Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü'nün yeniden inşa edilmesini istiyor

Başkan Bıçakçıoğlu, ilçenin deniz seviyesinden yukarıya taşınmasının şart olduğunu söyledi.

Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü'nün yeniden inşa edilmesini istiyor
Beşikdüzü Belediye Başkanı Orhan Bıçakçıoğlu, Beşikdüzü'nün yeniden inşa edilmesini istiyor.

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesi Belediye Başkanı Orhan Bıçakcıoğlu ilçede önceki gün yaşanan afetten sonra ilçe merkezini çamur ve balçıklardan temizleme çalışmalarının devam ettiğini belirterek 700 iş yerinin selden zarar gördüğünü söyledi. 

İlçeyi Karadeniz Sahil Yolu seviyesinden yukarıya taşıyamadıkları sürece bu felaketlerin her zaman yaşanacağını kaydeden Bıçakcıoğlu, “34 mahallemizde göçük ve heyelanlar var. Asıl zayiat ilçe merkezinde var. Asıl mesele biz 2012 ve 2014’de bunu yaşadık. Yarın da yaşayacağız. Bu insanlar başka yere rahmet olan bu yağmuru bereket olan bu yağmuru her yağdığı zaman felaket olarak görüyorlar. Biz eğer bu şehirleri yeniden inşa edemezsek bu şehirleri önümüzde Çin Seddi gibi duran iki tane karayolundan daha yukarıya kuramazsak, kurduramazsak bu felaketleri her yağmurda yaşarız. 3 tane can kaybımız var. Bu can kayıpları olmasaydı felaketi daha iyi atlatmış olurduk. Yaralar sarılır, giden mal, yıkılan binalar telafi edilir ama can geri gelmiyor. Tek üzüntümüz odur. Mahsur kalan vatandaşımız yok, bütün mahallelere ulaşıldı” dedi.

Bir iki gün içerisinde ilçenin tamamen çamurdan temizleneceğini dile getiren Başkan Bıçakcıoğlu, “Herhangi bir mağduriyetimiz yok. İnşallah bir iki gün içerisinde merkezi temizleyeceğiz. 700 civarında dükkanımız var. Tamamı zarar gördü. Fatih ve Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bütün esnaf kardeşlerimiz zarar gördü. İnşallah devletimiz bunun zararların karşılığını verecek” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler