Beşirli'deki kötü koku çalışmaları yerinde incelendi

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Beşirli'deki çalışmaları yerinde inceledi.

Beşirli'deki kötü koku çalışmaları yerinde incelendi

 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Beşirli sahilindeki dolgu sahasından gelen kötü kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaları yerinde inceledi. 
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar ilçesinde bulunan Beşirli dolgu sahasından gelen ve vatandaşları rahatsız eden kötü kokunun giderilmesi için başlatılan çalışmaları yakından takip ediyor. Yürütülen çalışmaları yerinde denetleyen Başkan Zorluoğlu, TİSKİ yetkililerinden detaylı bilgi aldı.  
 
YOĞUN GAYRET GÖSTERDİK  
Kötü kokunun Trabzon’un kaderi olmadığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Göreve geldiğimizde kötü koku Beşirli’nin, Trabzon’un kaderi değil demiştik. Ve o günden itibaren de bu kötü kokunun sebeplerini araştırdık, projelerini hazırladık, çalışmalarımıza başladık ve bugün bu çalışmalarda yeni bir evreye geçmiş bulunuyoruz. Kötü kokunun ortadan kaldırılması için hakikaten çok yoğun bir gayret gösterdik. Moloz’la Beşirli arasında tam 12 tane dere var. Bu 12 dere esasında bildiğimiz yağmur suyu deresi. Ancak yıllar boyunca bu derelere çok sayıda kaçak kanalizasyon bağlantısı yapıldığından, artık yağmur suyu deresi olmaktan çıkmışlar ve bildiğimiz adeta kanalizasyon kolektörü gibi çalışır vaziyete gelerek bütün kanalizasyonu, kaçak bağlantılar nedeniyle denize taşır duruma gelmişler. Daha sonra tabi burada yapılan bu dolgu çalışması nedeniyle, menfezlerin önü de kapanınca, burada gördüğünüz su zaman içerisinde çok büyük bir kokuya sebep olmuş durumda” dedi.  
 
ÖNÜMÜZDEKİ YIL KÖTÜ KOKU KALMAYACAK 
Vatandaşların kötü kokunun bertaraf edilmesi yönündeki isteklerinin en doğal hakları olduğunu da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Ben de buraya gelip yürüdüğümde hakikaten çok rahatsız olduğum zamanlar oldu. Bunu itiraf etmeliyim. TİSKİ Genel Müdürlüğümüz bir yıldır çalışıyor. Gerçekten çok olumlu neticeler aldık. 12 tane derenin 5 tanesinde % 100’e yakın oranlarda bir temizlik gerçekleştirildi. Ve kaçak kanalizasyon bağlantıları bütünüyle koparıldı. Artık bu 5 tane dere, denize herhangi bir kanalizasyon getirmiyor. Ve inşallah bu çalışma neticesinde, 12 tane derenin tamamı bu kanalizasyon bağlantılarından büyük oranda kurtarılmış olacak. Ancak bu da yeterli değildir. 11 tane menfezimizi dolgu alanının diğer tarafına geçirmek suretiyle derelerimizi yeniden denizle buluşturmuş oluyoruz. Bu da Beşirli’deki kokunun bütünüyle ortadan kaldırılması anlamına geliyor. Önümüzdeki yıl hiçbir vatandaşımız, hiçbir ziyaretçimiz böyle bir kötü kokuyla artık karşılaşmayacak ve Trabzon bu kokudan bütünüyle kurtulmuş olacak” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler