Beşirli'de lağım kokusu vatandaşı rahatsız ediyor

Beşirli sahilinde lağım kokusu vatandaşların tepkisine yol açtı.

Beşirli'de lağım kokusu vatandaşı rahatsız ediyor

Beşirli sahilindeki lağım kokusu vatandaşın canına tak etti. TMMOB Çevre Mühendisleri Odası Genel Merkez Yöneticisi Vildan Özmen “Gülcemal dolgusunda dolgu direkt kıyıdan devam etmiş derenin denizle bağlantısını kesmiş ve dereyle birlikte gelen lağım suyu kıyıda birikmiş, kalmış. Kaldığı için de kokuyu direkt şehre veriyor. Beşirli sahilindeki kokunun tek sorumlusu Büyükşehir Belediyesidir.” dedi.

LAĞIM SUYU KIYIDA BİRİKİYOR

Kanalizasyon alt yapı sisteminin çok eski olduğunu belirten Özmen “TİSKİ şu an kaçakları tespit etmeye çalışıyor ama derelere kanalizasyon karışıyor. Gülcemal dolgusunda dolgu direkt kıyıdan devam etmiş ve derenin denizle bağlantısını kesmiş. Dereyle birlikte gelen lağım suyu kıyıda birikmiş,  kalmış. Kaldığı için de kokuyu direkt şehre veriyor. Eskiden direkt denize akıyordu aslında bu da yanlış bir işlemdi. TİSKİ aslında bunun için bir çalışma başlatmıştı. Fakat bu çalışma bitmeden, kanalizasyon alt yapısı alınmadan Gülcemal Dolgu Projesi de önüne yapılınca Beşirli bu problemle karşı karşıya kaldı.” ifadelerine yer verdi.

VATANDAŞ KOKUYA İSYAN ETTİ

Öte yandan Beşirli sakinleri ve vatandaşlar lağım kokusuna isyan ederek büyükşehir belediyesini suçladı. Camları bile açmanın mümkün olmadığını belirten vatandaşlar Büyükşehir’in çalışmadığını ve görevini yerine getirmediğini söyledi. Büyükşehir’e seslenen vatandaşlar, birana önce önlem alınmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİR “BURADA ATIK SULAR VAR DİYEBİLİRİZ”

Uzun süredir bu şikâyetleri alan Büyükşehir Belediyesi ise konuyla ilgili bir süre önce şu açıklamalarda bulunmuştu: “Vatandaşlarımızın her önerisini önemsiyoruz. Şuan orda 2. Tahkimatı yapıyoruz. Henüz burada kesinleşmiş bir tasarım yok. Burada en önemli amaç şehir plajları oluşturmak, burada atık sular var diyebilirsiniz. Ancak bunun da projesi 2015'te tamamlandı. Finansmanı bekleniyor. İlk tasarımımızda da ilgili şehir plajları vardı.” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler