Beşiktaş saldırısı paylaşımı nedeniyle tutuklandı, 33 gün hücrede kaldı beraat etti

Beşiktaş’taki saldırıyla ilgili Facebook paylaşımı başını yaktı… 33 gün hücrede yattı beraat etti.. Beraat eden Ahmet Ortahisar, “Tek üzüntüm açıköğretim sınavlarıma gidememdir. 1 yılım boşa gitti” dedi.

Beşiktaş saldırısı paylaşımı nedeniyle tutuklandı, 33 gün hücrede kaldı beraat etti

Haber61 / Özel Haber / Levent USTABAŞI

Trabzon’da facebook adresinden terör propagandası yaptığı gerekçesiyle evinden operasyonla alınan Ahmet Ortahisar, 33 gün Bahçecik Cezaevi’nde bir hücrede tutulduktan sonra serbest bırakıldı.


Olay geçtiğimiz yıl Aralık ayında meydana geldi. Beşiktaş’taki hain terör saldırısının gecesinde Sürmene Oylum Mahallesi’nde oturan 36 yaşındaki CHP üyesi Ahmet Ortahisar, facebook sosyal paylaşım sitesinden kendi hesabı üzerinden, Beşiktaş patlamasıyla ilgili paylaşımlarda bulundu. Akit Gazetesi’nin, “Ya başkanlık ya kaos” manşetinin fotoğrafını ve Beşiktaş’ta saldırıda ölenlerin fotoğraflarını paylaşan Ahmet Ortahisar, “Türkiyem başın sağolsun. Ya başkanlık ya kaos diyenler nasıl gidiyor? Umarım planlarınız yolunda..” notunu düştü. Bu not sonrası jandarma ve polis kuvvetleri evine baskın düzenleyerek Ahmet Ortahisar’ı gözaltına aldı. Ortahisar, savcılık tarafından tutuklanarak Bahçecik Cezaevi’ne konuldu. Burada 33 gün boyunca hücrede tutulan Ortahisar, savcılığa verdiği dilekçe sonrası tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

TAZMİNAT HAKKI KAZANDI 

Ahmet Ortahisar ile ilgili son kararı bugün Trabzon Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde verildi. Mahkeme, “Sanık Ahmet Ortahisar’ın terör örgütü propagandası yapma suçundan 3713 sayılı 7/2 maddesi gereğince cezalandırılması talebi açılan kamu davasının yapılan yargılamasında atılı; suçun yasal unsurlarının oluşmadığından CMK’nın 223/2-b maddesi gereğince beraati” kararını verdi. Mahkeme ayrıca beraat eden ve tutuklu kalan Ahmet Ortahisar’ın atılı suçtan tutuklu kalması sebebiyle CMK’nın 141/1-e, 2 maddelerine göre tazminat hakkının bulunduğunu da açıkladı.

SINAVA GİREMEDİM MAĞDUR OLDUM, 1 YILIM BOŞA GİTTİ

Beraat sonrası büyük sevinç yaşayan Ahmet Ortahisar, Haber61’den Levent Ustabaşı’na konuştu. “Hiçbir suçum yok” diyen Ortahisar,”Yüreğimizin yandığı dönemlerde Akit gazetesinin attığı manşetin hiçbir toplumda yeri olmadığını belirtmek istedim. Ben ülkemi seviyorum. Vatanseverim” dedi. Böyle tutuklanması nedeniyle çevresinden kötü gözle bakanların olduğunu ifade eden Ortahisar, “Bana tuhaf baktılar. Beni suçsuz yere hapse attıklarında toplumda beni kirletmeye kalktılar. Bu nedenle çok büyük zorluklar yaşadım” dedi. 33 gün boyunca tek bir hücrede tutulduğunu ifade eden Ortahisar şunları söyledi; “Ben bir hücrede kaldım. Terör suçundan beni tutup bir de kimseyle görüştürmediler. Sadece görüş günleri ailemle görüştürdüler. Bana ‘Senin suçun yok istersen hücreden çıkarsın. Tek hücrede kalmazsın’ diyenler oldu. O zaman ben ‘Hayır ben böyle yatacağım. Hiç birşey istemiyorum’ dedim. Sadece hücreme ekmek ve yemek geldi. Orada kaldım. Ailem ve ben devletime her zaman saygı duyan seven insanlarız. Ama bu haksızlığa nasıl uğradım. Allah büyük. Tek üzüldüğüm nokta açık öğretimden üniversite bitirmeye çalışıyorum. Tarih bölümü öğrencisiyim. Cumartesi ve Pazar günü sınavlarım vardı. Beni salmadılar. 'Sınava gideceğim' dedim göndermediler ama pazartesi saldılar. Tam bir yılım gitti.” Ahmet Ortahisar ayrıca yaşadığı mağduriyet nedeniyle maddi ve manevi tazminat davası açacağını da belirtti.


Beşiktaş saldırısı paylaşımı nedeniyle tutuklandı, 33 gün hücrede kaldı beraat etti





 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler