Beşikdüzü’nde teleferik muamması ne zaman çözülecek? İşte o kritik tarih

Beşikdüzü ilçesinde bulunan teleferik için kritik tarih verildi.

Beşikdüzü’nde teleferik muamması ne zaman çözülecek? İşte o kritik tarih

Haber61 - haber Servisi / Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde önceki dönem AK Parti’den belediye başkanı olan Orhan Bıçakç ıoğlu tarafından yaptırılan teleferik bir türlü faaliyete geçemedi.

CHP’li Belediye Başkanı Ramis Uzun’un göreve gelmesinin ardından da bir türlü işletilemeyen teleferik için, Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesi ve Büyükşehir belediyesi tarafından işletilmesi teklif edilmişti.

Beşikdüzü belediyesi tarafından yapılan bu teklifin ardından Büyükşehir belediye Başkanı Murat Zorluoğlu teleferik konusunda bir inceleme yaptırmıştı.

Dün yapılan Büyükşehir belediyesi meclis toplantısında Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis uzun raporu Zorluoğlu’na sordu.

Başkan Uzun ““Bizim Beşikdüzü olarak Beşikdağı’nda bir projemiz var. Sizin de çok yakından takip ettiğiniz bir proje bu. Turizm sezonu da yaklaşıyor. Beşikdüzü halkı ve Trabzon kamuoyu da merakla takip ettiği bir husus bu. Siz bu hususla alakalı çeşitli araştırmalar yaptınız. Son durum nedir? Beşikdüzü halkı ve ben de merak ediyorum.” İfadelerini kullandı.

Zorluoğlu ise inceleme sonucunun ellerinde olduğunu belirtip “Beşikdüzü’ndeki teleferik konusunu beraberce de defalarca değerlendirdik. Yerinde de geldik, gördük ve sizlerden bilgileri aldık. Onun ötesinde bir özel firmaya da bir rapor hazırlattık. Fizibilite çalışması yaptırdı. Bunu bir tarafta gelirleri diğer tarafta giderleri durumu nedir diye. O rapor elimizde. Bir yönetici özeti de var. Onu sizinle oturup değerlendirme fırsatı bulamadık. Önümüzdeki günlerde bunu bir masaya yatıralım. Ben size o fizibilitenin durumunu ve ortaya koyduğu rakamları bir anlatayım. Ondan sonra bir bekleyelim.” Şeklinde konuştu.

İYİ Parti’nin Beşikdüzülü Büyükşehir meclis üyesi Serkan Faiz de söz alarak “2 senedir teleferiğimiz orada bir milli servettir, çalıştırılmadığı halde orada bekliyor. :Çalıştırılması için de bir engel yok. 2 senedir de çok kötü bir kamuoyu ile Beşikdüzü de yıpratılıyor teleferik ile mevcut yönetim. Nisan ayından sonra turizm sezonunun başlayacağını söylüyorlar turizmciler. Bugün başlasak mayısa kadar ancak hareketlendirebiliriz. Teleferiğin çalıştırıp çalıştırılmayacağı, Büyükşehir tarafından alınıp alınamayacağının netleşmesi gerekiyor. Netleşmediği her gün için kamu zararı ortaya çıkıyor, tesis yattığı yerde değer kaybediyor, bakım masrafları artıyor. Beşikdüzü halkı olarak ivedi bir cevap bekliyoruz artık.” Dedi.

Zorluoğlu ise Bu hafta da bir araya gelebiliriz. Önümüzdeki hafta başı da bir araya gelebiliriz. Bu konuyu ayrıntılı görüşebiliriz.” Diyerek sorunun çözümü konusunda tarih verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber