Beşikdüzü’nde muhtar elektrik kurumuna isyan etti: 16 bin aboneye tek memur!

Trabzon’un Beşikdüzü ilçesinde elektrik kurumunda işlerin yavaş yürümesi vatandaşı mağdur ediyor.

Beşikdüzü’nde muhtar elektrik kurumuna isyan etti: 16 bin aboneye tek memur!

Haber61 - Haber Servisi

Trabzon Beşikdüzü’nde hizmet veren elektrik kurumu Çoruh işletme Şefliğinde vatandaşlar uzun kuyruklar oluşturuyor. Elektrik faturasını ödemek ve elektrikle alakalı diğer işlemleri gerçekleştirmek için şefliğe giden vatandaşlar karşılarında sadece 1 memur buluyor. Uzun kuyrukların oluştuğu şeflikte vatandaşlar saatlerce bekliyor.

Beşikdüzü’ne bağlı Denizli Mahallesi Muhtarı Yusuf Keleş de konuya dikkat çekerek “16 bin abonesi olan kurumda her işi sadece bir memur yapıyor, fatura tahsilatı, abonelik işlemleri, fatura İtirazı ve İptali, devir teslim işlemleri, elektrik Bağlama Arıza Şikayetlerini ve tüm işlerle sadece bir memur uğraşıyor. Saha ekiplerinde de durum aynı. Mahallemde yaşanan bir sorun olduğunda ekipler çok geç geliyor. Eleman azlığından yetişemiyorlar” ifadelerini kullandı.

Trabzon Beşikdüzü Çoruh Parekende İşletme Şefliğinde 5 memurun yapacağını bir memur tek başına yapıyor diyen Yusuf Keleş “Beşikdüzü İlçemizde hizmet veren Çoruh Elektirik’e ait hizmet binasına elektrik faturası ödemeye gittiğimde yoğun bir kalabalığın ve sıranın olduğunu gördüm. Heralde bu kadar sıra bekleyen vatandaşa bankoda iki yada üç gişe memurunun hizmet verdigini düşünerek sıranın kısa zamanda bana geleceğini düşünürken, sıradaki vatandaşların kendi aralarındaki tepkilerine ellerinde sadece fatura olmadığını diğer evraklarında olduğuna işlem sırası beklediklerine şahit oldum.

oysaki bu sıra sadece elektrik faturası ödeme sırası değil, aynı gişe memurunun tek başına fatura tahsilatı, abonelik işlemleri, fatura itirazı ve iptali ,devir teslim işlemleri, elektrik bağlama arıza şikayetlerini aldığı, asıl işinin fatura tahsilatı olması gereken memurun kurumun tüm işlerinin yaptığına ve evrak hazırlayıp bir taraftanda fatura tahsilatı yaptığına şahit oldum. “ dedi.

Keleş “5 kişinin yapması gerektiği işi 1 kişinin yaptığına dikkat çeken keleş “şimdi yetkililere buradan soruyorum biz Beşikdüzü Çoruh Edaş işletme şefliğinin tüm çalışanlarından memnunuz. Memnun olmadığımız sadece dört yada beş personelin yapacağı işi bir kişiye yüklemek ve onun sırtına vurmak, sonrada onlardan hizmet beklemek..

Bu uygulama vatandaşların şikayetlerine ve zaman kayıplarına neden öldüğü için kurum çalışanlarını gerek fiziki gerekse performans açısından yormakta kaliteli hizmeti verememekle beraber vatandaşlarımızla karşı karşıya gelme durumunda bırakmaktadır.

Sayın yetkilere bu durumu buradan bildiriyorum Beşikdüzü Çoruh Parakende işletme şefliğinde personellerinin çalışma şartlarının düzenlenmesi kaliteli ve sağlıklı hizmetin verilmesi müşteri memnuniyetinin en üst düzeyde sağlanması için fazladan personelin gönderilmesi bu kurumdan talebimizdir...” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
9 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber