"Beşikdüzü'ne kayyum atandı" sözlerine cevap geldi "Bunları iddia edenler gevezelik yapıyor"

Beşikdüzü belediyesine Kayyum atandığını iddia eden MHP'li meclis üyesi Öztürk'e CHP'li isimden yanıt geldi.

"Beşikdüzü'ne kayyum atandı" sözlerine cevap geldi "Bunları iddia edenler gevezelik yapıyor"

Trabzon’un Beşikdüzü Belediye Meclisi’nin MHP’li üyesi Önder Öztürk’ün, CHP’nin Beşikdüzü Belediyesi’ne eş başkan atadığını ileri sürmesine CHP Büyükşehir Meclis Grup Başkan Vekili Turgay Şahin ateş püskürdü.

Şahin, “Beşikdüzü’nde AK Partililerden hiç ses çıkmıyor. Orada Orhan Bıçakçıoğlu’nun bir ekibi var. Onlar el altından Ramis Uzun’u hazmedemeyip bu tür çıkışlar yapıyorlar. Parti kendi belediyesine kayyum atar mı? Bu kanuna aykırı, etiğe aykırıdır. Ramis Uzun İstanbul’a, Ankara’ya gitti CHP’li belediyelerden maddi manevi anlamda destek istiyor. O belediyelerden birtakım kişiler de gelmiş belediyenin ayağa kalkması için neler yapılabilir çalışması gerçekleştiriyor olabilir. Bunda yanlış olan ne var?” dedi.

RAMİS UZUN İLE KİŞİSEL HESAPLARI VAR !

Beşikdüzü’nde sürekli muhalefet eden kesimin MHP’li meclis üyeleri olduğuna dikkat çeken Şahin, “AK Parti’nin meclis üyelerinde sıkıntı yok MHP’lilerde var. Ramis Uzun ile kişisel olarak hesaplaşmak, onu yıpratmak için çalışıyorlar. Tekrarlıyorum. Parti bir belediyeye kayyum atamaz. Parti eğer orada yolsuzluk hukuksuzluk varsa kişiyi görevden alır. Bu meseleyi o şekilde lanse etmek ayıptır. Herkes her belediyeden destek alıyor ne var bunda? Belediyeye gelen kişiler belediyenin gelirlerine gelir katmak için mevcut yönetime yol ve yöntem gösteriyor olabilir. Belediyenin iş yerlerinden çöp vergilerinden alacakları var. Gelen yetkililerin belediyeleri bu konuda daha donanımlı. Gelirlerini temin edebilmek için arsa oluşturup satıp gelir elde etmek için vb. bu şekilde belediyenin hizmetlerinin devamının sağlanması için gelmişlerdir. İstanbul’dan partili belediyelerden gelirleri arttırmak için ne yapılabilir anlamında buraya gelinerek çalışma yapılmıştır. Bunun adı kayyum değildir. Ne kayyumu? CHP kendi belediyesine niye kayyum atasın? Bunları iddia edenler gevezelik yapıyor.” diye konuştu.

SEN NE KAZANACAKSZIN MHP?

Eski Başkan Bıçakçıoğlu’nun 35 milyon lira teleferik için 10 milyon lira da yol ve araç bakımı için 45 milyon lira kredi aldığını kaydeden Şahin, “^Bu rakam belediyenin 3 yıllık bütçesidir. Ayrıca şunu söyleyeyim. Ramis Uzun maaş veremese, teleferik çürümeye başlamışsa, gemisi limanda batıyorsa sen bundan ne kazanacaksın MHP? AK Parti eleştirse derim ki olabilir iktidardadır MHP sana ne oluyor? Senin hesabın başka ! Bıçakçıoğlu aday gösterilmedi bunu yediremiyorlar Ramis Uzun’u kötüleyelim diyorlar. Bunlar iyi yaklaşımlar değildir. Öte yandan iddia edildiği gibi Beşikdüzü Belediyesi’nin imar planları hazırlanmış 1/1000’leri yapılmış büyükşehir meclisinden geçmiştir. Vatandaşların itirazlarının çoğunluğu da geçmiştir” dedi.

ÖNDER ÖZTÜRK NE DEMİŞTİ?

Beşikdüzü’nün MHP’li belediye meclis üyesi Önder Öztürk sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

KAYYUMLARA KARŞI OLAN CHP…!!!

BEŞİKDÜZÜ BELEDİYESİNE EŞ BAŞKAN ATAMIŞ……!!!

Belediye Başkanı için Genel Merkeze yapılan itiraz ve şikayetler Ramis Uzun un belediyeyi yönetemediği genel merkezce de belli oldu…..

EŞ BAŞKANA bir oda tahsis edildiği, akşam saatlerinde belediye başkanının saat 16.00 da tüm personelin toplantıya çağrıldığı,EŞ BAŞKANIN toplantı da personelle danıştığı,EŞ BAŞKANIN bir haftadır belediye de çalıştığı ve bundan sonra personele beraber çalışacağız dediği öğrenildi…

Dün kendisini ziyarete gittim konunun gerçek olduğunu bir göreyim dedim Odası güzel Başkan beyin makamında olduğunu söylediler…

Belediye Meclis üyesi olarak böyle bir görevlendirmenin bizim önümüze gelmediği ve yasalara uygun olmadığı da başka bir gerçek…

Trabzon un tek chp li belediyesi olan Beşikdüzü ne mevcut başkan ramis uzun un seçildiği günden beri gösterdiği başarısızlığına daha fazla tahammül edemeyen chp genel merkezi EŞ BAŞKAN olarak İstanbul dan bir kişiyi görevlendirdi.. Bu kişi belediye personeli ile toplantılar yaparak belediyenin tüm iş ve işlemlerine el koymuş. Belediyenin dört aydır çalışanlarına maaş verememesi ve üç yıldırda işçilerin ikramiyelerini ödememesinden dolayı gerek çalışanların gerekse ilçe esnaflarına olan borçların ilçede yarattığı hoşnutsuzlu gidermek için belediyede yeni bir yapılanmaya gideceği söyleniyor. Seçildiği günden beri bir türlü tamamlanmayan imar planları nedeniyle ilçede inşaat ruhsatı verilememesinden dolayı sektörün ilçe ekonomisinde yaptığı olumsuzluğun halk aradında rahatsızlık yarattığı söyleniyor. Ayrıca mevcut başkan ramis uzun un mevcut Teleferik Tesislerini işletememesi ve daha önce burada çalışan otuz kişinin işsiz kalmasıda tepkilere neden oluyor. chp il ve ilçe örgütleriyle ramis uzun un köprüleri attığını ve milletvekili ile arasınında olmadığı halk arasında konuşuluyor. Sahilde eski Best otel arazisine ondan önceki dönemde başlatan otel inşaatını gelir gelmez durdurup yatırımcıları kovmasının Beşikdüzü ne sağlayacağı ekonomik katkı ve istihdamı engellemeside tepki ile karşılanıyor.. Başarısızlığını sürekli kendinden önceki dönemde devir aldığı borçları dile getirerek örtmeye çalışmasınada vatandaşlar prim vermiyor. Kendisinin daha önceki başkanlığı dönemindede başarısız olduğunu o zamanda işçi ikramiyelerini hiç ödemediğini kendinden sonra gelen başkanın bıraktığı tüm borçları ödediğini vatandaşlar biliyor. Chp örgütünün ramis uzun un aday yapılmasına karşı çıktığını. Fakat dönemin il başkanının bunu dikkate almamasının cezasını Beşikdüzü halkının çektiği dillendirilmekte.

KAYYUM veya EŞBAŞKAN anlayışıyla bakalım nereye kadar gidilecek. Ayrıca ramis uzun un chp yi daha fazla yıpratmasına izin verilmeyeceği genel kanı olarak belirtiliyor……

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber