Beşikdüzü'nde selin bilançosunu açıkladı

Beşikdüzü'nde meydana gelen selin bilançosunu Trabzon Milletvekili açıkladı.

Beşikdüzü'nde selin bilançosunu açıkladı
AK Parti MKYK Üyesi ve Trabzon Milletvekili Av. Ayşe Sula Köseoğlu, geçtiğimiz günlerde meydana gelen sel ve heyelanlarla büyük zararlar gören Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerine ilk etapta 3,3 milyon liralık ödenek gönderildiğini, hasar tespit çalışmalarından sonra da Maliye Bakanlığı tarafından yeniden ödenek aktarılacağını söyledi.

Köseoğlu, 21 ve 22 Eylül tarihlerinde şiddetli yağmurlar nedeniyle sel, su baskınları ve heyelanların meydana geldiği, 3 kişinin öldüğü ve 1 kişinin de yaralandığı afet sonucunda Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerindeki hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, ilk ödeneğin de bölgeye gönderildiğini kaydetti.

51 KONUT, 536 İŞYERİ ZARAR GÖRDÜ

Köseoğlu, afet bölgesinde yapılan son çalışmalar hakkında bilgi vererek, “Afet Bölgesinde Trabzon AFAD, Karayolları 10. Bölge Müdürlüğü, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, İller Bankası, DSİ ve Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmaları devam etmektedir. 6 yıkık, 27 ağır hasarlı, 18 az hasarlı konut, 536 iş yeri az hasarlı olarak tespit edilmiştir ve hasar tespit süreci devam etmektedir. Zarar-ziyan tespiti için 52 personel görev yapmıştır. Beşikdüzü ve Vakfıkebir ilçelerinde ulaşım sağlanmayan mahalle kalmamıştır. Türkiye Afet Müdahale kapsamında Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’nün sorumluluğunda psikososyal destek hizmet grubu 3 personel ile çalışmalarını tamamlamıştır. 7269 Sayılı Kanunun 2. Maddesine göre 27.09.2016/24046 sayılı makam oluru ile Genel Hayat Etkili oluru alınmıştır. Başbakanlık AFAD Başkanlığı’nca afetzedelerin acil ihtiyaçlarının karşılanması ve alt yapıdaki hasarların giderilmesi için Trabzon valiliği emrine toplam 3 milyon 342 bin lira acil yardım ödeneği gönderilmiştir. 4123 Sayılı Kanun gereği alt yapı keşiflerine ilişkin çalışmalar Trabzon valiliğince devam etmekte olup, talep Başbakanlık AFD Başkanlığı’na iletildiğinde Maliye Bakanlığı’ndan ödenek talep edilecektir. 562 esnafın hasarına ilişkin tespitler yapılmış zararın maksimum ölçüde karşılanabilmesi için Başbakanlık nezdinde takiplerimiz devam etmektedir.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler