BBC 1965 Trabzon belgeseli

1965'te yayınlanan Trabzon belgeseli şok etti

BBC, arşivlerindeki Türkiye görüntülerinden bir video daha yayımladı. BBC’nin yayımladığı videoda 1965 yılından Trabzon görüntüleri var.

BBC muhabiri Cathal O'Shannon, bu tarihte TV için hazırladığı haberde, Trabzon'un tarihinden yola çıkarak, kentte yaygın olan batıl inançları araştırdığını öne sürüyor. Haberde Trabzon'da üyücülüğün çok yaygın olduğu sihire inanıldığı hatta öldürebilecek büyülerin yapıldığı "şeytani bir şehir" gibi uçuk ifadelere yer veriliyor. Ayrıca haberde sözde Trabzon'dan bahsedilse de İstanbul'dan görüntüler olduğu da görülüyor.

O’Shannon haberinde şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon her zaman sihirbazların, büyücülerin, simyagerlerin ve falcıların şehri olagelmiştir. Türkler bu konuda Rumları suçluyor. Trabzon'a bu özelliğini Rumların verdiğini söylüyorlar. Komşunun tarlasına büyü yapıp ekinleri bozabilecek, kuvvetten düşürüp hasta edecek, hatta öldürebilecek büyücüleriyle şeytani bir şehir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Videolar