Başkan Zorluoğlu’ndan hidrofor çıkışı! “Hırsları akıllarının çok önüne geçmiş”

Başkan Zorluoğlu son zamanlarda Trabzon’un gündemine gelen hidrofor konusu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu’ndan hidrofor çıkışı! “Hırsları akıllarının çok önüne geçmiş”

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi Eylül ayı toplantısı gerçekleştirildi.

Meclise Başkanlık eden Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu meclis üyelerini yapılan işler hakkında bilgilendirdi. Zorluoğlu, Trabzon gündemini son günlerde meşgul eden TİSKİ’nin vatandaşlara hidrofor alınması konusunda baskı yaptığı iddiaları üzerine açıklamalarda bulundu. 

Belli bir kat yüksekliğine sahip binalarda hidrofor kullanılmasının zorunlu olduğunu vurgulayan Zorluoğlu, “Bir bardak suda fırtına koparan arkadaşların bu bilgileri de almalarını istiyorum. Trabzon’un içme suyunda hiçbir sıkıntı yoktur. Sorun yaşansın isteyenler var. Bunu isteyenlerin hırsları akıllarının çok önüne geçmiş” dedi.

Başkan Murat Zorluoğlu şunları söyledi;

“Burada bir konuyu da kamuoyu ile paylaşmak isterim.

Son zamanlarda bir hidrofor meselesi gündemde. Bununla ilgili şunu söyleyeyim. Bir kere mevzuat olarak belli bir kat yüksekliğine sahip binaların su deposu ve hidrofor bulundurması zorunludur. Kurumlar da kat ruhsatı verirken buna dikkat etmesi gerekir. TİSKİ’nin yönetmeliğinde de bu durum açıkça belirtilmiştir.

Trabzon’da çok büyük bir altyapı projesi uygulanıyor. Vatandaşlarımız da sabırla bu projeyi bekliyor. Kolay bir şey değil sonuçta. Kolay olsa daha önce yapılırdı. Biz bu işi başlattık. Şu ana kadar iyi gittiğimizi düşünüyorum. 

Bu proje gibi birçok proje Türkiye genelinde yapıldı. Yaşanan bu sorunları biliyorum.

Biz verdiğimiz bazı kararlar ve yükleniciye verdiğimiz özel desteklerle şuana kadar bu işi iyi getirdiğimizi düşünüyoruz. Vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Alt yapıyı tamamladık üst yapıya geçiyoruz Şuana kadar 2 binin üzerinde binanın sadece 40 tanesinde hidrofor ihtiyacı ortaya çıktı. Bu bütün binaların takacağı anlamına gelmiyor.  Daha önce su veriliyordu ve bu bütün binaların üst katlarına basınçla çıkıyordu. Şehrin bütün borularına gelen basınç boruları kırıyordu. Ortahisar gibi bir ilçede 100 m3 basıyorsunuz sadece 40 m3’ü boruda kalıyordu. Artık yeni sistemde 3-4 bar ile basınç veriliyor. Basınç kırıcı vanalar ile bu sağlanıyor. 2011 apartmanın sadece 40’ında hidrofor kullanılmasına gerek olmuştur. Bu da zaten mevzuatlarda var. Bir bardak suda fırtına koparan arkadaşların bu bilgileri de almalarını istiyorum.

Trabzon’un içme suyunda hiçbir sıkıntı yoktur. Sorun yaşansın isteyenler var. Bunu isteyenlerin hırsları akıllarının çok önüne geçmiş. Bu arkadaşlar sadece bununla besleniyor. Bu arkadaşların kamuoyunu irite etme çalışmalarını görüyoruz. Bu arkadaşlar bu şehri yönetmeye alışmış. Bu arkadaşlarımız bu şehirde hangi işin önce yapılacağını belirleyemiyorlar. Belediyeye eleman aldıramıyorlar. Bu arkadaşlarımız tuhaf açıklamalarla kamuoyunu yanıltmaya devam ediyorlar. 

Bu arkadaşlarımıza sabırlı olmalarını öneriyorum. Bu arkadaşlarımız istedikleri yalan haberi yaptırsınlar, istedikleri iftirayı atsınlar bizim zamanımızda bunu başaramayacaklar. Bizim için vız gelir tırıs gider. Biz bu şehri kalkındırmaya devam edeceğiz kimse kusura bakmasın.”

ÇAKIROĞLU'NDAN CEVAP

Trabzon Büyükşehir Belediye Bağımsız Meclis Üyesi Davut Çakıroğlu Başkan Murat Zorluoğlu'nun açıklamaları ile ilgili söz alarak şunları söyledi;

Teşbihte hata olmaz ama söylediklerinizin bir bölümünde kamuoyu ile paylaştığım konular olduğu ve kendime aldığım bölümle ilgili konuşmak istiyorum.

Sayın başkan ben şehri yöneten yöneticilerin alanının kıymetli olduğunu, saygıdeğer olduğunu bilenlerdenim. Alanımı çok güzel kendime tarif etmiş ve o alan içerisinde kamuoyunu bilgilendiriyorum.

Zamanı gelmişken de söylemekte fayda var. Bir meclis üyesi bir konu ile ilgili bilgi almak istediğinde yapabileceği ne vardır? O ilgili birimin amiri ile bir şekilde işletişim kurar. Ben Sayın TİSKİ Genel Müdürünü aradım, mesaj yazım. O gün bugün itibariyle iletişim kuramadım. Verilen bilgilerde bir hata varsa ben kaynaklı değil, bilmenizi istiyorum.

Biz vatandaşın söylediklerini söylüyorum. Temelsiz ve Bilgisiz hiçbir konuyu ne kamuoyu ile paylaşırız ne de iftira atarız. Biz bugüne kadar ne sizin yönetiminizde olan Büyükşehir’e ne de öncesine adam koymak için uğraşmadık. Bu bölümlerin hiç birisi şahsımla alakalı değil.

Diğer mevzu da terminal meselesi. Vermiş olduğunuz bilgilere göre bir sorun gözükmüyor. Bizim söylediğimiz de daha dikkatli olalım meselesidir.

Bir de çevre yolu ile bu şehre katacaklarınızın farkında olarak bunun çevre yolu ile birlikte uyumlu olarak yaparsak daha uygun olur. Biz bir vatandaşımızın tırnağına zarar gelmesini istemeyiz, bunu isteyen de haindir. Terminalde firmanın sözleşmesi feshedildi dediniz. Sözleşme Büyükşehir Belediyesi tarafından mı fesih edildi yoksa bırakıp gitti mi? Yüklenici firmanın içeride bir teminatı var mıydı? Bunu merak ediyorum.”

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bu sözlerin ardından Çakıroğlu’na söylediğiniz son bölümle alakalı arkadaşlar sizi bilgilendirecek demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber