Başkan Zorluoğlu: Tarihe geçecek bir çalışma olacak

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı ilk toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu başkanlığında yapıldı

Başkan Zorluoğlu: Tarihe geçecek bir çalışma olacak

 Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi mayıs ayı toplantıları başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğünün üst yöneticileri ve basın mensuplarını selamlayarak Meclis toplantısının açılışını gerçekleştirdi. 
 
BAŞSAĞLIĞI DİLEKLERİNİ İLETTİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantıya geçtiğimiz günlerde Zeytindalı operasyonlarında şehit düşen İstihkâm Teğmen Talha Bahadır’ı anarak başladı. Başkan Zorluoğlu, “Şehit olan hemşehrimiz İstihkâm Teğmen Talha Bahadır evladımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Kıymetli annesi ve babasına telefonda başsağlığı dileklerimi ilettim ama başta aile efradı olmak üzere milletimize başsağlığı diliyorum” ifadelerini kullandı.  
 
TRABZONSPOR’UN ŞAMPİYONLUĞU MUTLULUK KAYNAĞI OLDU
Trabzon için çok özel bir sene yaşandığını belirten Başkan Zorluoğlu, “Trabzonspor’umuz geçtiğimiz haftalarda şampiyonluğunu ilan etti. Bütün şehri ve bütün bir camiayı çok büyük bir mutluluğa ortak etti. Trabzonspor’umuzun değerli Başkanımız Ahmet Ağaoğlu şahsında bütün yönetimini, Teknik Direktörümüz Sayın Abdullah Avcı şahsında bütün teknik heyetimizi ve futbolcularımızı gönülden tebrik ediyorum ve hepimizden alkış istirham ediyorum. Gerçekten Trabzonspor’un şampiyonluğu hepimiz için kelimelerle ifade edilemeyecek kadar büyük bir mutluluk kaynağı oldu” diye konuştu.
 
İZLENME SAYISI 1.5 MİLYARI GEÇTİ
Şampiyonluk kadar şampiyonluğun kutlanma biçiminin de hem Türkiye’de hem uluslararası alanda çok büyük ses getirdiğini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Gerçekten bir takım kişilerin beklentilerini boşa çıkaracak şekilde çok coşkulu, heyecanlı, çok büyük katılımlı kutlamalar gerçekleştirildi. Öyle ki Meydan bölgesinde yaptığımız kutlamaların görüntüleri, sadece ulusal değil uluslararası alanda da büyük yankı uyandırdı. Ve başta FIFA olmak üzere birçok uluslararası spor kuruluşu ve yayın kuruluşu tarafından paylaşıldı. Bu paylaşımların izlenme sayısı 1.5 milyarı geçtiğini ifade edersem bunun ne anlama geldiğini de çok daha net ortaya koymuş oluruz” şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu: Tarihe geçecek bir çalışma olacak
 
TARAFTARA VE EMEĞİ GEÇENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Taraftara da özel olarak teşekkür eden Başkan Zorluoğlu, “Bütün kutlamalara yüz binlerce kişi katıldı. Trabzon’da, 81 ilde, Avrupa’da, Amerika’da kutlamalar gerçekleştirildi. Fakat bu kutlamalardan basına ve kamuoyuna yansıyan tek şey coşku, heyecan ve mutluluktu. Bir tek kişinin burnu kanamadı. Beklentilerin aksine mermi sesleri, silah sesleri yankılanmadı ve hiçbir olumsuz hadise yaşanmadı. Büyük Trabzonspor taraftarlarını gönülden tebrik ediyoruz. Kutlamalarda emeği geçen başta Trabzonspor Kulübümüz, Büyükşehir Belediyemiz, Ortahisar Belediyemiz, ilçe belediyelerimiz ve gerekli güvenlik tedbirlerini alan Valiliğimiz, Emniyet ve Jandarma birimlerimiz ile emeği geçen herkese Trabzon halkı adına teşekkür ediyorum. Nice şampiyonluklara inşallah” dedi.  
 
ŞAMPİYON SPORCULARI KUTLADI
Bu senenin şampiyonluklar senesi olduğunu da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Trabzon’dan çok sayıda bireysel ve takım olarak şampiyonluklar yaşıyoruz. Kocaeli şehrinde düzenlenen okul sporları Genç Kızlar Futsal Türkiye Şampiyonası’nda şehrimizin takımı Trabzon Spor Lisesi Kadın Futsal Takımı şampiyon oldu. Kızlarımızı ve hocalarımızı tebrik ediyoruz. Yine İstanbul’da yapılan Kick Boks Şampiyonası’nda 65 kilo büyük bayanlarda Sürmeneli hemşehrimiz Nagihan Kalyoncu da dünya şampiyonu oldu. Evladımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.
 
GÖREV DEĞİŞİKLİĞİ YAŞANDI
Geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediyesinde görev değişikliği yaşandığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Üst düzey yöneticilerimizde bir değişiklik gerçekleştirdik. Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığımızda bir değişikliğe gittik. Gürcan Başar Bey’in yerine orada uzun zamandır şube müdürü olarak görev yapan Vural Fettahoğlu arkadaşımızı yeni Yol Yapım Bakım Ve Onarım Daire Başkanı olarak asaleten atadık” şeklinde konuştu.  
 
ŞİKÂYET HATTI ARTIK TEK ÇATI ALTINDA
Büyükşehir Belediyesinin bir yeniliği olarak İletişim Koordinasyon Merkezi (TİKOM) kurduklarını belirten Başkan Zorluoğlu, “Son olarak TİSKİ Genel Müdürlüğümüz de buraya entegre oldu. TİSKİ Genel Müdürlüğümüzün kullandığı ALO 185 şikâyet hattı Büyükşehir Belediyemize ait olan ALO 153 TİKOM hattına entegre edilmek suretiyle hem TİSKİ hem Büyükşehir Belediyesi ile ilgili talep ve şikayetler tek hat üzerinden alınabilecek. Arzu eden meclis üyelerimizin TİKOM’u ziyaret etmelerini istirham ediyorum. Bu binada 7/24 çalışan bir koordinasyon ve iletişim merkezi kurduk. Çok çeşitli kanallardan şikâyetler, talepler ulaşıyor. Doğrudan 153 ile ulaşılabildiği gibi whatsApp, mesaj ve mail ile de yapılabiliyor. Çağrılar, uzman çağrı personelimiz tarafından alınıyor ve ilgili birimlere aktarılıyor. Değerlendirilip talepte ve şikâyette bulunan kişiye sonuç iletiliyor. Büyükşehir’e talebimi ilettim ama herhangi bir cevap alamadım şikâyetleri de tarihe karışmış oldu” dedi.  
 
GAZETECİLER CEMİYETİ BAŞKANI KÜÇÜK’Ü TEBRİK ETTİ
Trabzon’da geçtiğimiz günlerde önemli bir meslek kuruluşu olan Trabzon Gazeteciler Cemiyeti’nde seçimler yapıldığını da dile getiren Başkan Zorluoğlu, “Yeniden başkanlığa seçilen Ersen Veda Küçük Bey ve yönetim kurulu üyelerini tebrik ediyoruz. İnşallah hayırlı hizmetlere vesile olsunlar” diye konuştu.  
 
KÜLTÜR VE SANAT ETKİNLİKLERİMİZ DEVAM EDİYOR
Kültür ve sanat etkinliklerinin hız kesmeden devam ettiğini ifade eden Başkan Zorluoğlu, “Özellikle yerli ve yabancı misafirlerimizin yoğun olduğu önümüzdeki aylarda bu etkinliklerimize daha da ağırlık vereceğimizi ifade edelim. Bu çerçevede geçen ay içerisinde 6 adet tiyatro (4 çocuk - 2 yetişkin), 5 adet konser, 1 adet seminer, 2 adet söyleşi ve 3 adet sempozyum düzenledik. Bu şehri bir kültür sanat şehri olarak Türkiye’nin gündemine daha fazla getireceğimizi belirtelim. Yine önemli bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. 20-21-22 Mayıs tarihlerinde Trabzon’umuzun tarihi, kültürü ve sanatıyla bir bütün olarak ayrıntılı şekilde ele alınacağı 1. Trabzon Sempozyumu’nu Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezi’nde büyük bir katılımla gerçekleştireceğiz. Şehrimiz için önemli çıktılar elde edeceğimize inanıyoruz” şeklinde konuştu.   
 
SPOR TEMALI DURAKLAR ÇOK BEĞENİLDİ
Şehre estetik dokunuşlara devam ettiklerini de vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “5 adet spor temalı otobüs durağı inşa ettik. Çok ses getirdi, çok beğenildi. Atapark’ta bulunan yedek kulübesi temalı durak çok beğenildi. Türkiye çapında ses getirdi. Bizden ayrıntılı malumat isteyen büyükşehirler oldu. Türkiye’de farklı büyükşehirlerde de bu tür durakları yakında göreceğiz. Atapark, Hayri Gür Spor Salonu altı, Amatör Spor Kulüpler Federasyonu önü, Meydan Köprü Altı ve Beşirli Tenis Kortları önünde beş tanesini tamamladık. 3 tane daha böyle durak yapacağız. İlçe belediyelerimiz de ilçelerinde temsili durak arzu ediyorlar. Onu da imkânlarımız ölçüsünde değerlendireceğiz” dedi.  
 
ELEŞTİRİLERİN BAŞIMIZIN ÜZERİNDE YERİ VAR
Duraklarla ilgili geçtiğimiz günlerde basına da yansıyan değerlendireler gördüklerini de belirten Başkan Zorluoğlu, “Şunu ifade edelim bunlar normal bir durak hüviyetinde değiller. Çok özel tasarlanan ve özel malzemelerle gerçekleştirilen, normal durağın çok ötesinde malzeme kullanılan duraklardır. Dolayısıyla bunların standart durak fiyatıyla aynı görülüp değerlendirme yapılması eksik bir değerlendirme olur. Bunun bu şekilde değerlendirilmesi yanlış olur. Eleştirilerin başımızın üzerinde yeri var. Ancak bu yaptığımız için çok başarılı olduğunu Trabzon’un tanıtımı için etkili olduğunu, vatandaşlar arasında da büyük bir memnuniyet uyandırdığını, Trabzonspor’un şampiyon olduğu sene Büyükşehir Belediyesinin ön alarak bu tür spor ve futbol temalı duraklar yapmasının etkili bir dokunuş olduğunu ifade etmem gerekir. Trabzon gibi sporda çok dinamik, çok etkin bir şehirde bu tür dokunuşların bu imaja önemli katkı yaptığını ve yapmaya devam edeceğini ifade edeyim” dedi.  

Başkan Zorluoğlu: Tarihe geçecek bir çalışma olacak
 
ATATÜRK’Ü VE SİLAH ARKADAŞLARINI YÂD EDİYORUM
Mayıs ayı içerisindeki önemli günlere de değinen Başkan Zorluoğlu, “1 Mayıs İşçi Bayramı, 8 Mayıs Anneler Günü, 10-16 Mayıs Hemşireler Haftası,  10-16 Mayıs Engelliler Haftası ve Sosyal Güvenlik Haftasını tebrik ediyorum. Bunların içerisinde 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı perşembe günü kutlayacağız. Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımız ülkemize ve milletimize şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.  
 
ÇUKURÇAYIR’DA ÖNEMLİ BİR EKSİKLİK GİDERİLECEK
Son bir ayda gerçekleşen yatırımlarla ilgili de kısa bilgilendirmede bulunan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, şu ifadeleri kullandı; Çukurçayır’da yaptığımız Boztepe Parkı tamamladık. Geçici kabul aşamasında. İş kapsamında; yürüyüş yolları ile 8 adet kamelya yapımı tamamlanmıştır. Oturma birimi, kafeterya ve çevre korkuluklar yapımı tamamlanmıştır. Oyun grubu yerine getirilecek. O bölgede uzun zamandır önemli bir ihtiyaç olan bu tür bir alanı da kısa süre içerisinde tamamlayıp Çukurçayır bölgesindeki vatandaşlarımızın hizmetine açmış olacağız. Şimdiden hayırlı olsun.”
 
AVRASYA PAZARI KISA SÜREDE TAMAMLANACAK
“Avrasya Pazarı ve onun doğu tarafındaki Bilim Merkezi ve Planetaryum çalışmamız devam ediyor. Avrasya pazarında fiziki gerçekleşme durumu %50’yi buldu. İş kapsamında şimdiye kadar; çelik imalatlar tamamlanmış olup, duvar imalatları devam ediyor. İnşallah kısa sürede burası tamamlanacak ve esnafımızın hizmetine sunulacak.”
 
FAROZ’DAKİ FUTBOL SAHAMIZI YENİLEDİK
“Amatör sporu destekliyoruz. Bu çerçevede Faroz’daki futbol sahamızı bütünüyle yeniledik ve uluslararası standartlara uygun bir saha ortaya çıktı. Saha tamamlandı. Kuzey tarafta platform yaparak tribünleri oluşturuyoruz. Fiziki gerçekleşme durumu %55 seviyesinde. Tribün ve idari hizmet binası temel imalatları tamamlanmıştır. Tribün çelik hazırlığı devam etmektedir. Bu da kısa bir süre içerisinde tamamlandığında amatör spor kulüplerimiz çok rahat edecekleri bir sahaya kavuşacaklar.”
 
TARİHE GEÇECEK BİR ÇALIŞMA OLACAK
“Trabzon’umuza çok büyük bir değer katacağına inandığımız Kahramanmaraş ile ilgili çalışma hızla devam ediyor. Çok önemli bir iş olarak görüyoruz. Burada çalışma arzu ettiğimiz şekilde hızlı şekilde şu ana kadar gerçekleştirildi. Ortadaki yol, neredeyse tamamlanmak üzere. Beton imalatları tamamlandı. Ağaçlandırma yapıldı. Gece gündüz çalışılıyor. Hedefimiz en geç 15 Haziran’da buranın bütünüyle tamamlanarak artık sadece yayalara özel bir alan şeklinde halkımızın hizmetine sunulmasıdır. Trabzon tarihine geçecek çok önemli çalışmadır. İnşallah çok kısa süre içerisinde buranın hizmete açılma törenini beraberce gerçekleştiririz.” 
 
ÇÖMLEKÇİ 1. ETAP ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR
“Çömlekçi Kentsel Dönüşüm ile ilgili 1. etap çalışmaları hızla devam ediyor. Yüzde 35-40’lık bir kısım tamamlandı. 2. etapla ilgili olarak, sadece tescilli yapıların olduğu alandaki bütün yıkımları Büyükşehir Belediyesi olarak tamamladık. Kamulaştırma parası da ödendi. Buraya 3.6 dönümlük yeni alan ilave etmiştik. Meydan’da gerçekleştirdiğimiz otoparka Çömlekçi kodundan giriş sağlamak için burada bir ilave alan kamulaştırma kararı aldık. Geçtiğimiz günlerde buranın acele kamulaştırma kararı Resmi Gazete’de Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle yayımlandı. Şu anda süratle acele kamulaştırmayı yapıp, bu bahse konu 3.6 dönümlük alandaki binaları yıkıp bu alana ilave edeceğiz. Aynı zamanda bizim otoparkımızı da oradan en alt kottan giriş yapılabilecek bir imalatı da gerçekleştireceğiz. Bu önemli bir konuydu. Önemli bir mesafe kat etmiş olduk.”
 
HEYECAN VERİCİ BİR PROJE OLDU
“2. Etap projesi bana ulaştı. Paylaşılacak duruma henüz gelmedi ama çok güzel, heyecan verici ve o bölgeye çok büyük bir değer katacak proje olduğunu memnuniyetle müşahede ettim. Önümüzdeki günlerde paylaşılacak duruma gelindiğinde yeni haliyle inşallah sizlerle paylaşacağız ve yakın zamanda oranın da ihalesi gerçekleşecek. Konut ve ticari ama yüksek katlı konutlar değil. Daha mahalle havasında. Tescilli yapılara uyacak, onlarla bütün oluşturulacak projedir. Taraflı tarafsız iktidarı muhalefeti herkesi memnun edeceğine inanıyoruz.”
 
PAZARKAPI’DA KISMİ KAMULAŞTIRMA YAPILACAK
“Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanı ile ilgili olarak daha önce tüm partilerce zaman zaman dile getirilen kentsel dönüşüm konusunun mayıs ayı meclisinde gündeme geleceğini ifade etmiştim. Burayla ilgili imar planı çalışmamız var. Onu meclisimizde bu ay ilgili komisyona havale edeceğiz. Pazarkapı Kentsel Dönüşüm alanında şöyle bir yaklaşımımız olacak. Burası bütün olarak yıkılıp yeniden yapılmayacak. Yani Çömlekçi gibi bir proje olmayacak. Onun yerine imar planı yapıyoruz. Orada bir meydan olacak ve yolların açılacağı şekilde kısmi kamulaştırmalar yapmak suretiyle,  daha sonra da buranını cephe sağlıklaştırmasını tıpkı Meydan bölgesinde olduğu gibi gerçekleştireceğiz. Burada bir dönüşüm stratejisiyle harekete geçmiş oluyoruz. Bu Meclis kararımızla birlikte oradaki vatandaşlarımızın mülkiyetlerinin sınırlanması meselesi çözülüyor. Ama orada kısmi kamulaştırma yapacağız. Bir meydan oluşturacağız, yolları açacağız ve bazı binalar yıkılmış olacak ama bütün binaların yıkılması şeklinde gibi bir dönüşüm olmayacak. Meclis komisyonumuz değerlendirdikten sonra konu sizlerin görüşlerine konu gelecektir. Tarihi surlarla tescilli yapıları ön plana çıkaracak yaklaşım öngörüyoruz.”
 
O BÖLGEYE DEĞER KATACAK
“Bahçecik’te de hemen Mehmet Akif Ersoy Camisi’nin karşısındaki alanı tamamen yıktık. Projesi hazır ihalesi yapıldı. Yakında orada da imalat başlamış oluyor. O bölgeye değer katacak yüksek katlı olmayan proje olacak. Konut yapımı için vatandaşlarla anlaşma işi tamamlandı.”
 
ALTYAPI PROJESİ ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR
“Trabzon tarihinin en büyük altyapı projesi çalışmaları devam ediyor. Bu çerçevede epey bir mesafe kat ettik. İçme suyu, yağmur suyu, kanalizasyon, fiber optik hattı, doğal gaz çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar 6.141 adet binanın canlı bağlantısı yapılarak 35.664 aboneye yeni hattan su verilmeye başlandı. Hiçbir bölgemizde bir basınç problemi yaşamıyoruz.”  
 
2022’Yİ ORTAHİSAR’DA ÜSTYAPI SENESİ İLAN EDİYORUZ
“Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl altyapı anlamında çok büyük çalışmalar yaptık. Türkiye’de pandemi sürecini altyapının değişmesi anlamında en iyi şekilde kullanan belediyelerden bir tanesiyiz. İnsanlar evlerindeyken, kısıtlılık varken Meydan, Beşirli, Kalkınma, Konaklar ve Pelitli, Karşıyaka bölgesinin altyapısını büyük oranda tamamladık. Erdoğdu’da çalışıyoruz. Kısmen Pazarkapı bölgesi civarında çalışıyoruz. Ticaretin çok yoğun olduğu bölgeleri tamamladık. 2022 senesini Ortahisar’da üstyapı senesi ilan ediyoruz. Çok iyi bir hazırlık yaptık. Altyapı çalışmaları nedeniyle bozulan, yıkılan, tahrip olan bütün yol ve kaldırımları 2 ay içerisinde büyük oranda tamamlayacağız.”
 
ÇALIŞMALARI DAHA DA HIZLANDIRACAĞIZ
“Ortahisar Belediyemizle çok iyi bir iş birliğiyle çalışıyoruz. Şu anda bir taraftan Pelitli, Beşirli, Kalkınma çalışıyoruz.  1 Nolu Bostancı, 2 Nolu Bostancı, Kalkınma Konaklar, Pelitli bölgelerinde Büyükşehir’e ait yolları tamamladık. Köseoğlu Caddesi’nde çalışıyoruz. Ortahisar Belediyemize asfalt temin ediyoruz. Ortahisar Belediyesi de kendi ekipleriyle serimini gerçekleştiriyor. 2 Nolu Beşirli Mahallesi 909, 911, 912, 913, 917, 918, 919, 920, 923 nolu sokaklarda çalışmalar tamamlandı. Ali Naci Peker sokağında çalışmalar tamamlandı. 1 Nolu Bostancı Hasan Çavuş Caddesi tamamlandı. 2 Nolu Bostancı Mahallesi Tunç Sokak tamamlandı. Kalkınma Mahallesi bütünüyle elden geçti. Üniversite Mahallesi’nde 11 adet cadde ve sokakta çalışmalar tamamlandı. Süratle devam ediyoruz. Büyükşehir olarak 2 ekibimiz merkezde, Ortahisar Belediyesinin ekipleri farklı noktalarda çalışıyor. Bunu biraz daha hızlandıracağız. Sonbahara geldiğimizde Ortahisar ilçesinde asfalt, beton, kaldırım problemi kalmayacak. Büyükşehir Belediyemiz ve Ortahisar Belediyemizin ekiplerine teşekkür ediyorum.”
 
SABIR GÖSTEREN VATANDAŞIMIZA TEŞEKKÜR EDERİM
“Pazarkapı Mahallesi’nde ve Kemeraltı bölgesinde çalışmalara hız vereceğiz. Doğal gaz çalışmaları kısmen devam ediyor. O çalışmaların akabinde Kadınlar Hali’nden belediye önüne kadar olan kısmı hızla tamamlayacağız. Ortahisar Belediyemiz de kendi sorumluluk alanında olan yerlerde hem asfalt hem taş kaplama çalışmalarını planladı. Doğal gaz çalışması ile paralel olarak tamamlamış olacağız. Vatandaşımızın iki senedir gösterdiği sabır için teşekkür ederiz.”
 
GÖRÜNTÜ VE KOKU SORUNU KALMAYACAK
“Pazarkapı Mahallesi Derin Deniz Deşarj Tesisi Rehabilitasyon Projemiz var. Pazarkapı Camisi’nin etrafındaki alanı bütünüyle düzenliyoruz. Orada yaptığımız çalışmalar içerisinde Gasilhane tamamlandı. Avrasya Pazarı devam ediyor. Bilim Merkezi ve Planetaryum devam ediyor. Cami etrafındaki alanın peyzaj işi ihale aşamasında. Orada bir meydan oluşturuyoruz. Doğu ve batı dolmuşları için duraklar oluşturuyoruz. Kuyumcukent’le ilgili son aşamaya gelindi. Bu alanı çok farklı şekilde halkımızın kullanımına açacağız. O çerçevede hem görüntü kirliliğini hem de koku problemini ortadan kaldıracak çalışma yürütülüyor. Yüzde 60 oranında gelişme kaydettik.”  
 
GÜNDEM MADDELERİ GÖRÜŞÜLDÜ
Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından gündem maddelerinin müzakeresine geçildi. Meclis toplantısı, 39 gündem maddesinin görüşülüp ilgili komisyonlara havale edilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler