Başkan Zorluoğlu Akyazı yangını sonrası uyardı

Başkan Murat Zorluoğlu Akyazı'daki yangın sonrasında uyarılarda bulundu.

Başkan Zorluoğlu Akyazı yangını sonrası uyardı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Akyazı Mahallesi’nde dün gece meydana gelen örtü yangını sonrası uyarılarda bulundu. 

Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Akyazı Mahallesi’nde çalılık alanda örtü yangını çıktı. Korkutan yangın evlere yaklaşmadan Büyükşehir Belediyesine bağlı Ortahisar, Akçaabat ve Yomra itfaiye ekiplerinin ortak çalışması sonucu kısa sürede söndürüldü. Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, açık alan, orman ve anız yangınlarına karşı dikkat edilmesi gereken hususlarla ilgili vatandaşları uyardı. 

Başkan Zorluoğlu Akyazı yangını sonrası uyardı

İNSANLARIN CANINI VE MALINI TEHDİT EDİYOR 

Yangınlara davetiye çıkarmamak için çok dikkat edilmesi gerektiğini belirten Başkan Zorluoğlu, “Dün gece saatlerinde Akyazı Mahallemizde meydana gelen yangın, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz tarafından kısa sürede kontrol altına alındı. Yine TİSKİ ekiplerimiz tarafından bölgeye su takviyesi sağlanmıştır. Trabzon'da son 48 saatte 25'i açık alan, 5'i ev ve 5'i de orman yangını olmak üzere 35 farklı noktada yangın çıkmış olup, ne mutlu bize ki can kaybı yaşanmadan yangınlara gerekli müdahale yapılmıştır.  Tutulan raporlardan anlaşıldığı üzere yangınların çoğu, piknikler ve fındık bahçelerinde yapılan temizliğin ardından yakılmak istenen ateş sonucu meydana gelmektedir. Özellikle çeşitli nedenlerle bahçelerde yakılan ateşler, yangınlara davetiye çıkarmaktadır. Vatandaşlarımız kontrollü olarak yaktığını düşünse de küçük bir rüzgârda kontrolden çıkan anız yangınları, insanların canını ve malını tehdit edebilmektedir” ifadelerini kullandı. 

Başkan Zorluoğlu Akyazı yangını sonrası uyardı

BACA TEMİZLİĞİNE DİKKAT EDİLMELİ 

İstatistiklere göre Trabzon’da yangınların en fazla ekim, kasım ve aralık aylarında çıktığını da vurgulayan Başkan Zorluoğlu, “Mevsim şartları sıcak, yağışsız ve rüzgarlı geçmektedir. Bu nedenle, hiçbir gerekçe ile kuru ot, çalı vb. gibi yanıcı maddelerin açık alanda ve etrafa sirayet edecek yerlerde yakılmamasını, sigara gibi yakıcı maddelerin yerlere atılmamasını istirham ediyorum. Ayrıca önümüzdeki günlerde havaların soğuması ile birlikte herhangi bir tehlike yaşanmaması için vatandaşlarımızın baca temizliklerini yaptırmalarını da önemle rica ediyorum” şeklinde konuştu.

Başkan Zorluoğlu Akyazı yangını sonrası uyardı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler