Başkan Zorluoğlu açıkladı! Uzungöl’de altyapı tamam, üst yapı ise…

Murat Zorluoğlu Uzungöl’deki çalışmaları inceledi.

Başkan Zorluoğlu açıkladı! Uzungöl’de altyapı tamam, üst yapı ise…

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’un en önemli turizm bölgelerinden olan Uzungöl’deki çalışmaları yerinde inceledi.

Yapılan çalışmalardaki son durumu bir video ile sosyal medya hesabından açıklayan Başkan Zorluoğlu “Uzungöl artık daha güzel… Altyapı tamam. Üstyapı çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

Başkan Zorluoğlu videoda yaptığı açıklamada ise şu ifadeleri kullandı;

"Bugün şehrimizin ve ülkemizin en önemli turizm merkezlerinden birindeyiz. Uzungöl’deyiz… Göreve başladığımız günden itibaren Trabzon Büyükşehir Belediyesi olarak Uzungöl’e daha fazla yatırım yapmak, burayı turizm için daha cazip hale getirmek için gayretle çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl altyapı çalışmalarına önem vermiştik. Ve bu kapsamda kanalizasyon, arıtma gibi sorunlarını bu bölgenin çözmüştük. Bu yıl üst yapıya yöneldik. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızla birlikte hazırladığımız projeler kapsamında burayı gelen ziyaretçilerimiz için çok daha konforlu, çok daha rahat, dinlenebilecekleri, eğlenebilecekleri, vakit geçirebilecekleri bir alana dönüştürüyoruz. Gölün tüm çevresinin rahatlıkla dolaşılabilmesine olanak sağlayacak kaldırım düzenlemelerini tretuvar, korkuluk düzenlemelerini yaptık. Peyzaj düzenlemelerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah yılbaşından hemen sonra burada 2. Büyük proje ile birlikte bu gölün etrafındaki alanın çok daha geniş bir şekilde vatandaşın kullanımına açılacağını buradan söylemeliyim. Trabzon Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar Uzungöl’de hiç fiziken var olmamış. Biz ilk kez Büyükşehir Belediyesi olarak bu sene parkı Çevre ve Şehircilik Bakanlığından tahsisini aldık. Ve orada inşallah önümüzdeki sezondan itibaren Büyükşehir Belediyesi bir işletmeci olarak da düzenleyici denetleyici bir kurum olarak da var olacak. Ama yine Uzungöl’de inşallah biz 7/24 zabıtamızla beraber de bulunmak istiyoruz. Burada gerek kaçak yapılaşmayla ilgili gerek esnafın düzen ve intizamı ile ilgili denetimle ilgili gereken tedbirleri alacak. Burada 2. Etap kapsamında yapacağımız projede Uzungöl’ün girişinde bir tane de Uzungöl’ün çıkışı dediğimiz bölgede geniş, çıok sayıda aracı alabilecek otopark da inşaa etmiş olacağız. Daha güzel bir Uzungöl, daha güzel bir Trabzon için çalışmaya devam edeceğiz."

Haber61 - Haber Servisi - 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber