Başkan Murat Zorluoğlu’ndan Uzungöl açıklaması: Orayı gözümüz gibi korumalıyız 

Uzungöl'deki yıkımlar ile alakalı Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu açıklamalarda bulundu.

Başkan Murat Zorluoğlu’ndan Uzungöl açıklaması: Orayı gözümüz gibi korumalıyız 

Haber61 - Haber Servisi - Levent Ustabaşı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Uzungöl’de yıkımı başlayan kaçak yapılar ile ilgili açıklamada bulundu.

Yeni yapılan Öğretmenevi ve Cudibey İlkokulu ile Tanjant otoparkı inşaatlarını ziyareti sırasında konuşan Zorluoğlu, “Biz hiçbir vatandaşımızın evinin yıkılmasından memnun olmayız. Ben de bu konuda üzüntülüyüm. Bir taraftan da Uzungöl sadece Türkiye’nin değil dünyanın da doğal turistik mekanlarından bir tanesi. Orayı da gözümüz gibi korumamız gerekiyor. Trabzon’da Türkiye’ye değer katan bir alan. Orada bu tedbirlerin alınması gerekiyordu. Bu sabah itibariyle 2018 yılının Ocak ayından itibaren yapılan kaçak yapılar, yani imar barışından ön gördüğü süreden sonra yapımına başlanan kaçak yapılarla ilgili devletin imar mevzuatı çerçevesinde başlattığı bir yıkım işlemi var. Şu anda devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi olarak bizimle ilgili bir şey değil. Çevre ve Şehircilik Bakanlığımız ve valiliğimizin gerçekleştirdiği bir yıkımdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler