Başkan Murat Zorluoğlu’ndan Haber61’e Gülcemal ve Yavuz Selim açıklaması

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Haber61’e açıklamalarda bulundu.

Başkan Murat Zorluoğlu’ndan Haber61’e Gülcemal ve Yavuz Selim açıklaması

Haber61 – Haber Servisi – Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Trabzon’da düzenlenen 4. Uluslararası İpekyolu İşadamları Zirvesine katılan Maliye ve Hazine Bakanı Berat Albayrak’ı, Rize’ye uğurladıktan sonra Haber61’e açıklamalarda bulundu. 

Haber61 Genel Koordinatörü Tuncay Lakot’un sorularını yanıtlayan Başkan Zorluoğlu, “4.’sünü bu sene gerçekleştirdik. 2008’den beri her 3 yılda bir yapılan uluslararası önemli bir organizasyon. Çok güzel bir açılış oldu. Şehrimize gelen siyasetçilerle görüşüyoruz, görüşmeye devam edeceğiz. Trabzon için tarihi bir fırsat. Bugün sayın bakanımızın katılması ayrı bir güzellik oldu. Sayın Bakanımızla şehrin meselelerini de görüşme ve çeşitli istişarelerde bulunma imkanına kavuştuk. Gülcemal projesi önündeki tahkimat sorununu bakanımıza arz ettik. İnşallah onun desteği ile o tahkimat meselesi çözülmüş olacak. İki tane çok önemli yatırım. Biri sanayi üretimi anlamında ilimize çok büyük değer katacak yatırım adası, diğeri turizm anlamında çok büyük bir değer ifade eden Stadın batısındaki yeni yaşam alanı Gülcemal” dedi.

“GÜLCEMAL’İN TAHKİMAT SORUNU ÇÖZÜLECEK”

Gülcemal projesi ile ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Zorluoğlu, “Gülcemal toplamda 900 dönümlük bir alan. İlk etapta 300 dönümü üzerinde faaliyet icra edeceğiz. Bu alanda o mega lunaparkı inşa edeceğiz. Onun dışında çocuklara gençlere vatandaşlarımıza yönelik aktivite alanları olacak. Yeme içme alanları olacak. Konser alanları çeşitli sanatsal, kültürel faaliyetlerin olacağı alanlar olacak. Su gösterilerine ilişkin mekanlar olacak. Projesi çalışılıyor, inşallah kamuoyu ile paylaşmaya devam edeceğiz. Tek başımıza değil şehirle paylaşarak yapıyoruz” şeklinde konuştu.

“YAVUZ SELİM’İ VE AVNİ AKER’İ YAŞATACAĞIZ AMA…”

Trabzon’un gündeminde yer alan Yavuz Selim sahası ile ilgili konuşan Başkan Zorluoğlu, “O alan millet Bahçesi olarak dizayn ediliyor. Bir projesi ve daha önce konuşulmuş şeyler var. Orada biz Yavuz Selim’i ve Avni Aker’i yaşatacağız. Avni Aker’i bir tribün olarak yaşatacağız, Yavuz Selim’i de saha olarak yaşatacağız. Ama bu eskiden olduğu gibi sürekli amatör maç yapılmasını gerektirmiyor. Çok yoğun spor müsabakalarının yapıldığı bir yer ve yanında Millet Bahçesi çok uygun olmaz kanaatindeyiz. Orada arasıra maç oynanacak şekilde saha olacak, tarihi anlamda önemli amatör maçları orada yapabiliriz. Ama genel olarak o saha halkımızın günlük spor yapması için. Çeşitli STk, kurum ve Kuruluşların aktivite yapabileceği, 23 Nisan, 19 Mayısların kutlanabileceği bir önemli alan olarak orayı düşünüyoruz. Diğer taraftan Millet Bahçesi olarak fonksiyon görmeye devam edecek.” dedi.
Başkan Zorluoğlu Galatasaray maçı ile ilgili “Galatasaray maçının daha önemli olduğunu söylememe gerek yok. Galatasaray’ın mevcut durumu sakatlıklar v.s. bize biraz ümitlendiriyor ama belli olmuyor. Biz arzu ediyoruz ki Trabzonspor’umuz Galatasaray’ı da yenerek İstanbul takımlarına sağladığı üstünlüğü devam ettirsin.”
İfadelerini kullandı.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler