Başkan Koçhan’ın Haber61’e yaptığı açıklamaya CHP’den cevap

Maçka Belediye Başkanı Koçhan’ın Haber61’e yaptığı açıklamaya CHP Başkan vekilinden cevap geldi.

Başkan Koçhan’ın Haber61’e yaptığı açıklamaya CHP’den cevap

Geçtiğimiz günlerde Trabzon’un Maçka ilçesinde güvenlik güçleri ile PKK’lı teröristler arasında çatışma yaşanmış ve Uzman Çavuş Osmangazi Çetingöz şehit düşmüştü.


Yaşanan bu olay sonrasında bölgede vatandaşların görüşlerini alan Haber61ekibine Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan açıklamalarda bulunarak, “Olay Maçka Merkeze oldukça uzak, Gümüşhane sınırında hatta bir boğaz orası. Cami Boğazı dediğimiz bir bölge var. Yani her yerden destek almış olabilirler. Gümüşhane’den Arsin’den, Araklı’dan, Yomra’dan. Yani bir kavşak noktası orası.  İlla Maçka Merkezden destek aldı yada farklı bir yerden destek aldı demek için erken. Destek aldıkları gerçek, Lojistik bir destek aldıkları gerçek. Bu güvenlik güçleri tarafından da biliniyor. Foto kapanlar ve istihbarat bilgileri var. 4-5 kişilik bir grup. O bölgede haraketliliğin olduğu biliniyor ve takip ediliyor.” ifadelerini kullanmıştı.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan’ın açıklamalarına CHP Trabzon İl Başkanvekili Celal Akaç cevap verdi.

Akaç açıklamasında şu ifadeleri kullandı;

“Karadeniz Bölgesi’nin güzide turizm ilçesi Maçka’mız terör örgütünün 1 seneden beri hedefinde. Maçka’da 1 yıl içinde 2 terör saldırısı olması, 4 vatan evladımızı şehit vermemiz bizi derinden üzmektedir ve gelecek açısından kaygılandırmaktadır. Bütün bunlar bir kenara dururken terör faaliyetlerimizin yaşandığı ilçemiz belediye başkanının akıl almaz yorum ve muhakemeler yaparak olayı açıklamaya çalışması ayrı bir problem olarak kentimizin gündemine düşmüştür.

Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan, Maçka’da terör örgütü PKK’ya yardım ve yataklık eden ‘4-5 kişi olduğunu’ söyleyerek sayı vermiş. Kamuoyuna böyle açıklamalar yapıp insanların kafasını bulandırmasın. Kimsenin Maçkalıların birbirlerine farklı bakmalarına neden olabilecek bir ortamı yaratmaya hakkı yoktur. Bildiği bir şey varsa devletin güvenlik güçleriyle paylaşsın. Basına bu tür açıklamalar yaparak toplumu maniple etmeye germeye hiçbir şekilde hakkının olmadığını düşünüyoruz.

Dilerim bu vahim olaylar tekrar ilçemizde yaşanmaz gerekli önlemler alınır. Maçka’da şehit düşen vatan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve halkımıza başsağlığı diliyoruz.”

Başkan Koçhan’ın Haber61’e yaptığı açıklamaya CHP’den cevap: “İnsanların kafasını bulandırmasın”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber