Başkan Hacısalihoğlu: "Türkiye, mutlaka denge politikası izlemelidir"

CHP İl Başkanı Hacısalihoğlu Rusya-Ukrayna gerginliği ile ilgili, "Türkiye, mutlaka denge politikası izlemelidir" dedi.

Başkan Hacısalihoğlu: "Türkiye, mutlaka denge politikası izlemelidir"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Rusya ve Ukrayna arasında çıkması muhtemel olan savaşın Türkiye için büyük sorunlar doğuracağını belirtti.

Başkan Hacısalihoğlu: "Türkiye, mutlaka denge politikası izlemelidir."dedi.

"UKRAYNA İLE İLİŞKİLERİMİZ OLUMSUZ SONUÇ DOĞURABİLİR"

Çıkabilecek olan savaşın tüm dünya dengelerini alt üst edeceğini söyleyen Başkan Hacısalihoğlu; "Bu savaş sadece iki ülke arasında kalmayabilir. Kazakistan ve diğer ülkeler de savaşın içine girirse Türkiye için kaçınılmaz son yaklaşıyor demektir. Bunun tek sebebi de Suriye politikamız ve jeopolotik konumumuzdur. Türkiye'nin ABD ile ilişkileri de Türkiye ile Rusya arasında gerginlik oluşturmuştu. En önemlisi de Türkiye, Kırım işgali konusunda ambargo kararına uymamıştı. Şimdi ise NATO içinde geliştirilen ilişkiler temelinde buradan kolay kurtulamayacak gibi görünüyor. Bu da Türkiye'nin en çok zarar gören ülkelerden biri olacağını gösteriyor. Turizm, ticaret, inşaat sektörü ve hatta Akkuyu'nun gecikmesi ya da projenin duraksaması söz konusu bile olabilir. Bunların yanı sıra Ukrayna ile ilişkilerde savunma alanındaki işbirliğimizin, yani SİHA satışlarımızın da olumsuz sonuçlar doğurabileceği muhtemeldir. Türkiye tamamıyla denge politikası izlemelidir. Sessiz kalmalıdır, gerektiği yerde arabulucu olmalıdır." şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler