Başkan Hacısalihoğlu: "Ekonomiyi hep birlikte ayakta tutacağız"

TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni değerlendirdi.

Başkan Hacısalihoğlu: "Ekonomiyi hep birlikte ayakta tutacağız"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Ekonomik İstikrar Kalkanı Paketi'ni değerlendirirken, "Açıklanan 21 başlıktaki maddeler ekonominin ayakta kalması ve sürdürülebilir olması yönünde çok önemli kararlardır. Biz biliyoruz ki çok hızlı şekilde kararlar alınıp uygulamaya geçilecek. Devletimize ve hükümetimize güveniyoruz, ekonomiyi hep birlikte ayakta tutacağız" dedi.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, koronavirüsün bütün dünyayı etki altına alması nedeniyle tüm ülkelerin kendi içlerine kapanarak tedbir aldıklarını ve almaya da devam ettiklerini belirterek, "Ülkemiz de vakit geçirmeden çok önemli çalışmalar yaparak virüsün daha fazla yayılmasını engellemek için gerekli çalışmaları yürütüyor. Bu doğrultuda elbette birinci önceliğimiz sağlığımız ve bu virüsün yaygınlaşmasının önlenmesidir. İkincisi de şirketlerimizin ayakta kalmasıdır" dedi.

Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu doğrultuda TOBB'a bağlı tüm odalar olarak, üyelerimizden gelen talepler ve önerileri  TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'na gönderdik. Her zaman olduğu gibi sayın Cumhurbaşkanımızın başkanlığında ve bakanların katılımıyla yapılan toplantıda sorunlar gündeme getirildi. Bütün problemler ve çözüm önerileri ile gelecekteki stratejileri belirleme adına çalışmalar yapıldı. Açıklanan 21 başlıktaki maddeler ekonominin ayakta kalması ve sürdürülebilir olması yönünde çok önemli kararlardır. Sadece açıklanan 21 madde olarak görmemek lazım, detayı ve maddi kaynakları da göz önünde bulundurmak gerek. Bugün de Berat Albayrak Bakanımızın yeni paketlerin geldiği yönündeki açıklaması var. Bütün sorunlar hükümetimizin önünde. Kaynaklara bağlı olarak detaylı çalışmaların devam ettiği ve desteklerin arkasının geleceğini de biliyoruz. Biz biliyoruz ki çok hızlı şekilde kararlar alınıp uygulamaya geçilecek. Devletimize ve hükümetimize güveniyoruz, ekonomiyi hep birlikte ayakta tutacağız. Bu kararlar ve sorumlulukların ne olduğunu biz iş camiası olarak bildiğimiz gibi hükümetimiz de çok iyi biliyor."

"DİĞER ÜLKELERE GÖRE VİRÜSTEN DAHA AZ ETKİLENECEĞİMİZE İNANIYORUM"

Ülkeler arasında koronavirüs mücadelesinde başarılı olmak için bir yarış olduğunu da vurgulayan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnanıyorum ki Türkiye olarak koronavirüsten diğer ülkelere göre daha az etkileneceğiz. Ekonomik yönden de ayağa kalkmada en hızlı olan ülkelerden biri olacağımıza inanıyorum. Çünkü biz Çin'den Kore'den, Almanya'dan İngiltere'ye kadar uzanan ülkelerle görüşmelerimizi yapıyoruz, oralarda ekonominin ticaretin ne seviyede olduğu görüyoruz. Gerçekten tüccarımız, sanayicimiz kendine düşen sorumluluklar dahilinde üretimlerine devam ediyorlar. Bizde en çok etkilenen sektör hizmet sektörü olmuştur. İhracata dönük sektörlerimizde belki önümüzdeki süreçte bazı sorunlar olacak ama bunlarla ilgili sorunların çözümü yönünde sanayicilerimizden gelen sorunlar ve öneriler bakanlarımızın elinde. Gerekli hazırlıkların da devam ettiğini biliyoruz. Güveniyoruz, en hızlı atlatan ülke olacağımıza inanıyoruz."

Hacısalihoğlu, vatandaşları da uyararak, "Özellikle şunu belirtmek istiyorum, yaygın olan koronavirüsten kurtulmanın tek yolu vatandaşlarımızın talimatlara uymasıdır. Yani 'evinize kapanın' diyorlarsa kapanacağız. Virüsün yaşam süresi bellidir. Virüsü yok edeceğiz ki, kısa zamanda ayağa kalkalım. Biz bunları yapmayıp da bu virüsün taşınmasına katkı sağlarsak kurtulmak uzun süre alır. Vatandaşlar olarak hepimizin üzerine büyük sorumluluk düşüyor. Talimatlara uymak suretiyle kimse evinden çıkmasın, virüsü yok edelim ve bir an önce kurtulalım" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler