Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon trafiğini Haber61’e anlattı

Başkan Gümrükçüoğlu’ndan Haber61’e önemli açıklamalar. Trabzon'da Devlet Tiyatrosu, Atapark Kavşağı, Hafif Raylı Sistem ve EDS’de son durum.

Başkan Gümrükçüoğlu Trabzon trafiğini Haber61’e anlattı

Haber61 - Haber Servisi - Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’un son zamanlarda önemli sorunu haline gelen trafik sorunu ile ilgili olarak Haber61’e açıklamalarda bulundu.


EDS’nin Emniyet Genel Müdürlüğünün onayını beklediğini belirten Başkan Gümrükçüoğlu, “En çok sıkışılan yer dediğimiz yer neresi, Maraş caddesi hadisesi. Maraş caddesinden bizim her zaman dediğimiz şu, eğer dolmuşlar 2-3 araçlık park yeri bırakmışlarsa bunu 5 araç yapmazlarsa ki yapan hatalıdır. Trafik Şube Müdürlüğü tarafından cezai müeyyideye tabi tutulmalıdır. Normal vatandaşlarımız sağa sola hiçbir şekilde yasak olan park etmeyi kullanmayacak olurlarsa bir problem kalmaz. Bu parklanmalara da trafik müdürlüğü mutlaka cezai işlem yapmalıdır. Ayrıca Kargo araçları Ulaşım Koordinasyon Merkezinin daha önce belirlediği şekliyle sabahın 6-8’i arası, akşamın 19’undan sonrası mallarını bırakacak olurlarsa hiçbir trafik probleminin yaşanmayacağını görecek olmakla beraber biz bu işi düzeltecek olan EDS sistemini 1.5 yıldır hazırladık. Yönetmelik değiştiği için bir daha hazırladık. 3. Bir defa daha hazırladık. O da İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü’nün onayının beklemektedir. Onay sonrasında Trabzon’umuza tatbik edilmeye başlanacağı açıktır. Bunun dışındaki B problemi dediğimiz problem ise ek caddelerdeki sıkışıklıktır. O sıkışıklıklarda bundan daha hafif tedbirlerle çözülebilecek olan sıkışıklıklardır.” dedi.

HAFİF RAYLI SİSTEM’İN PROJESİ YIL SONUNA

Hafif Raylı Sistem ile ilgili olarak son bilgileri paylaşan Gümrükçüoğlu, “Hafif Raylı Sistemin Proje ihalesini yapmış bulunmaktayız. Proje bize bu yılsonu itibari ile teslim edilecektir. Sonrası ise Etap etap yapılacaktır. Akyazı Stadından Havaalanı bölgesine kadar olan etabın tamamlanmasıdır. Bu 400 Milyon’luk kaynağı temin etme ile ancak başlanabilecek bir proje halindedir.” ifadelerini kullandı.

“İMKANSIZ, AKLA ZİYAN, MATEMATİĞE AYKIRI”

Başkan Gümrükçüoğlu, Maraş Caddesinin trafiğe kapatılmasının imkansız, akla ziyan, matematiğe aykırı bir öneri olduğunu sözlerine ekleyerek, “Bunun dışında tabi ki B ve C planlarımız vardır. Günde Yavuz Selim Bulvarı Tanjant yolundan 10 Bin araç işlerken, sahil yolundan da günde 11 Bin araç işlerken Maraş Caddesini trafiğin kapatmak tamamen trafiğin kilitlenmesine yani oradan güzergah olarak işleyen araçların sahil yoluna Yavuz Selim Bulvarına inmesine meydan vereceğinden ötürü, imkansız, akla ziyan, matematiğe aykırı bir öneridir. Bunu yapmanın imkanı olmadığını bütün trafik mühendisleri çok iyi bilmektedir.” şeklinde konuştu.

DEVLET TİYATROSU KARAYOLLARI ONAYI BEKLİYOR

Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu Atapark Kavşağında yapılacak yeni kavşak düzenlemesi ve Devlet Tiyatrosunun durumu ile ilgili olarak ise, “İhalesi yapılmıştır. Kamulaştırma bedeli tamamen karşılanmıştır. Dolayısıyla oradaki Erdoğdu yolu ile irtibatlanacak olan tünel geçişi ve yonca kavşağın uygulaması başlamış olacaktır. Ancak buraya aynı zamanda Devlet Tiyatrosunu da bir proje olarak yerleştirmiş bulunmaktayız. Aynı bölgeye yerleştirilen ve vadiye kadar uzanan Devlet Tiyatrosu’nun uygulanabilirliğini Karayollarının onayı sonrasında devreye sokabileceğizdir.” dedi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber