Başkan Gümrükçüoğlu'ndan protokol camii sözleri: AK Parti'de camiye kimse karşı çıkmaz! 

Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu; Ne VİP ne ZİP bu Allah’ın camisidir.

Başkan Gümrükçüoğlu'ndan protokol camii sözleri: AK Parti'de camiye kimse karşı çıkmaz! 

Haber61/Haber Servisi Levent USTABAŞI

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’nun basın toplantısında şehir camisiyle ilgili açıklama yaptı.


Bir gazetecinin ‘Mazhar Yıldırımhan gibi bazı isimler AK Parti içinde camiye karşı çıkıyor’ sözüne, "Camiye hiçbir şekilde karşı çıkıldığını görmedim AK parti içinde.." diye cevap verdi. 

CAMİİ MÜSLÜMANLARINDIR

Başkan Gümrükçüoğlu, yapımı devam eden camiinin isim tartışmalarına ilişkin şunları söyledi: “Vip'miş protokolmüş öyle birşey yok. Cami müslümanlarındır. Cami vipin zipin değildir öyle birşey olmaz. Cami Allah’ın evidir orada yapılacak şehrin camisidir. Bu cümleyi kullanmak kadar büyük bir gaf olmaz. Müslümanlığa saygısı olan bunu kullanmaz. Cami 2011 yılında onaylanış. Bölgeden gelenler orada toplanıyor o noktada. 5 bin 7 bin 8 bin kişi alabilecek şehrin bir camisi var mı yok? Ben öldüm diyelim. Yomra’danım. Cenaze namazını bunun orda kılacağız. Köylerden yukarı millet ezilmez gelirler orda beni alır defnedirler. Transit yoldan geçenler durdu ordan nefes aldı yüzünü yıkadı namaz kıldı çay içti gitti. Bakın ne aklar büyük fonksiyonları var. Burası bize emanet edilen Fatih Sultan Mehmet Han’ın, ‘Trabzon fetih edilmeden İstanbul’un fethi kabul edilmez.. dediği yerdir burası.. Burası islam diyarı yapıldı. Burası islam kentidir dedirtmek bu halkın hakkıdır bu onların hakkıdır. Yüzde yüzü Trabzon halkının bu camiye güzel oluş der. 2011 den beri uğraştığımız iş.. 2018’e kalması nedendire gelirsek dolgu alanı olduğundan. Dolgu alanında ibaret yeri yapılmaz vardı mevzuatta. Araya 17 Aralık 15 Temmuz gibi olaylar girdi. Nihayeten 2013’de dünya liderlerinden Erdoğan dolgu alanında cami yapılırı kanuna işletti. Cumhurbaşkanından aşağıya bu şehrin hayratından yaylasından Geyikli Şalpazarı’na kadar hiç kimsenin ben bu camiyi istemiyorum diyeceği kanaatinde hiç değilim. Şehrimizi tanıyoruz." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber