Başkan Gümrükçüoğlu çalışmalarını Haber61'e anlattı

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, balıkçı barınakları, Avni Aker ve Gülcemal projesi hakkında detaylı bilgiler verdi.

Başkan Gümrükçüoğlu çalışmalarını Haber61'e anlattı

Haber61 / Özel / Tuncay Lakot

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, görev yaptığı 4 yılı değerlendirdiği basın toplantısı sonrasında Haber61'e açıklamalarda bulundu. 


Başkan Gümrükçüoğlu, "1 gün sabahtan anlatmaya başlasak ancak bitirebilirdik demiştik. Zamanı değerlendirmeye gayret ettik. Her konuyu başlıklarıyla beraber istişare ederek topluma iletmek mümkün oldu." diyerek basın mensuplarına teşekkürlerini iletti. 

Pazarkapı mevkiine Moloz isminin kullanılmasından rahatsız olduğunu dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, bölgede bulunan balıkhane esnafına yer verileceğini şöyle anlattı: "Balıkhaneyi TOKİ aldığı alan üzerinde yeniden inşa edecek. Oradaki esnafımıza güney kesiminde yer temin edeceğiz. Şehir camisi inşa ediliyor. Cami inşaatında mevzutlara uygun olarak esnaflarımıza uygun yerler tahsis edilecek. Büyük çoğunluğuna yer vermeyi planlıyoruz."

Pazarkapı mevkiindeki dolmuş duraklarının da taşınacağını söyleyen Gümrükçüoğlu, "Geçici olarak bulundukları yerlerden o alanın doğu istimaketinde cep otogarlarında onları için düzenlenen yerler var. Kavşakların bitimiyle onlr da orada konuşlandırılacaklar." dedi. 

Gülcemal projesinde yer alacak yapılar için Gümrükçüoğlu, "250 bin metrekare alanı üzerinde devam ettirilmekte. Mdendirek ve etrafında bulunduğu alan insanların denizle buluşabilmesi, dolgu alanında yapılacak yerler kamuoyu yoklamasıyla belirlendi. Kafeteryalar, çocuklar için etkinlik alanı, Disneyland benzeri bir kamp yapılması ağırlık kazanıyor ama şu an oranın 2. etap düzenlemesinin bitmesi lazım ki bunu yeniden kamuoyuna açalım" bilgisini verdi. 

Balıkçı barınaklarının yıkımıyla mağduriyet yaşayan balıkçıların sorunua çözüm arandığını anlatan Gümrükçüoğlu, "Onlarla görüşmelerimde daha çok stadın bulunduğu yerin biraz daha batısında bir yerden bahsediyorlar. Tarım ve Ulaştırma ile görüşmelerimizde onlar için de uygun olurlarsa bizim yardımcı olacağımızı söyledim. Ama dediğim gib Akyazı Şenol Güneş tesislerinin batısındaki bölge için mümkün görünüyor" dedi. 

Yıkılan Avni Aker Stadyumu'nun yerine yapılacak proje hakkında detaylı bilgi veren Gümrükçüoğlu, "O projelerin tümünün harmanlanmasıyla ilgili bir çalışma yapılıyor. cumhurbaşkanımız şehrin akciğerlerinin olması ve spor temasının da yerleştirilebildiği şehir halkının soluk alabildiği sosyal etkinlik alanının dzüenlenmesi yapılan üm tekliflerden istifa edilerek tamamlanacak. Hazırlıkalrın yılın sonunda tamamlanacağını düşünmekteyim." bilgisini paylaştı. 

Yakın zamanda sahil şeridindeki üst geçitler ve tarihi surlarda ışıklandırma yapılacağını aktaran Başkan Gümrükçüoğlu, çalışmalara sene sonuna kadar başlanacağını belirtti. 

Trabzonspor'un geçtiğimiz günlerde düzenlenen dayanışma toplantısında yardım kampanyası başlatılması çağrısında bulunan Gümrükçüoğlu, bugün Trabzonspor tarafından başlatılan kampanyayı destekleyeceklerini söyledi. Gümrükçüoğlu, "Bunun çalışmasının hazırlığını yapıyoruz ve herkesi davet edeceğiz. Bu akşam Ankara'da bir toplantıya çağrıldım. Döndükten sonra deklerasyonun ilanıyla birlikte kampanyayı hızlandıracağız." diye konuştu.

Gümrükçüoğlu ayrıca, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç'in, Büyükşehir Belediye başkan adaylığı sorusuna 'Mevlam neylerse güzel eyler' cevabı için "Biz hepsini çok seviyor herkese başarılar diliyoruz" dedi. 
 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber