Başkan Genç’e Azerbaycan’dan davet!

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, işgal edilen Azerbaycan toprağı Karabağ'ın azat edilişinin yıl dönümünde düzenlenecek etkinlikler çerçevesinde TÜRKSOY (Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı) tarafından Azerbaycan'a davet edildi. 

Başkan Genç’e Azerbaycan’dan davet!

Savaşın en sıcak günlerinde Ortahisar Belediyesi tarafından Azerbaycan’a destek amacıyla Boztepe’de bulunan 61 metre uzunluğundaki göndere Azerbaycan bayrağı çekilmişti. Azerbaycan bayrağı iki hafta süreyle burada dalgalandı.

“KARABAĞ TÜRK YURDU KALACAK
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in Azerbaycan bayrağının göndere çekilişi sırasında sarf etmiş olduğu, “Azeri kardeşlerimizin mücadelelerini sonuna kadar destekliyoruz, dualarımız onlarla. Kıymetli Cumhurbaşkanımızın da dediği gibi her daim onların yanındayız. İnşallah, Karabağ ilelebet Türk toprağı olarak kalacaktır. İnşallah, orada da Azerbaycan’ımızın şanlı bayrağı dalgalanacaktır. İnşallah orada bayrağın dalgalanacağı merasime de söz verdiğimiz gibi iştirak edeceğiz. Azerbaycan bayrağını burada göndere çekmekten son derece gurur duydum.”  sözleri karşılık buldu. 
Azerbaycan devleti tarafından Karabağ'ın azat edilişinin yıl dönümü olan 24-28 Eylül 2021 tarihleri arasında düzenlenecek olan bir dizi etkinliğe katılacak olan Başkan Genç’e TÜRKSOY tarafından ödül verilecek. 

“İKİ MİLLET, TEK DEVLET”
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Ermenistan’ın saldırılarıyla başlayan savaşta gönüllerinin her daim Azerbaycan’ın yanında olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “Ermenistan, haksız bir şekilde Azerbaycan toprağı olan Karabağ’ı 30 yıldır işgal etmişti. Ermenistan tarafının mütecaviz saldırılarıyla başlayan savaşta gönüllerimiz her zaman Azeri kardeşlerimizden yana oldu. Onlar da çok kısa sürede Karabağ’da işgal edilen birçok bölgeyi azat ederek vatan topraklarına kattı. İki devlet tek millet olan Türkiye ve Azerbaycan’ın dostluk ve kardeşliği ilelebet devam edecektir. Savaşın yıl dönümü dolayısıyla Azerbaycan’a düzenlenecek olan etkinliklere davet edilmekten dolayı son derece mutluyum, gururluyum. “ 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber