Başkan Genç:"Ağır bir yükü sırtımıza aldık"

Başkan Ahmet Metin Genç, temizlik işçileriyle buluştu.

Başkan Genç:"Ağır bir yükü sırtımıza aldık"

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Temizlik İşleri Müdürlüğü işçileriyle toplantı yaptı. İşçilere hitap eden Başkan Genç, temizlik işlerinde çalışan personelin zorlu çalışma koşulları nedeniyle özlük haklarını çok iyi bir konuma getirdiklerini söyledi. 

Başkan Genç, "Ben hiçbir işçimi siyasi görüşüne, anlayışına göre değerlendirmem. Her bir işçimiz bizim için aynı değerdedir ve eşittir" dedi. 

"İŞÇİNİN ALIN TERİ KUTSALDIR"

İşçilere hitap eden Başkan Genç, göreve geldikten sonra ilk toplantısını temizlik işçileriyle yaptıklarını belirterek, "Temizlik işleri personeline hitap eden Başkan Genç, beş sene önce de ilk toplantımızı sizlerle birlikte burada gerçekleştirmiştik. Cenabı Allah'a hamdolsun ki, sizlerle beraber buradaki 419 işçi kardeşimizle beraber bugüne kadar alnımızın akıyla geldik. Hepinize bu manada çok teşekkür ediyorum. Cenabı Allah'ın nasibiyle beraber Ortahisar'ımızın ilk belediye başkanı olarak bir hizmet yolculuğuna beraber çıkıyoruz demiştik. Allah mahcup etmesin, Allah utandırmasın demiştik. Geldiğimiz nokta itibarıyla da Cenabı Allah utandırmadı, mahcup etmedi. Bu da sizin sayenizde oldu. Hepinizin emeğine sağlık, hepinizden Allah razı olsun. Bu iş fiili emek işi, bu yöneyle baktığımızda en kutsal kazanç, alın terinin döküldüğü, fiili emeğin ortaya konulduğu kazançtır. Ben hiçbir işçimi siyasi görüşüne, anlayışına göre değerlendirmem. Her bir işçimiz bizim için aynı değerdedir ve eşittir. " dedi. 

"MAAŞLAR YÜKSELTİLDİ"

Temizlik işçilerinin maaşlarıyla ilgili yapılan iyileştirmeleri anlatan Başkan Genç, gelinen süreçte temizlik işçilerinin diğer Orbel personelinden daha fazla maaş aldığını söyledi. Başkan Genç, "Cenabı Allah'a hamdolsun ki, o kutsal emeğe gösterdiğimiz saygının neticesi olarak, göreve başladığımızda Orbel'de çalışan arkadaşlarımız 1420 civarında alıyordu, temizlik işlerinde çalışan arkadaşlarımız 1100 civarında maaş alıyordu. Yani arada bir fark vardı. Bu benim sizin belediye başkanınız olarak vicdanımı inciten bir farktı. Ben şunu söylemiştim. Bizler evlerimizde akşamleyin, geceleyin otururken temizlik işlerinde eli üşüyen mesai arkadaşım sokağı süpürüyordu. Ve en azından temizlik işlerinde çalışan arkadaşımız Orbel'de çalışan arkadaşımızla eşitlenecek dedik. Bu sözümüzü tuttuk. Artık bütün işçilerimiz Orbel'e aktarıldı. Artık Orbel bünyesinde çalışan temizlik işleri personelimiz diğer Orbel çalışanlarından fazla maaş alıyor. Bu da yetmez dedik, bizim Temizlik işlerimizde çalışan personelimiz daimi işçi olsun dedik. Ve bir taşeron yasası gündeme geldi. Ve o süreçte dedik ki temizlik işlerinde çalışan bütün mesai arkadaşlarımızı Orbel'de çalışan arkadaşlarımız neyse tıpkı Orbel'dekiler gibi özlük haklarına zarar gelmeyecek şekilde daima işçi statüsüne alalım dedik ve hepsini aldık. Bütün işçilerimizi bir statüye kavuşturan yasayı çıkartan Cumhurbaşkanımıza çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.  

"AĞIR BİR YÜKÜ SIRTIMIZA ALDIK"

Ortahisar'ın belediyecilik alanında iyi bir konuma geldiğine dikkat çeken Başkan Genç, "Değerli arkadaşlarım Cenab-ı Allah nasip etti. Ortahisar'ımız belediyecilik alanında iyi bir konuma geldi. Belediyemiz bütün birimleriyle beraber bir gayreti ortaya koydu. Ve sizlerin gayreti olarak partim beni yeniden Ortahisar Belediyesi Başkanı adayı olarak gösterdi. Bir duayla beraber oturmuştuk, büyük bir yükü sırtımıza alırken, zorlu bir görevi yerine getirirken bu yükü sizlerin de gayreti ile beraber sırtlayabildik. Her şey Cenab-ı Allah'ın izniyle oluyor. Allah müsaade edebildiği için hizmet ediyoruz. Buradaki 419 mesai arkadaşımızın tamamıyla ve bütün çalışma arkadaşlarımıza da yeni dönemde bu güzel şehre, bu kadim şehre hepimizin çok sevdiği Trabzon'a Cenabı Allah güzel hizmetleri yapmaya nasip etsin." ifadelerine yer verdi. 

"BÜTÜN İŞÇİLERİMİZ SENDİKALI"

Başkan Genç, belediyede çalışan bütün işçilerin sendikalı olduğunu söyledi. İşçilerin hak ve hukukunun teminatının kendisi olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Buradaki arkadaşlarımızın tamamının iş ahlakına, samimiyetini çalışma performansına güveniyorum. Bizler yolumuza aynı gayretle, aynı azimle devam edeceğiz. Buradaki mesai arkadaşlarımızın bütün hak ve hukukunun teminatı benim. Bu geçiş sürecinden sonra temizlik işlerindeki bütün personelimizin sendikalı olmasını arzu ediyorum demiştim. Ben de bir emekçi çocuğuyum. Benim babam da kasaptı. Yani sizlerin hakkının gereğini yerine getirdik. Herkes sendika işlerine girildiğinde ihtiyatlı yaklaşır. Şimdi hepimiz sendikalıyız değil mi? Bu çok güzel bir şey. Şu anda talep eden bütün arkadaşlarımız sendikaladır. Belki yarın bizler olmayacağız, sizler daimi olarak bu kurumun sahibisiniz. Beş yıllık dönem zarfında ufak tefek kazalar dışında, iyi bir çalışma dönemi geçirdik. Yeni dönemde Allah bize kazasız, belasız çalışmayı nasip etsin. İnşallah bundan sonra da ilçemize güzel hizmetler yaparak, yarınlarda güzel sözlerle anılalım istiyorum. Bütün gayemiz budur. Eğer ben başkansam benim için asıl olun sizlerin güvenidir. O nedenle yeni dönemde de sizlerin desteğini gücünü arkamda görmek istiyorum. İnşallah sizin desteğinizle ve diğer mesai arkadaşlarımın desteğiyle, bir beraberce güzel işler yapacağız. Yüzümüz ak olduğu için ve sizlerin de güzel çalışmalarınızla yeni dönemde tekrar aday gösterildik. Sağolun, varolun, hepinize ailelerinizle birlikte mutlu, huzurlu, hayırlı yaşamlar diliyorum." sözlerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber