Başkan Genç'ten doğalgaz uyarısı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç mahalle ziyaretlerini sürdürüyor

Başkan Genç'ten doğalgaz uyarısı

Ortahisar Belediye Başkanı  Ahmet Metin Genç, Değirmendere ve Toklu'dan sonra mahalle toplantılarına 2 Nolu Erdoğdu mahallesiyle devam etti. Vatandaşların çok yoğun katılım gösterdiği toplantıda Başkan Genç, belediyenin hizmet ve projeleriyle ilgili detaylı bir sunum yaptı. Vatandaşların mahalleleriyle ilgili sorunları anlattığı toplantıda Başkan Genç, dile getirilen sorunları not alarak bunların çözülmesi için ilgili birim müdürlerine talimat verdi. Göreve başladığı günden itibaren her cuma bir mahalleyi ziyaret ettiğini ifade eden Başkan Genç, bunların yetmediği durumlarda da mahalle toplantıları yaparak vatandaşların her türlü sorununa çözüm üretmeye çalıştığını söyledi. Vatandaşlara hitabında "Sadece seçim dönemlerinde sizlerin yanına gelmiyoruz, her zaman sizlerin yanındayız" diyen Başkan Genç, "Mahalle toplantılarıyla yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapılacak başka uygulamalar var mı bunları yerinde görüyoruz. Esnaf ve mahalle ziyaretleriyle herkese ulaşma imkanımız yok. Buralarda göremediğimiz hemşerilerimiz de var. O nedenle haftanın bir gününde bir mahallemize gidelim, orada teşkilatlarımızla, muhtarımızla hasbihal edelim diye düşündük. Ve mahalle toplantılarımıza başladık. Bizim göremediğimiz, bize intikal ettirilemeyen ya da o anda fark ettiğimiz sorunlar varsa onları alalım. Ve vazifemize bu şekilde devam edelim. Bu niyetle de mahalle toplantılarımızı yapıyoruz." sözlerine yer verdi. 


AVRUPA'YA SİTEM ETTİ
Suriye ve Irak'ta yaşanan iç savaşlar neticesinde artan mülteci sorununa da değinen Başkan Genç, Avrupa'nın, üç milyon mülteciye ev sahipliği yapan Türkiye'ye insan hakları dersi vermeye kalktığını belirterek, mültecileri kabul etmeme konusunda da AB'nin direndiğini söyledi.  Genç, "Bizim inancımız, ensar ve muhacir inancıdır. Hz. Peygamberimiz Mekke'den muhacir olarak çıktığı zaman Medine'de onu karşılayan bir ensar vardı. Şu anda Türk milleti Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan sayesinde bir ensar vazifesi görüyor. Avrupa, mazlum ve masum insanları ülkelerine almak için 30 bin, 50 bin gibi sayılar belirlerken; ülkemiz 3 milyon mülteciye ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanımız, bir taraftan Avrupa'ya, diğer taraftan Amerika'ya meydan okuyor. Siz bunlara göz yumamazsınız diyor. Yani her taraftan ayağa kalkmış bir liderimiz var. Sıkıntılarımız da yok değil... Ama istikrarlı bir şekilde yolumuza da devam ediyoruz. Biz gözleri ve umutları ülkemizde olan Müslümanlar için de çalışmalıyız. Dinimiz çalışmayı ibadet kabul etmişse bize daha çok çalışmak düşer. Daha çok çalışacağız, daha çok üreteceğiz. Önce kendi standartlarımızı daha yukarılara çıkartacağız ki elimizi açtığımız masum ve mazlum milletlere de daha çok katkı sağlayalım. Tarihin bize yüklediği misyonun bilinciyle hareket ediyoruz. Ve bundan sonra da edeceğiz." 

DOĞALGAZA ABONE OLUN
"Şu anda Ortahisar ilçemiz 320 bin nüfusa sahip ve 85 mahalleden oluşan büyük ölçekli bir belediyedir. Bu nedenle de hizmette kesintiye mahal bırakmadan yola da devam etmek istiyoruz. Değinmek istediğim iki temel husus var. Bütün belediyelerin en temel görevi vatandaşlarına en temiz içme suyunu temin etmek ve en temiz havada yaşamasını sağlamaktır. Bütün vatandaşlarımıza karşı böyle bir sorumluluğumuz var. Temiz içme suyu konusunda Atasu Barajı hizmete girdi. Diğer yandan Karakaya Barajı da Büyükşehir Belediyemiz ve DSİ'nin katkılarıyla yapılıyor. Yani su konusunda bir sorunumuz yok. Temiz hava konusuna gelince. Biz istiyoruz ki; bir an önce bütün şehrimizin mücavir alanları da dahil olmak üzere doğalgazı her tarafa yaygınlaştıralım. Doğalgazı her tarafa ulaştıralım. Bizim vatandaşlarımızın kömür havasını solumaması lazım. Temiz çevrede yaşaması lazım. Bu konuda herkes sorumluluk sahibi olmalı. Bu konuda da özeleştiri yapıyoruz. Doğalgaz konusunda geç kaldık. Bu konuda da vatandaşlarımızdan ricamız şudur. Kapısına doğalgaz kutusu gelen bütün vatandaşlarımız bunu kullansınlar." 

SAĞLIK OCAĞI VE CAMİ GÜNDEMİMİZDE
Başkan Genç, mahalle sakinlerinin sağlık ocağı ve cami ile ilgili taleplerini şöyle cevaplandırdı:  Vatandaşlarımızın çok beklediği sağlık ocağı ve cami talebi gibi  sorunları biliyorum. Sağlık ocağı konusunda Sağlık Bakanlığı ve Halk Sağlığı Müdürlüğü nezdinde girişimlerimiz devam ediyor. Bununla ilgili imar müdürlüğüne ve imardan sorumlu başkan yardımcıma bizzat talimat verdim. Süreci takip ettiriyorum. Cami inşaatıyla da seçildiğin günden beri ilgileniyorum. Caminin yapılmak istenen alanıyla ilgili hukuki bir süreci var. Bu tamamlandıktan sonra da bu konuyla ilgili derhal harekete geçeceğiz. 
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber