Başkan Genç'ten 15 Temmuz çağrısı

Genç, vatandaşları 15 Temmuz anma programlarına davet etti.

Başkan Genç'ten 15 Temmuz çağrısı

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ)'nün 15 Temmuz darbe girişiminin birinci yılı nedeniyle bütün vatandaşları, 11-16 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek anma programlarına katılmaya davet etti.


15 Temmuz'un Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak çok önemli bir mihenk taşı olduğunu belirten Başkan Genç, "15 Temmuz klasik darbelerden farklı olarak Türk milletini tamamen esaret altına alma girişimiydi. Ancak ezelden beri bağımsızlık karakterinden asla vazgeçmeyen Türk milleti 15 Temmuz'da da iradesini gasp etmek isteyenlere karşı dik bir duruş sergilemiştir. Ve hiçbir zaman esareti kabul etmeyeceğini meydanlarda demokrasi nöbetleri tutarak dost-düşman bütün dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz tarihi Türk demokrasi tarihine altın harflerle yazılacak çok önemli bir mihenk taşı niteliğindedir. Türk milleti hainlerin bütün girişimlerine ve teşebbüslerine karşı birlik ve beraberliğinden asla vazgeçmeyecektir. Ülkemizi ve milletimizi bölmek isteyen iç ve dış düşmanlarımıza karşı her zaman tek vücut olarak hareket edeceğiz. Ülkemiz üzerinde emelleri, planları olan şer odakları, milletimizin sağduyusu ve yüksek feraseti karşısında her zaman olduğu gibi bugün de hüsrana uğrayacaklardır. 15 Temmuz hain darbe girişimini vatandaşlarımıza tekrar hatırlatmak, bu direniş ve diriliş ruhunu tekrar ortaya koymak için bütün vatandaşlarımıza çağrı yapıyorum. Ve 15 Temmuz hain darbe girişiminin birinci yıldönümü nedeniyle bütün vatandaşlarımızı düzenlenecek anma programlarına davet ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Ortahisar Belediyesi 15 Temmuz anma programları çerçevesinde şu etkinlikleri düzenleyecek: 14 Temmuz Cuma Günü İskenderpaşa Camiinde Cuma namazı sonrası lokum ve gülsuyu dağıtımı; hemen ardından saat 16:00'da Kuran-ı Kerim tilaveti, 15 Temmuz Cumartesi Günü saat 14:00'da Forum AVM'de Karikatür ve Resim Sergisi açılacak. 19 Temmuz Çarşamba günü ise saat 20:30'da Meydan Parkı'nda Uğur Işılak konseri düzenlenecek.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler