Başkan Genç koltuğunu devretti

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, engelliler günü nedeniyle koltuğunu Buğra Adanur'a devretti.

Başkan Genç koltuğunu devretti

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, 3 Aralık Dünya Engelliler günü nedeni ile makamını engelli Buğra Adanur'a devretti.

Başkan Genç burada yaptığı açıklamada, "3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeni ile bir günlük makamımızı engelli bir gencimiz olan Buğra kardeşimize devrettik. Belediye başkanı olduğumuz günden bugüne kadar hep sloganımız hayatı paylaşmak için engel yok olmuştur, Ortahisar Belediyesi olarak engelli dernekleri  ile sık sık bir araya gelip onların her sıkıntı ve isteklerinde yanlarında olduk. Engellilik sadece engellileri ve onların ailelerini ilgilendiren bir sağlık problemi değil, toplumsal yönüyle tüm insanlığı ilgilendiren ve tüm bireylerin ortak çabasını gerektiren bir durumdur. Tüm sağlıklı insanların birer engelli adayı olduklarının bilinciyle eğitim yılları, çalışma hayatı ve toplum içerisinde engellerle ilgili her türlü ayrım ortadan kaldırılmalıdır. Son yıllarda devlet kurumları, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşların gayretleriyle engellerin sorunlarının çözümü konusunda ilerleme sağlandı. Ancak yapılması gereken daha pek çok çalışma var. Yapmamız gereken dünyayı engelli kardeşlerimiz için kolay yaşanır bir hale getirmek, günlük hayatta karşılaştıkları zorlukları en aza indirgemek; onların hayata sıkı sıkı tutunmalarını, içlerinde yatan yaşama sevinci, yetenek ve becerilerini ortaya çıkarmalarını sağlamaktır. Ancak bu sayede tüm bireylerin temel hakkı olan yaşama hakkına saygı göstermiş, bu haklarını sonuna kadar kullanmaları için uygun ortamı sağlamış oluruz..Unutmayalım ki hepimiz birer engelli adayıyız. Bugünlerimizi sağlık ile yaşıyor olmamız yarınlarımızı da bu şekilde geçireceğimizin garantisini veremiyor." ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber