Başkan Genç: "İtfaiye teşkilatımız 365 gün görev başında"

Başkan Ahmet Metin Genç İtfaiye Daire Başkanlığı gurup amirleri Çağrı Karahasanoğlu ve İdris Abanoz’u makamında kabul etti.

Başkan Genç: "İtfaiye teşkilatımız 365 gün görev başında"

Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İtfaiye Teşkilatı’nın kuruluşunun 306’ıncı yıldönümü münasebetiyle Trabzon Büyükşehir İtfaiye Daire Başkanlığı gurup amirleri Çağrı Karahasanoğlu ve İdris Abanoz’u makamında kabul etti.

Osmanlı döneminde tulumbacılar ismiyle hizmet vermeye başlayan ve 1914 yılında Yangın Söndürme Örgütü’ne dönüşen ardından 25 Eylül 1923’te ise belediye hizmeti olarak kabul edilen itfaiyecilik mesleği, 306 yıldır vatandaşın yardımına koşmaya devam ediyor.

İtfaiye teşkilatının Türkiye’de belediyecilikten daha eski bir geçmişe sahip olduğunu söyleyen Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, günümüzde itfaiye teşkilatının artık sadece yangınlara müdahale etmediğini, doğal afetlerden trafik kazalarına kadar tüm olaylara müdahale ettiğini dile getirdi.

İtfaiye teşkilatının binlerce olaya müdahale eden bir birim haline dönüştüğünü ifade eden Genç “Bugüne kadar yılın 365 günü; bayram, yılbaşı, hafta sonu, gece gündüz demeden nöbet bekleyerek vatandaşımızın imdat çağrısına cevap vermek için hazır bekleyen itfaiyeci kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Allah onlardan razı olsun. Bunun yanında gözünü kırpmadan ateşin, dumanın içine dalan; yangının içinde insanımız varsa onu kucaklayan; gözü kara, eğitimli itfaiyeci kardeşlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Trabzon Büyükşehir İtfaiyesi'nin 365 gün gece gündüz vatandaşların hizmetinde olduğunu vurgulayan Başkan Genç, "Temennimiz afet olmasın, yangın, deprem, su baskını, kazalar olmasın ama olduğunda itfaiyemiz orada olsun. Amacımız gayemiz budur" diye konuştu.

Başkan Genç "Sizler milletin canının, malının emanetçisisiniz. Nasıl sınırda asker nöbet tutuyorsa sizler de gece gündüz milletin malını ve canını korumakla ilgili nöbet tutuyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Başkan Genç:

Başkan Genç:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler