Başkan Genç: Çocuklar oyun parklarında daha mutlu

Ortahisar Belediyesi, ilçede bulunan 85 mahalleyi parklarla donatıyor.

Başkan Genç: Çocuklar oyun parklarında daha mutlu

Hem ilçe merkezinde hem de kırsal mahallelerde park yapımını sürdüren Ortahisar Belediyesi özellikle de çocuklara yönelik oyun temalı parklarla önemli bir ihtiyacı gideriyor. Bu kapsamda Doğançay, Tos, Kavala, Geçit, Ayvalı, Karakaya, Akkaya, Bengisu, Sayvan, Bulak, Çağlayan, Kendirli gibi yüksek kodlarda bulunan mahallelere yapılan 14 adet çocuk oyun parkı bir ilk olma özelliği taşıyor.



"ÇOCUKLAR PARKLARIMIZDA DOĞAYI TANIYOR"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Genç, Ortahisar Belediyesi'nin gerek kırsalda gerekse şehir merkezinde bulunan her mahalleye hizmet götürmekle mükellef olduğunu söyledi. Ortahisar'ı daha yaşanabilir hale getirmek için bugüne kadar birçok parkı hizmete açtıklarını ve bu parkların önemli bir kısmının oyun temalı park olduğuna vurgu yapan Başkan Genç, "Yüksek kodlardaki mahallerimizde oyun parkı olmadığı için hazineye ait ya da eski okul binalarının arazilerine çocuklarımız için oyun parkları inşa ediyoruz. Her yaş grubuna hitap eden park yapımına özen gösteriyoruz. Bu parklarımızdan hem çocuklarımız, hem gençler, hem de yaşlılarımız istifade ediyor. Özellikle de çocuklarımızı sokak aralarından kurtaracağız. Artık çocuklar, oyunlarını çeşitli oyun araç gereçleriyle donattığımız parklarımızda oynuyorlar. Birçok mahallemizde bu oyun parklarımızdan inşa ettik. Kırsal mahallerimizde 14 adet çocuk oyun parkını hizmete açtık. Biz ilçemizin hem merkez mahallelerine, hem de kırsal mahallelerine hizmet götürmekle mükellefiz. Güvenli bir şekilde oyun parklarımızda oynuyorlar. Artık çocuklarımız oyun parklarında daha mutlu. Araç gereç yönünden de parklarımız çeşitli oyunların oynanması için oldukça elverişli bir durumda. Diğer yandan unutulmaya yüz tutmuş yerel çocuk oyunlarını yaşatmak için parklar yapıyoruz. Böylece hem yerel oyunları yaşatıyoruz, hem de günümüz oyunlarını birlikte oynama fırsatı buluyorlar. Çocuklarımızın ağaçları, bitkileri, doğayı ve toprağı tanıması açısından da parklarımızın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu nedenle parklarımıza çeşitli bitki ve fidanlar dikmeye özen gösteriyoruz." diye konuştu.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler