Başkan Ergan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan'dan 29 Ekim mesajı.

Başkan Ergan’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı

Trabzon Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Cumhuriyetin ilanının 98’inci yıldönümü nedeniyle kutlama mesajı yayınladı.

Cumhuriyeti kuranların önderi, büyük devlet adamı Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Çağdaş bir cumhuriyet kurmak demek, milletin insanca yaşamasını bilmesi, insanca yaşamanın neye bağlı olduğunu öğrenmesi demektir” sözünü hatırlatan Eyyüp Ergan, mesajında şu görüşlere yer verdi: 

“Tarihe not düşerek bağımsız yaşamayı seçen uluslara örnek olan bir mücadeleyi, İstiklâl Savaşı’nı yaparak Cumhuriyeti ilan ederek Türkiye’yi kuran Atatürk ve Milli Mücadele davasının sahiplerini bir kere daha rahmet ve minnetle anıyoruz. Ancak bizlere emanet edilen Cumhuriyet’e en güzel minnet onu yücelterek Türk Devletini güçlü, Türk Milletini mutlu kılmak için çok çalışmak ve çok üretmekle olur. Bunu el ve gönül birliği ile hep beraber yapıyoruz, yapacağız. Bunun için de öncelikle gerekli olanı, Atatürk; ‘Hiçbir zaman hatırınızdan çıkmasın ki, Cumhuriyet sizden fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür nesiller ister’ diyerek de işaret etmiştir.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler