Başkan'dan şok uyarı

Trabzon topraklarında mineral kaybı var.

Başkan'dan şok uyarı
Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toprak Analiz Laboratuarının hazırladığı Trabzon İli Toprak Verimlilik Raporuna göre, Trabzon’da toprakların yüzde 95,5’inde kireç eksikliği bulunuyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Toprak Analiz Laboratuarında 2016 yılı Ağustos sonu itibariyle 578 adet toprak analizi gerçekleştirildi. Elde edilen sonuçlarda, toprakların yüzde 95.5’inde kireç, yüzde 68’inde organik madde, yüzde 24’inde fosfor ve yüzde 95.5’inde kireç eksikliğinin olduğu tespit edildi.

Raporda, numunelerin yarısında fazlasında (yüzde 76) Fosfor ve Potasyum miktarlarının yeterli veya fazla olduğu, Trabzonlu çiftçilerin analiz yaptırmadan kullanacağı (Azot, Fosfor ve Potasyum içeren) NPK gübrelerine gereksiz harcama yapıldığı ve en tabi kaynak olan toprağın kimyasal açıdan kirlendiğine dikkat çekildi.

BU HİZMETTEN YARARLANALIM

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, tarımla uğraşan herkesin Büyükşehir Belediyesinin bu hizmetinden yararlanmasını istedi. Eski teknikle tarım yapmanın karlılığının kalmadığına dikkat çeken Başkan Gümrükçüoğlu, “Bilinçsizce yapılan gübreleme topraklarımıza zarar verdiği gibi ürün kalitemizi de düşürüyor. Bu nedenle tüm çiftçilerimizin bu hizmetimizden yararlanmasını istiyoruz. Çiftçilerimiz toprak numunelerini Yalıncak’ta bulunan laboratuarımıza getirdiklerinde sadece 10 TL karşılığında analizler yapılmakta ve hazırlanan raporla hangi arazide hangi gübrenin kullanılması gerektiği, arazinin hangi açıdan zayıf kaldığı çiftçilerimize bildirilmektedir. Tüm çiftçilerimizi bu önemli hizmetten yararlanmaya davet ediyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber