Başkan'dan Avi Aker'in yeri için öneri

Avni Aker'in yerine bakın ne yapılmasını istedi.

Başkan'dan Avi Aker'in yeri için öneri

Ortahisar Belediye Başkanı Av. Ahmet Metin Genç, ‘Yerel Buluşmalar’ kapsamında Ortahisar ilçesinde bulunan Kültür ve Sanat Dernekleri ile bir araya geldi.

Toplantıya AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi’de katılırken, Başkan Genç, Kültür ve Sanat Derneklerinin temsilcilerini dinledikten sonra konuşma yaptı. Genç, “Değerli sanatçı dostlarım bu kentin en önemli bir alanı ile ilgileniyorsunuz. Bende bir tiyatro aşığı isim olarak, sizlere destek vermek, destek çıkmak için elimden geleni yapıyorum ve yapmaya da devam edeceğim.” dedi.



Kendisine ulaşan sanat grupları ve sanat derneklerine elinden geldiği kadar yardım ettiğini ifade eden Genç, “ Bu şehrin, kültür ve sanatı ilerlemesi adına yapılacak olan çalışmalara destek vermek benim için vazifedir. Sizler için ekstrem durum olarak gözüke bilir lakin benim için vazifedir. Trabzon en önemli medeniyetlerin merkezidir. Bu toplantıda da öne çıkan konu ise, gördüm ki, ilçemizde müze ve sergi alanlarıdır. “Bir şehri yapmak isteyenlerde yıkmak isteyenlerde müzelerden başlar” diye bir söz vardır.  Bakınız Suriye Halep iç savaşına ilk olarak müzeler hedef alınmıştır. Bu nedenle de şehrimizde müzelerin sayısını artıracağız.” ifadelerine yer verdi.



Toplantıya katılan ve sahne sanatlarını gerçekleştirir iken, salon bulamadıklarını ifade eden tiyatro oyuncularının da sorunları ile alakalı konuşan Genç, “Trabzon’da şuanda sanat camiasının çekmiş olduğu sıkıntılardan bir tanesinin de salonlar olduğunu biliyorum. Bu sorunu bildiğim içinde yıkılan Hüseyin Avni Aker Stadyumunun yerine inşa yapılacaksa kültür ve sanat merkezi yapılsın söylememin sebebi buydu. Adını da Hüseyin Avni Aker Kültür Merkezi koya biliriz. Trabzon’da bulunan 10’un üzerinde tiyatro grubuna Hüseyin Kazaz Kültür Merkezini tahsis ettik ve yeni yapacağımız belediye binamızda da iki salon inşa ediyoruz, bunu da tiyatro sanatçılarımızın hizmetine sunmayı düşünüyoruz.” dedi.  
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler