Başkan açıklık getirdi! "Yatırımı Büyükşehir Belediyesi yapmıyor"

Trabzon Büyükşehir Meclisi Şubat ayı toplantıları sürüyor.

Başkan açıklık getirdi! "Yatırımı Büyükşehir Belediyesi yapmıyor"

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 3’üncü oturumu, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Başkanlığında yapıldı.
 
Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu, toplantı öncesi koronavirüs tedbirleri kapsamında ekipler tarafından etraflıca dezenfeksiyon işleminden geçirildi. Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, salonda bulunan Meclis üyeleri, ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediyesi ve TİSKİ Genel Müdürlüğü üst yöneticileri ile basın mensuplarını selamlayarak toplantının açılışını gerçekleştirdi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi şubat ayı toplantılarının 3’üncü oturumunda, öncelikle 3 gündem dışı teklif gündeme alınarak, İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edildi.
 
ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERECEĞİZ

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, toplantının başında Sürmene ilçesinde çıkan yangının ardından gerçekleştirdiği geçmiş olsun ziyareti ile ilgili bilgi verdi. Başkan Zorluoğlu, “Sürmene Belediye Başkanımızın dünkü toplantımızda gündeme getirdiği, Soğuksu Mahallemizde 2 ev, 3 aracın yanmasına ve bazı ev hayvanlarının da telef olmasına neden olan yangınla ilgili sabah saatlerinde Sürmene’ye gittim. Bölgede belediye başkanımız ve ilçe kaymakamımızla birlikte gerekli incelemeleri yaptık. Vatandaşlarımızla görüştük ve onlara devletin tüm imkanları ile yanlarında olduğunu ifade ettik. Büyükşehir Belediyesi olarak da mevzuat çerçevesinde elimizden gelen tüm desteği oradaki mağdur vatandaşlarımıza sağlayacağız. AFAD da devreye girdi. Zarar gören evlerin yeniden yapılması ve gördükleri zararın telafi edilmesi konusunda gereken adımlar atılıyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak yardım noktasında aktif bir şekilde yer alacağız” dedi.
 
YATIRIMI AVRASYA PAZARI DERNEĞİ YAPACAK

Avrasya Pazarı ile ilgili de dünkü açıklamalarına ilave yapan Başkan Zorluoğlu, “Avrasya Pazarı’nın şu anda Pazarkapı mevkisindeki caminin etrafında bir alana taşınması hususu üzerinde uzun zamandır çalışıyorduk. Projesi tamamlandı. Orada Büyükşehir Belediyemize ait bir alan kendilerine tahsis ediliyor. Bir yanlış anlaşılmayı ortadan kaldıralım. Bu yatırımı Büyükşehir Belediyesi değil, Avrasya Pazarı’nın kendisi yapıyor. Biz yap-işlet-devret modeli ile orayı ihale ediyoruz. Dernek bu ihale neticesinde orada gerekli yatırımı kendisi yapacak. Önemli bir miktar kaynak temin edildi. Kalan miktarı dernek yönetimi kendi içerisinden üyeleri vasıtasıyla temin edip bu işi süratle hayata geçirecek. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak elimizden geldiğince bu yatırımın orada vücut bulması için destek olmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
 
GÖNÜLLÜ İTFAİYECİLİK UYGULAMASI BAŞLIYOR

Başkan Zorluoğlu’nun açıklamalarının ardından Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen 4 ve İmar ve Bayındırlık Komisyonu’ndan gelen 3 olmak üzere toplam 7 gündem maddesinin müzakeresine geçildi.

Gündem maddeleri arasında yer alan Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği ile ilgili Meclis üyelerine bilgi veren Başkan Zorluoğlu, “Bazı Büyükşehirlerde örneği olan ama Trabzon’da ilk kez uygulamaya koyacağımız bir düzenleme. Trabzon gibi dağlık ve bazı bölgelerine uzun sürede ulaşılabilen bir coğrafyada, gönüllü itfaiye hizmeti verebilecek insanların tespit edilmesi, bu kişilerin eğitilmesi ve olabilecek yangınlarda maksimum düzeyde onlardan faydalanılması önemli bir konudur. Coğrafi şartlardan dolayı mesafe bazen bizim yangınlara müdahale süremizi uzatabilmektedir. Bu arada bilgili yerel insanların, itfaiye ekiplerimiz yetişinceye kadar olaya sağlıklı şekilde vaziyet edebilmesini sağlayacak bu yeni uygulamanın, çok yararlı olacağı kanaatindeyim” dedi.

Meclis üyelerinin oylarına sunulan Gönüllü İtfaiyecilik Yönetmeliği kabul edildi.  

Toplantı, müzakere edilen ve Meclis üyelerinin oylarına sunulan diğer gündem maddelerinin kabul edilmesinin ardından sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler