Balta: "Güçlü Bir Evet Çıkarmamız Gerekiyor"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta referandum çalışmalarını sürdürüyor.

Balta: "Güçlü Bir Evet Çıkarmamız Gerekiyor"

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmalarını Trabzon’un Vakfıkebir ve ilçesinde sürdürdü.

 
“GÜÇLÜ BİR ‘EVET’ İLE DÜNYAYA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE MESAJI VERECEĞİZ”

AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, referandum çalışmaları kapsamında Vakfıkebir ilçesi Yalıköy mahallesinde esnaf ve vatandaşları gezerek Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi hakkında bilgiler verdi. Mevcut sistemin yaşattığı sıkıntıları geçmiş hükümetlerden örnekler vererek anlatan Balta, "Cumhurbaşkanı İsmet İnönü ile aynı partiden Başbakan Recep Peker karşı karşıya geldiler. Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile Başbakan Mesut Yılmaz, Turgut Özal ile Süleyman Demirel, Süleyman Demirel ile Tansu Çiller, Başbakan Ecevit ile Ahmet Necdet Sezer, daima sorunlar yaşamıştır. Ya eski sorun üreten, kriz üreten sisteme veda edeceğiz ya da eski vesayetçi sistemle kör topal devam edeceğiz. Bunun için tarihi bir tercihle karşı karşıyayız. Bu tercihi de sizler yapacaksınız. Bu milletin, geleceğimizin seçimi. Ülkemizin şaha kalkması için, 15 yıldır dar ve kısıtlı imkânlarla yaptığımız işi inşallah daha ileriye taşımamız için önemli bir seçim. Değişecek olan yeni sistem ile Türkiye daha güçlü bir ülke haline gelecek. Vatandaşlarımızdan, milletimizden güçlü bir ‘evet’ ile tüm dünyaya güçlü bir Türkiye mesajı vereceğiz” dedi.

Balta:
 
“HAYIR KAMPANYALARINDA MAALESEF DOĞRULAR SÖYLENMİYOR”

Milletvekili Balta sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye açısından bu süreç çok önemli bir süreç. Bu mesele ne Sn. Recep Tayyip Erdoğan'ın meselesi ne AK Partinin, ne MHP'nin ne de CHP'nin meselesi. Bu bir ülke meselesi, çocuklarımızın geleceğinin meselesidir. Anayasa değişikliğine ilişkin yürütülen hayır kampanyalarında maalesef doğrular söylenmiyor. Biz de uygulanan parlamenter sistemin sıkıntılarını ve bize yaşattığı krizleri, darbe ve muhtıra dönemlerini biliyoruz. Bunları tekrar yaşamamak ve istikrarın sistemle sürdürülebilir bir hale getirilmesi için anayasa değişikliği bir hükümet sistemi değişikliğidir. Bundan sonraki süreçte daha hızlı karar alabilmek ve bu memleketi daha ileri götürebilmek adına yeni Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini destekliyoruz. Bizim hız almamız için bu değişikliği mutlak suretle yapmamız gerekiyor. 16 Nisan’da sandık başına gidip güçlü bir evet çıkarmamız gerekiyor.”

Balta:

 
“BU MİLLET KENDİ İRADESİ İLE BÜYÜK TÜRKİYE’YE ‘EVET’ DİYECEK”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve yeni anayasayı, referandumda niçin ‘EVET’ denilmesi gerektiğini bıkmadan usanmadan anlattıklarını ifade eden Milletvekili Balta “Seçim yasaklarının başlayacağı saate kadar da çalışacağız. 16 Nisan’ı bir bayram olarak yaşayacağız. Bu coşkumuza bütün halkımızın, bütün renklerin, bütün seslerin dâhil olmasını arzuluyoruz. Hiç kimse öteki değil, hepimiz büyük Türk Milleti’nin birer ferdiyiz ve 16 Nisan’daki coşku hepimizin olacak. Bizim halkamızda zayıf yok ve bu halka milletimizin hiçbir ferdini dışlamaz. Unutulmaması gerekir ki bu anayasa değişikliğini bize kimse dayatmadı, bu millet kendi iradesiyle seçim yapacak, anayasa değiştirecek, kendi iradesi ile büyük Türkiye’ye ‘EVET’ diyecek. 16 Nisan’da milletimiz kapıyı aralayacak ve inşallah ülkemiz, yeni bir vizyonla çağımıza yön veren ülkelerden biri olacak” dedi.

Balta:

Balta:

Balta:

Balta:

Balta:

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber