Balıkçılar Hamsinin peşinden gidecek!

Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsi sürülerinin büyük ölçüde Gürcistan karasularına göç ettiğini belirterek, "Türk tekneleri gerekli izinleri aldıktan sonra önümüzdeki günlerde hamsi avına Gürcistan karasularında devam edecek" dedi

Balıkçılar Hamsinin peşinden gidecek!
Piraziz Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Hamdi Arslan, hamsi sürülerinin büyük ölçüde Gürcistan karasularına göç ettiğini belirterek, "Türk tekneleri gerekli izinleri aldıktan sonra önümüzdeki günlerde hamsi avına Gürcistan karasularında devam edecek" dedi.
 
Arslan, bu sezon palamutun olmayışı nedeniyle balıkçı teknelerinin eylül ayıyla birlikte hamsi avına yöneldiklerini söyledi.
 
Hamsi avının erken başlaması ve aşırı avlanmanın balık üzerinde baskı oluşturduğunu ifade eden Arslan, "Bu baskı nedeniyle hamsi, sürüler halinde Gürcistan karasularına göç etti. Şu anda Türk karasularında çok az miktarda hamsi sürüleri mevcut. Bugünlerde karasularmızda hamsi avında çok ciddi düşüş söz konusu. Avlanan hamsiler de küçük ve ince. Bu da bize sezonun aralık ayı içerisinde tamamen biteceğini göstermekte" diye konuştu.
 
Arslan, büyük balıkçı tekne sahiplerinin Gürcistan'da hamsi avı yapmak için gerekli izin çalışmalarına başladığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"Şu anda izin alma aşaması hızla sürüyor. Birkaç gün içerisinde de izin sürecinin tamamlanmasını bekliyoruz. Ardından da tekneler hamsi sürülerinin ardından Gürcistan karasularına geçecek. Türk tekneleri bir süre daha hamsi avına burada devam edecek. Aralık ayının ortalarından itibaren de balıkçı tezgah ve manavlarında Gürcü karasularında avlanan hamsiler görülmeye başlanacak."
 
Hamsi avının azalmasıyla fiyatta artış beklediklerini kaydeden Arslan, "Avın azalmasıyla hamsi fiyatı hızla artıyor. Geçen hafta 5 lira olan hamsi fiyatı 7-10 liraya kadar yükseldi. Gelecek günlerde artışın devam edeceği yönünde beklentimiz var. Bundan sonraki süreçte tezgahlarda uygun fiyata hamsi bulmak mümkün görünmüyor" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler