Balıkçı tekneleri yeni sezona hazırlanıyor

Balık avı sezonunun 15 Nisan’da sona ermesinin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Trabzon'un Sürmene ilçesine getirilen büyük balıkçı tekneleri buradaki tersanelerde yeni av sezonu öncesi bakıma alınıyor.Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu Tersanesi’ne

Balıkçı tekneleri yeni sezona hazırlanıyor

Balık avı sezonunun 15 Nisan’da sona ermesinin ardından Türkiye'nin çeşitli yerlerinden Trabzon'un Sürmene ilçesine getirilen büyük balıkçı tekneleri buradaki tersanelerde yeni av sezonu öncesi bakıma alınıyor.

Sürmene ilçesine bağlı Çamburnu Tersanesi’ne bakım onarım için gelen çok sayıda balıkçı teknesine rastlanırken, Ergün Gemi Sanayi yetkilisi Rüstem Ergün, tersanelerinde başta İstanbul ve İzmir olmak üzere Türkiye’nin farklı illerinden bakım için gelen balıkçı tekneleri bulunduğunu söyledi. Av yasağının sona ermesinin ardından büyük balıkçı teknelerinin bakım için Sürmene Çamburnu Tersanesi'ni tercih ettiğini belirten Ergün, balıkçı teknesi yapımından ziyade son dönemde daha çok bakım ve tadilat yaptıklarını söyledi.

Son yıllarda balık avının azalmasının balıkçı teknesi yapımını olumsuz yönde etkilediğini belirten Ergün, “Bu sektör zengin olması lazım ki etrafı da nasiplensin. Yani denizden tutulan balık para etmesi lazım ki yeni balıkçı tekneleri yapılsın. Balık para ettikten sonra vatandaş gemisine yapacak olduğu tadilat bakım onarımı da daha fazla yaptırmış olacak. Teknesini modernize ettirecek” dedi.

Tersanede şuanda 20'ye yakın balıkçı teknesinin bakımının yapıldığını kaydeden Ergün, “Tersanemizde İzmir’den İstanbul’dan gelen teknelerde yer alıyor. Tersanemizde ortalama 20 tekne bakımını yaptırıyor. Burayı tercih etmeleri buradaki teşkilatımızın güçlü olmasından kaynaklanıyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber