Balaban'dan Trabzonspor Divan Kurulu öncesinde 4 çarpıcı soru;

TSFAD Başkan vekili Nurettin balaban'dan Trabzonspor Divan Kurulu öncesinde 4 çarpıcı soru.

Balaban'dan Trabzonspor Divan Kurulu öncesinde 4 çarpıcı soru;

Trabzonsporlu Futbol Adamları Derneği (TSFAD) Başkan vekili Nurettin Balaban yarın yapılacak Trabzonspor mali genel kurulu öncesi basın açıklaması yaptı.


Balaban yaptığı basın açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

Öncelikle, Trabzonspor'un Mali genel genel kurulu ve Rıza Çalımbay hocamız Camiamız için hayırlı olur inşallah. Trabzonspor Genel kurul üyeliğinin bana verdiği sorumluluk gereği şu soruları sormak istedim.

Trabzon'da 40'a yakın puro lisanslı futbol antrenörünün yer aldığı 1.000 'e yakın Trabzonsporlu futbol antrenörü varken,

Bu antrenörler arasında Türkiye A milli takımı futbol tarihinde tek Dünya 3.lüğü, FİFA Konfederasyon kupası 3.lüğü, 2 kez Dünya Liselerarası şampiyonluğu bu Trabzonsporlu futbol antrenörlerine aitken,

Trabzonspor'un 3 Türkiye kupası hariç 7 lig şampiyonluğu ve müzesinde bulunan tüm kupaları ve ayrıca 1 KUPASI verilmeyen 2 de elinden alınan lig şampiyonlukları bu Trabzonsporlu futbol antrenörler alma başarısı ve yeterliliği göstermişken sormak lazım;

1-Trabzonspor'un alt yapısında 70’li yıllardan bu yana oyuncuların yetişmesinde ve sonuçsal başarılara imza atan bu kadar Trabzonsporlu futbol antrenörleri mevcutken ve bu antrenörler arasında ön saflarda yer alan Sadi Tekelioğlu'nu gönderilip, onun aldığı maaşın 2 kat fazlasını ödeyerek Puro lisansı olmayan bir antrenörü hangi amaçla alt yapının başına getirildi, bu antrenörün Trabzonspor gibi bir camiada başkasının lisansı ile çalışmasına nasıl müsade edip, bu yanlışı nasıl kabul edilmiştir.

2-Trabzonspor'a her gelişinde Trabzonspor'lu futbol antrenörlerinin futbol aklını beğenmeyen veya futbol aklından korkarak teknik ekibine tek bir Trabzonsporlu antrenör katmayan, Trabzonspor'a ilk gelişinin ayrılışında Trabzon için hakarete varan sözler sarfedip bu şehirden ayrılan, sonrasında Trabzonspor'un büyüklüğü sayesinde A milli takıma Teknik Direktör olur olmaz Milli takımda çalışmakta olan tüm Trabzonsporlu futbol antrenörlerinin işine son veren bir antrenör 3. kez bu takımın başına getirilir.

3- Trabzon'da bu kadar futbol antrenörü var iken bu antrenörlerin futbol aklını beğenmeyip rekor ücretlerle Scout ekibinin başına ve ekibine dışardan futbol antrenörlerinin getirilmesinin nedeni ne idi.

4-Bu 3 madde belirtilen hata, yanlış ve başarısızlıklar sonucu Trabzonspor kulübünün gördüğü maddi ve manevi zararı kimler ödedi veya ödeyecek.

Maddi ve manevi zararlar kul hakkı olduğundan kul sormazsa Allah sorar. Ancak; Trabzonspor'un futbol aklını kimse yok sayamaz. Trabzonspor'un futbol aklını Trabzonsporlular dışında bilen olsa idi geçmişte 3 büyük diye anılan kulüpler bilirdi ve 10 yılda 6 lig şampiyonluğu 4 lig ikinciliği sayısız kupayı Trabzonspor'un almasına müsaade etmez ve 4. Büyüklüğüne engel olurdular. Olamadıkları için son 30 yılda şampiyonluklarımızın futbol aklıyla değil hangi yollarla alındığını hepimiz biliriz.

Bu soruları arasında birde önerim olacak; Trabzonspor’u başarıya getirecek yolun sırrı; geçmişinde, bu kentin futbol aklında, topraklarından yetişen kendi insanında ve de bu kulübün şanlı tarihini öğrenerek bu kulübe severek, isteyerek dışardan gelip bu kenti kendi evi gibi kabullenen, bu kentin insanıyla, doğasıyla, örf ve ananeleri ile  uyum sağlayabilen, bu kulübün forması için göz yaşı dökebilen ve başarısızlığıyla dertlenen Trabzonsporlular’da saklıdır.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler