Bakanlığın listesindeki Trabzon firması açıklama yaptı: Söz konusu değildir!

Trabzon’da faaliyet gösteren ve bakanlığın açıkladığı taklit ve tağşiş ürün listesinde bulunan Temel Gıda’dan açıklama geldi.

Bakanlığın listesindeki Trabzon firması açıklama yaptı: Söz konusu değildir!

Haber61 - Haber Servisi

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit, tağşiş yapıldığı veya ilaç etken maddesi ilave edildiği tespit edilen toplam 229 firmaya ait 386 parti ürünü internet sitesinden açıkladı. En fazla uygunsuzluk tespit edilen ürünlerin et ve et ürünleri (domuz eti, tek tırnaklı eti, at eti), zeytinyağı (tohum yağları), süt ve süt ürünleri (jelatin, bitkisel yağ) olduğu dikkat çekerken, son liste ile birlikte 2012 yılından bu yana 1443 firmaya ait 3202 parti ürün tüketicilerin bilgisine sunulmuş oldu.

Trabzon’da ise 11 firma açıklanan listede yer aldı.

Açıklanan listede bulunan firmalardan Temel Gıda (Trabzon Tereyağı : Tereyağı Bitkisel Yağ) Haber61’e yaptığı açıklamada “Bilinçli olarak bir kullanım söz konusu değildir” ifadesi kullanılarak “Zira tespit edildiği duyurulan miktar da zaten bunu göstermektedir. Yapılanın fahiş kar ya da haksız kazanç sayılması asla mümkün değildir.” İfadelerine yer verildi.

Temel Gıda’dan yapılan açıklama şu şekilde;

Trabzon Tarım il Kontrol Şube Müdürlüğü tarafından Abdullah Hekimoğlu Geleneksel Tereyağı etiketli ürünümüzden 13.03.2019 tarihinde alınan numune üzerinde yapılan analiz sonucunda %0,61 oranında margarin tespit edildiği tarafımıza bildirilmiştir. Sözü edilen ve numunesi alınan ürünümüzde ürün etiketinde belirtilen oranların dışında herhangi bir katlı kullanmadığımız halde, duyurulan bu oran son derece rahatsız edicidir. Yaptığımız inceleme sonucunda belirtilen maddenin üretim sırasında bilinçli olarak kullanılmadığı, ne yazık ki gramajlara helezonunda oluşmuş, gözle dahi zor görülebilecek bir delikten kaynaklandığı tespit edilmiştir. Yani üretim sırasında bilinçli bir kullanım asla söz konusu değildir. Zira tespit edildiği duyurulan miktar da zaten bunu göstermektedir. Yapılanın fahiş kar ya da haksız kazanç sayılması asla mümkün değildir.

Markamız insan sağlığını elde edilecek bütün kazançlardan üstün tutmayı insanlığın ve inancın bir gereği kabul etmektedir. Üretimin her aşamasında hijyen kurallarına son derece dikkat eden firmamız için bu olay ayrıca ders çıkarılacak bir örnek olmuştur.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber