Bakanlar Soylu ve Albayrak Trabzon’da çağrı merkezi açılışını yaptı 

Bakanlar Süleyman Soylu ve Berat Albayrak, Trabzon'da Çağrı Merkezinin açılışını yaptı. 

Bakanlar Soylu ve Albayrak Trabzon’da çağrı merkezi açılışını yaptı 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon'un Ortahisar ilçesine bağlı Değirmendere Mahallesi'ndeki Çoruh-Fırat EDAŞ Çağrı Merkezi'nin açılışına katıldı.

AKSA Çağrı Merkezinin açılışına İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Trabzon Valisi Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

Açılış öncesi bir konuşma yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 15 Temmuz darbe girişimine değinerek, “Esas insan kaynağını hedef alan yani bir taraftan terörle, bir taraftan uyuşturucu ile bir taraftan karşı karşıya kalmış olduğu bütün sıkıştırmalarla esas insan kaynağını hedef alanlara karşı verebileceğimiz en güzel cevap, insan kaynağımızın istihdamıyla ve eğitimiyle medeniyetimizin tüm değerleriyle yani gelenek görenek anane, baba sevgisi, imanımız, inancımız bize bırakılan bütün değerleri bu insan kaynağıyla yarına taşımakla cevap verilebilecektir. Burası bir kardeşlik medeniyetidir şefkat medeniyetidir. Bizim memleketimizi huzursuzluğa memleketimizi maalesef kardeş kavgasına sokmak isteyenlere karşı verebileceğimiz en güzel cevap budur. Onlar 15 Temmuz’u yapacaklar biz Yavuz Selim Köprüsü’nü açacağız. Onlar gezi olaylarını yapacaklar bizler Marmaray’ı açacağız. Hedeflerimizden istikametimizden vazgeçmeyeceğiz. İrili ufaklı hem özel sektör hem kamunun bütün yatırımları ile birlikte bu insanların yarına huzurla hayat standartları yüksek ama kendi değerleri ile bütünleşmiş bir şekilde adım atmalarını sağlayacaktır. Yarınımız aydınlıktır ve açıktır. Allah bu memlekette bu emaneti veren bu aziz milletimize bizi mahcup etmesin. Dualarınıza ihtiyacımız var” dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak da, Trabzon’un kendisi için hem ana ocağı hem de baba ocağı olduğunu hatırlatarak, “Bugün dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir gün. Ekonomimiz ve istihdamımız açısından da güzel bir gün. Bu yıl Mayıs ayında Trabzon’da önemli bir toplantı yaptık. Türkiye’deki 21 dağıtım bölgesi bugüne kadar ortaya çıkan negatifliklerin aksaklıkların eksiklerin giderilmesi noktasında çok önemli kararlar aldık. Bugün bu sürecin özellikle müşteri memnuniyeti noktasındaki adımlardan birini atıyoruz. Sadece aslında Trabzon’da değil 21 bölgenin genelinde böyle bir sıkıntımız vardı. Hem vatandaş hem firma hem de devlet olarak bizim mutsuz olduğumuz bir yapı. Herkesin kaybettiği bir yapıda nasıl ilerleyeceğiz. Bu mümkün değil. Çok önemli adımlar atma noktasında kararlar aldık. Kısa orta ve uzun vadeli kararlar aldık. O kısa vadeli olanlarından bir tanesinin açılışı bugün. Burada hedefimiz şu 3 paydaştan öncelikle vatandaşlarımız telefona sarılıyor ama karşı tarafta muhatap yok. Günlerce saatlerce ulaşılamayan bir çağrı merkezi var. Artık ulaşılabilir olması gerekiyor. 3 paydaşın mutlu olduğu bir duruma doğru özellikle enerji dağıtım sektöründe hızla ilerleyeceğiz” diye konuştu.
 

Çağrı merkezinin açılışının, dünyanın bütün negatif gündemine rağmen Trabzon için istihdam noktasında önemli bir olay olduğunu vurgulayan Albayrak, ekonomi noktasında daha fazla gencin üreten pozisyona katılması anlamında da güzel bir gün yaşandığını ifade etti. Albayrak, Mayıs 2016'da Trabzon'da önemli bir toplantı yaptıklarını anımsatarak, "Türkiye'deki 21 dağıtım bölgesinde özelleştirme sonrası performanslara dayalı, toplumsal, vatandaş, müşteri memnuniyeti merkezli bir çerçevede ortaya çıkan eksikliklerin, aksaklıkların giderilmesine yönelik çok önemli kararlar aldık, adımlar atma noktasında bir süreci başlattık. Bugün o sürecin özellikle müşteri memnuniyeti, çağrı merkezleri noktasındaki adımlarından birine şahit oluyoruz." diye konuştu.

Vatandaşın hayatını kolaylaştırmak, sıkıntılarını çözmek için ortam oluşturmaya çalıştıklarını dile getiren Albayrak,  "Dolayısıyla üç paydaşın daha mutlu olduğu bir sürece inşallah her geçen gün özellikle de elektrik dağıtım sektöründe ilerleteceğiz. 2017 daha iyi, 2018 ondan da daha iyi olacak, 5 yıllık yani 2020'ye kadar planladığımız altyapı yatırımları ve iyileştirmeler başta olmak üzere tüm bu sistemi inşallah çok daha iyi bir noktaya taşıyacağız." dedi.

Albayrak, enerji sektörünün, Türkiye'nin enerji özgüvenliği noktasında çok ama çok önemli gündemleri ortaya koyduğunu belirterek, "Trabzon ve bölge özelinde sadece elektrik dağıtımı, elektrik hizmeti noktasında değil, doğalgaz noktasında da AKSA ile önümüzdeki yılla birlikte çok daha önemli adımlar atacağız. Trabzon, Rize, Artvin bölge sahilinde... O sürprizleri de bir daha ki ziyaretlere saklayalım ama özellikle sadece hane halkının tüketimindeki hizmet anlamında değil, organize sanayi bölgelerimiz anlamında da yani istihdam üretecek, bölge halkımıza daha çok iş kapısı açacak organize sanayi bölgelerimizin de bu hizmetten faydalandırılma noktasında da önümüzdeki dönemde çok daha güzel, pozitif gündemlerle karşınızda olacağız." değerlendirmesinde bulundu.

"15 Temmuz'da Trabzon bir tarih yazdı"

Bakan Albayrak, bu noktada Soylu'nun çok çalıştığına şahit olduğuna dikkati çekerek, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu noktada diğer bütün bakanlarımız da inşallah bu millete layık olmak için çalışacağız. 15 Temmuz'da Trabzon bir tarih yazdı. Trabzon'da o gece tarihi bir duruş gösterildi. Demokrasisine, özgürlüğüne, milletine özellikle ve özellikle bu ülkenin geleceğine darbe vurmaya çalışanlara çok net bir duruş gösterdi. Bu noktada sizlerden bu toprakların evladı olarak bir kez daha gurur duyduğumu ifade ediyorum. Yeni bir süreç, yeni bir noktaya doğru Türkiye ilerliyor birileri istese de istemese de her açıdan."

Bakan Albayrak, Adana'daki özel öğrenci yurdunda yaşanan yangında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına da sabır diledi.

Yapılan konuşmaların ardından AKSA Çağrı Merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber