Bakan Varank Trabzon'da

Bakan Varank Trabzon'a geldi ve “Dünden bugüne AK Sevda” programına katıldı

Bakan Varank Trabzon'da

Haber61 – Haber Servisi 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Trabzon’a geldi.

Trabzon Havalimanında karşılanan Bakan Varank ilk olarak “Dünden bugüne AK Sevda” teşkilat toplantısına katıldı. Toplantıya Bakan Mustafa Varank’ın yanısıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Cumhur İttifak’ı AK Parti Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Ahmet Metin Genç,  partililer ve basın mensupları katıldı.

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi yaptığı konuşmada, “teşkilat sayımız 10 Bin civarında üyemiz 100 bin civarında. Seçmen sayımız arttı. Bu seçimde şehrimize ilgi fazla. Cumhurbaşkanımız ağustos ayında şehrimize gelmişti. Büyükşehir adayımız belli oldu. Daha Sonra Cumhurbaşkanımızın teşrifi ile adaylarımız belli oldu. O günden beri gece gündüz çalışıyoruz. Bu çalışmanın başarı getireceğine inanıyorum. 2019’da 19 yapacağı sloganımız. Az bir zaman kaldı. Bunu en iyi şekilde değerlendirip başarılı olacağız. Bir seçimi, daha geride bırakmış olacağız. Sandık bizim namusumuz. Bu seçim sonrasında seçimsiz bir dönem geçireceğiz. Daha iyi işler yapıp 2023 hedeflerine ilerleyeceğiz. Durmak yok yola devam.” dedi.

Bakan Varank Trabzon'da

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Zorluoğlu yaptığı konuşmada, “Pazar günü önemli bir seçim bizi bekliyor. Aralık ayından itibaren şehrimize dönmenin mutluluğunu yaşadık ve 3.5 4 aydır çalışıyoruz. Yönetim anlayışını önemsiyorum. Bunu tam anlamıyla saplayamazsak projelerimizi gerçekleştiremeyiz. Belediye başkanları şehrin güvenilir insanlarıdır. Bizde güvenilir bir başkan olmak istiyoruz.  Seçildiğimiz takdirde 807 bin hemşerimizi bir görev bir başkan olmaya gayret göstereceğiz. Yeryüzündeki bütün Trabzonlulara başkan olma sevdasındayız. Her kesime hitap edecek projelerimizi açıkladık. Bakanımıza tahakkuk eden en önemli konu sanayi sitemizdir. Doğru düzgün hizmet veremediklerini ve iyi bir yer bulunursa taşınmak istediklerini belirttiler. Biz bunu projelerimiz arasına aldık. Bakanımızdan bu konuda destek istiyoruz. Şehrimizde bir bilim merkezi istiyoruz. Yöresel kent istiyoruz. Kazaziye ve yöresel ürünlerimizi pazarlamak anlamında önemli bir merkez olacağını düşünüyoruz. Sayın bakanımızdan destek istiyoruz. Memuriyet nedeniyle adaylığımız açıklandıktan sonra partimize üye oldum. Partimiz kurumsallaşmış ve vefalı bir parti. Desteklerden ötürü hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı;

Bugün atayurdum Trabzon’da Trabzon’un bir bakanı olarak sizlerin huzuruna çıkmış olmaktan dolayı heyecanlıyım gururluyum. Undan 10 yıl önce Türkiye büyük bir acı yaşadı. Muhsin Yazıcıoğlu’nu rahmetle anıyorum. Trabzon her zaman en önemli şehirlerimizden biri oldu. Bu ülkeyi bir arada tutma noktasında Trabzon en önemli taşlardan biri olurken sayın Cumhurbaşkanımızın arkasında dim dik durdu. Bu vefanın arkasında sizler gibi yıllarca teşkilatlarımızda koşturmuş cefakar isimler var. Sizin yaptıklarınız sıradan işler değil. Sizlerin hakkı ödenmez. Önümüzde 31 Mar yerel seçimleri var. Bu seçimin önemini gittiğimiz her yerde anlatıyoruz. Belediyecilik konusunda en iddialı parti olarak diyoruz ki bu seçimler sadece yerel seçimler değildir. Önümüzde 2023 hedeflerimiz var. Bu hedefler ulaşmak için çalışmalarımızı artırmamız gerekiyor. 31 Marttan sonra 4.5  yıl seçimsiz bir  dönem bizleri bekliyor. Bu fırsat altın gibi bir fırsattır. 31 mart gecesinde AK Parti’nin başarısızlığını ellerini ovuşturarak bekleyenler var. 7 Haziran2ı hatırlayalım. Ülkemizi nasıl bir terör sarmalı içine sokmaya çalıştılar. Ogünleri bekleyenler olduğunu biliyoruz. Üzerimize karabasan gibi çökmek için bekleyen akbabalar var. Asırlık kinlerini dünyanun öbür ucundaki Yeni Zellanda’daki saldırıda ortaya çıkarıyorlar. Sınırımızın dibinde YPG ye verilen silah araç ve gereçlerin hangi amaçla verildiği ortada. Bugüne kadar amaçlarına ulaşamadılarsa bu bizim sağlam duruşumuzdan ve bölgede adımlarımızı kararlılıkla atmamızdandır. Bundan sonrada aynı duruşumuzu göstereceğiz. Bu duruşumuzu perçinleyecek olan halkımızın desteğidir. Bugüne kadar hep kaybettiler bundan sonrada kaybedecekler. Bu operasyonlara yeltenenlerin kimler olduğunu biliyoruz ve hesabını soracağız. Kurdukları tüm planları milletimiz başlarına geçirecek. 
Bakan Varank Trabzon'da
Bu şehir hizmetlerin en güzelini hakkediyor. Biz hizmetlerimizle eserlerimizle konuşuyoruz. Karadeniz sahil yolu bile başlı başına bir eserdir.

Bugüne kadar Trabzon’da büyük hizmetler yapmış ve hizmet bayrağını devredecek tüm belediye başkanlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Trabzon için büyük hayallerimiz var. Şimdi onları hayata geçirme vakti. Trabzon’da inşallah 31 Mart’ta, Trabzon’un evladı, tecrübeli devlet adamı Murat Zorluoğlu Büyükşehir Belediye başkanı olarak bayrağı devralacak. Murat beyin Trabzon için ortaya koyduğu tüm projelerin benim de projem olduğunu buradan ifade etmek istiyorum. İnşallah tüm imkânlarımızla Trabzon’un ve tüm ilçelerinin hizmetinde olacağız. Ama bunun için Trabzon’da tam uyumu yakalamamız lazım. Şimdi ben bu salonu dolduran kardeşlerime sormak istiyorum. 18 ilçesi ve büyükşehri ile Cumhur İttifakı olarak Trabzon’da 19’da 19 yapacak mıyız? Allah sizlerden Razı olsun.
Tabi Trabzon’a gelmişken, Trabzon’a önümüzdeki dönem kazandıracaklarımızdan kısaca bahsetmek istiyorum. Bugünkü en büyük müjdemiz şu. Trabzon’umuzu cazibe merkezleri destekleme programına alıyoruz.  Programla; üretim, istihdam, teknoloji geliştirme ve mesleki eğitim alanlarındaki projeleri daha yoğun bir biçimde destekleyeceğiz. Böylece ilimizin ekonomik kalkınmasına çok güçlü bir ivme kazandıracağız. Yatırım adası endüstri bölgesi Trabzon’un mega projesi. Burada orta-yüksek ve yüksek teknolojili ürünler üretilecek, Trabzon katma değerli üretimde rekabet üstünlüğü yakalayacak. Bölgemiz tam kapasite faaliyete geçtiğinde 25 bin vatandaşımıza istihdam oluşturacak.

İnşallah Nisan’da ticaret sanayi odamız, büyükşehir belediyemiz, valilik ve Arsin belediyesi arasında yönetici şirket sözleşmesini imzalamayı planlıyoruz. Projelendirme ve fizibilite aşamalarında desteğimizi sunacağız. Burayı altyapı ve üstyapı çalışmaları için, yerli ve yabancı yatırımcılarla buluşturmak için gayret gösteriyoruz. Büyük firmaların yatırım adasına gelmesi için bakanlık olarak var gücümüzle çalışacağız. Tabi Trabzon’un üretim altyapısını daha da güçlendirecek adımlar atıyoruz. 

Bu kapsamda; Arsin OSB’nin enerji sorununu çözüyoruz, 3.6 milyon lira kaynak aktarıyoruz. Vakfıkebir OSB’nin geçmişten gelen sorunlarını çözdük. Şimdi altyapı proje işlerini tamamlayacağız. Akçaabat/ Şinik OSB’nin arsa tahsisleri tamamlandıktan sonra, 2. Kısım genişleme alanını yatırım programına alacağız. Değirmendere’deki sanayi sitelerini büyükşehir belediyemizle beraber uygun görülecek alanlara taşıyoruz. Bu suretle Değirmendere’yi şehrin yeni cazibe merkezi yapacağız. Murat beyle bu konuları konuştuk. Biz Türkiye’nin Bilim ve Teknoloji ihraç eden bir ülke olmasını istiyoruz. Bu bitmeyen maratonda hep ön sıralarda olalım istiyoruz. Milli teknoloji hamlemiz bu ruhla hayat buluyor.  Trabzon yarışta geri kalmasın istedik. Bunun için ilimize deneyap teknoloji atölyesi kuruyoruz. Öğrencilerimiz burada robotik, siber güvenlik, tasarım ve yapay zekâ gibi çeşitli alanlarda eğitim alacak, projeler geliştirecek. İnovasyon ve biyoteknoloji merkezi de Trabzon için önemli bir proje. Akademi ve sanayi arasındaki işbirliğini daha da artırıp ileri teknoloji alanında üretimi teşvik etmek istiyoruz.  Bölgemiz 3500 civarında zengin bir bitkisel floraya sahip. Bunun ticari değere dönüştürerek, ihracat potansiyelimizi artırmayı hedefliyoruz. 

31 Mart’ta inşallah Trabzon’da yeni bir hizmet dönemine bismillah diyeceğiz. Trabzon’un 4 vekili var. Kabinede de 4 bakanı var. Yani 4x4 Trabzon’un hizmetindeyiz. Şimdi inşallah bunlara yerelde 19 belediye başkanımız da katılacak. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde bu birliktelikle Trabzon’u önümüzdeki 5 yıl çok büyük atılımlar bekliyor. Biz bu yüzden çok heyecanlıyız. Ama hepimize çok iş düşüyor. Şu 6 gün çok çalışmamız lazım. Ben şimdi buradan ayrılıp ilçe ziyaretleri yapacağım.

Sizlerden de saha çalışmalarına şevkle devam etmenizi rica ediyorum. Kaybedecek bir dakikamız bile yok. Rabbim gayretinizi, gayretimizi artırsın, Rabbim birliğimizi beraberliğimizi daim kilsin diyor, Tekrardan bu ilginiz alakanız için sizlere şükranlarımı sunuyorum.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler