Bakan Süleyman Soylu: "Dünyaya söyleyecek sözümüz var"

Trabzon Büyükşehir Belediyesin'de bayramlaşma töreni yapıldı.

Bakan Süleyman Soylu: "Dünyaya söyleyecek sözümüz var"

Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da katıldığı bayramlaşma töreni yapıldı.


Bayramlaşma törenine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Trabzon Valisi Yücel Yavuz, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekilleri Ayşe Sula Köseoğlu, Muhammet Balta, Adnan Günnar, Salih Cora, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Trabzon Barosu Başkanı Siber Suiçmez partililer, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.



Bakan Soylu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Allah ramazan bayramlarına ulaşmak nasip etsin. Ramazanda ellerimiz semaya açtık dua ettik. Birlik beraberlik içerisinde olduk Allah nasip etti özümüzü keşfetmek için fırsat oldu. Bayramlar bizim millet olma kabiliyeti ve karakterimizin en önemli unsurudur. Dünü hatırlayarak millet oluruz. Büyüklerimizin ellerinden öpüp küçüklerimizi sevgiyle kucaklayarak onlara içimizdeki tüm iyi niyeti göstererek millet oluruz. Biz kökü mezhebi olmayan bir millet değiliz. Milletler yerden bir mevsimlik bitki gibi üremezler. Onda barışlar mücadeleler vardır tarih vardır kültür vardır onda savaşlar vardır onda fedakârlıklar vardır, toprağın altındakilere üzerindekilere geleceğe sorumluluk vardır. Bugün ayakta durmamızın temel nedeni budur. 

FETÖ MİLLET BİLİNCİMİZİ YOK ETMEK İSTEDİ

1 yıl önce 15 Temmuz’u hep beraber yaşadık. Türkiye’de devletimizin içini boşaltmaya çalışan bir üst aklın hizmetinde ve onun içerisinde temsilciliğini yapmaya çalışan milletimizi özgüvenden yoksun hale getirmeye çalışan milletimizin temel değerlerini eritmeye ve başkalaştırmaya çalışan dinimizi başkalaştırmaya çalışan onu farkla şekilde birilerinin istediği gibi yapmaya çalışan bir FETÖ belasıyla karşı karşıya kaldığımız aşikârdır. 15 Temmuz’da ortaya konulan bu hadise sadece bu toprakları bir işgal girişimi değil bu topraklardaki 100 yıllık beraberliğimizi, millet olma kimliğimizi ortadan kaldırmaya yönelikti. Osmanlıyı bitap durumuna düşürenler, Türkiye Cumhuriyeti’ni bitap düşürmek için aynı çabayı ortaya koydular ama Allah’a şükür bunu başaramadılar. Toplumumuzun her çevresinden insanlarımızla birlik ve beraberliğimizin ne olduğunu, medeniyetin birikimlerini kolay kolay bırakmayacağını 15 Temmuz’un bize yeni akıl üflediğini ve geleceğe yolculuk ettiğimizi gösteriyor.

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

TERÖRİSTLERİN ESKİ ÜSSÜNÜ ŞİMDİ ASLANLARIMIZ ELE GEÇİRDİ

Bayram namazını Çukurca’da kıldım. Bir adım ötesi başka topraklar. Tam 30 yıldır yapılan ve çıkılan operasyonların dışında kalınmayan -35 40 derece soğuklarda orada bir binbaşımızı şehit verdiğimiz İkiyaka Dağı’na geldik. Ve orada ay yıldızlı bayrağımız elbette ülkemizin her bir köşesine çok yakışıyor ama en çok yakıştığı yerin İkiyaka Dağları’nın tepesi olduğunu gördüm.  Yol yok, iz yok, ulaşım yok. Helikopterlerle yaşam alanlarını oluşturan ve geçen sene terör örgütünün üs olarak kullandığı bir alanda şimdi bizim aslanlarımız devletin bir hakimiyet noktası olarak bekliyor.

TOPYEKUN SEFERBERLİK

80 milyon nüfusun her bir bireyi bu fırsatı ve dönemi iyi yönetmeli. Millet tarihimizde devlet tarihimizde çok önemli bir fırsat önümüzde durmalı ya sıçrayarak yükseleceğiz ya da FETÖ’nün başaramadığı anlayışlara durarak teslim olacağız. Bizim milletimiz korkak bir millet değil, cesaretli ve cengaverdir. Bizi bu topraklardan en zaman söküp artmak isteseler canımızı verdik. Devletlerimizi yıktılar, aynı ruhla yeniden yaptık. Şimdi önümüzde büyük bir fırsat var, yapacak çok işimiz var, dünyaya söyleyecek çok sözümüz var. Tarihimizin en büyük fırsatı önümüzde. Bugün topyekûn Türkiye’ye çullanmalarını ve etrafında hatlar açarak Türkiye’yi hareketsiz hale getirmek istemelerinin temel sebebi budur."

 Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

TERÖRLE MÜCADELE STRATEJİMİZ ÖNEMLİ BİR ADIM

Konuşmalarımda ‘Son 300 yılın en güçlü dönemindeyiz’ dediğimde Pensilvanya’daki ahlaksız ağza alınmayacak kelimeleri değerlendirerek hain kimliğini bir kez daha ortaya koydu. İstekleri bu ülkenin ve milletin teslimiyeti. Bu millet teslim olmadı ve inşallah da olmayacak ama yapacak çok şeyimiz var. Göçten, istihdam, iş politikamıza kadar, çiftimizin, öğretmenlerimizin, akademisyenlerimizin ,bilim adamlarımızın herkesin topyekûn seferberliğe kalınması gerekiyor. Büyüme seferberliğinin demokrasi seferberliğinin mihenk noktasındayız. Biz kararı 16 Nisan’da verdik ve bu kararın şekli çok açık. Artık 5 yılda yapacağımız işleri 2 buçuk yılda yapmalıyız. Bu seferberliği 80 milyon başlattığımız andan itibaren önümüzde dağlar dayanmaz bu kadar açık ve net. Tarihin en önemli terör mücadelesini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki aylarda biraz daha operasyonlarımız yoğunlaşacak hem de bu operasyonlarda farklı neticeler alınabilir. Şehirlerdeydiler, tasfiye ettik. Çöllere kaçtılar, tasfiye ettik. Sınırlarımızdan içeriye girmelerini engellemek için Suriye ve İran başta olmak üzere duvarlar örüyoruz. Buraları teknolojik imkânlar kullanarak destekliyoruz. Onların etkinliklerini azaltabilmek için milletimizin huzurunu temin etmeye çalışan ve onları toplu yaşam merkezlerinden uzaklaştırmaya çalışan bir strateji yürüttük ve şükürler olsun bu bir adım oldu. Havadan yerden her noktadan sıkıştırarak sınırlarımızın dışına itmeye çalışıyoruz. “


Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma,

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma

Trabzon Büyükşehir Belediyesinde bayramlaşma
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber