Bakan Kurum’dan Tonya’da 7 madde

Bakan Kurum Tonya’da yapılan projeleri 7 madde de sıraladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere geldiği Trabzon’da Tonya ilçesini ziyaret etti.

Burada coşkulu bir kalabalık tarafından karşılanan Kurum yaptığı konuşmada Tonya’ya yapılan hizmetleri sıraladı.

Bakan Kurum şunları söyledi;

Bir, İller Bankamız eliyle; Tonya Belediyemize maddi destek vererek, Karadeniz Bölgesi’nde bir ilki gerçekleştirdik.

Hem belediyemize gelir getiren, hem ülkemizin ekonomisine katkı veren, doğamızı, çevremizi koruyan; 16 dönümlük alanda; 850 kilowatt enerji üreten güneş enerjisi santralimizi kurduk. İlçemize, ülkemize, milletimize hayırlı uğurlu olsun.

İki! Tonya’mıza has bir özellik var. Nedir o? Karadeniz Bölgemizde; şehir merkezinde şelalesi olan tek ilçemiz, Tonya. Böylesine eşsiz bir doğal güzelliğe sahipseniz; vatandaşımız, misafirlerimiz buraya kolayca erişebilmeli dedik.

Hemen muhteşem bir yürüyüş yolu yaptık. Şimdi burası, sadece vatandaşlarımızın nefes alacağı, gezeceği bir yer olmaktan çıktı. Harika bir turizm destinasyonu oldu. İnşallah buradan sonra da hep birlikte, hem bir akşam sporu yapmış oluruz, şelalemizi seyreder miyiz? O zaman ne diyoruz? Hayırlı uğurlu olsun.

Üç! Tonya ilçemizde 96 konutumuzu yapmıştık. Şimdi de kentsel dönüşüm kapsamında 43 milyon lira yatırımla, 176 konutun ihalesini yaptık, inşaatı başlattık. 94 konutumuzu 100 bin sosyal konut; 82 tanesini de rezerv konut kapsamında değerlendireceğiz. Zemini güçlendirmek için fore kazıkları çakmaya başladık. Hiçbir problem yok. Başladık ve inşallah 2022 bahar aylarında bitireceğiz.

Dört! 81 şehrimizi, meydanlarımızı güzelleştiriyoruz. Tonya’mızda da, bugün gördüğümüz üzere, işte şehir merkezindeki o metruk görüntü ortadan kalktı.
Gelin gibi bembeyaz süslendi, cephe giydirmeleri Tonya’ya çok yakıştı. Beğendiniz mi? Hayırlı uğurlu olsun.

Beş! Belediyemizin şöyle güzel, daha büyük bir makine parkı olsun ki, hizmetlerini daha güzel, daha hızlı yapabilsin dedik.

Ne yaptık? Belediyemize finansal destek verdik ve hamdolsun bugün Tonyamız harika bir makine parkına sahip oldu. Hayırlı uğurlu olsun.

Altı! Tonya’mıza 17 milyon lira yatırım bedeliyle, 46 km uzunluğunda kanalizasyon hattımızı yaptık. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor.

Yedi! Kentsel dönüşüm kapsamında, eski ilçe jandarma binamızın kaldırıldığı alana, şöyle vatandaşımızı, trafiği rahatlatacak bir kapalı otopark projemize de başlıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber