Bakan Albayrak "Genç Kürsü" programında

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berak Albayrak Trabzon’da Genç Kürsü Programına katıldı.

Bakan Albayrak "Genç Kürsü" programında

Haber61 / Haber Merkezi / Emrah paça

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berak Albayrak Trabzon’da Genç Kürsü Programına katıldı.


Trabzon'da Hamamizade İhsan Bey Kültür Merkezinde gerçekleşen programda açıklamalarda bulunan Albayrak, şu ifadeleri kullandı;

"Söyleyene ve ne söylediğine bakacaksın. Bunu söyleyen bir operasyonun parçası mı yoksa hayatını yalan iftira üzerine mi kurmuş buna bakacağız. Gençlik enerjinin yoğun olduğu bir ortam. Bunu israf mı ediyoruz yoksa iyi yolda mı kullanıyoruz. Fikir olarak sağlam olan insan anti demokratik yollara başvurmaz. Benim dimin öyle bir yüce din ki karıncayı bile incitmez. İslam kisvesi altında insanların canını alıyorlar. Benim dibimde şiddet yok. Yüzyılın en kritik gençliğiyiz. Böyle ise eğer 50-60 sene sonra torunlarınıza ağlayarak anlatmak istemiyorsak bunu yapmalıyız. 15 sene önce bu ülke neredeydi şimdi nerede. Elimizi vicdanımıza koyup bu soruyu cevaplamamız lazım. Kimler bizim başımıza çorap örüyor iyi öğrenmemiz lazım. Yalanlara kulak asmayın asanları uyarın. Bugün ki 82 anayasasından aldığı güçle Cumhurbaşkanını yargılayamıyorsunuz.  Bugün Cumhurbaşkanı seçilen kişinin hiçbir yetkisi yok. Eğer bugün bu anayasa geçtikten sonra meclisi feshetmek isterse kendisi de fesholur. Biz ülkenin birliği beraberliği diyoruz. Adamlar ülkeyi nasıl böleriz konusunda yalandan geri durmuyorlar. Bu topraklardan tükettiği ekmeğe zerre vefası olan herkes bu açıdan bakmak zorunda. Gençler sloganik bakmayın. Fikir sahibi olun karşınızdakini fikirlerinizle kuşatın."

TURİZM

"Trabzon’umuz bölge şehirlerimiz başta olmak üzere iki konu öne çıkıyor. Turizmde bizim insan kaynağı ve şehirleşme açısından kalite altyapısının gelişmesi adına önemli bir yol almamız lazım. Şenol Spor Kompleksi dünyanın en iyi statlarından biri seçildi. Sadece tesis yapılmakla olmuyor. Buralarda kaliteli hizmeti  verecek insanlar lazım. Turizm sektörünün gelişmesine yönelik adımlar atıyoruz. Yaz olur Kış olur. Bizim bölgemiz here zaman güzel. Bu çerçevede çalışmalarımız devam edecek."

TRABZONSPOR

"Trabzonspor’u gönülden desteklemeye devam edeceğiz. Bakanlığın ajandası çok yoğun. Açılıştan sonra gelemedik vaktimiz olmadı. İnşallah Trabzonspor’un güzel bir atmosferini olduğu maça gelmek istiyorum. Trabzonspor’un sadece Trabzon’dakilerin değil gurbette olanlar içinde daha fazla önemi var. Trabzon’un birkaç konuda mesafe kaydetmesi lazım ki şampiyonluk gelmesi lazım. Şehrin bütünleşmesi lazım. Trabzon bir amaç kitleniyorsa bütün şehrin bütünleşmesi lazım. Resim bazen değişebiliyor. Takımın ve kulübün bütünlüğünün şehirle uyumunun tam olması lazım.  Topçusuyla hocası ile teknik idari yönetimleri ile bir olması lazım. Bunlar olduktan sonra diğerleri çözülür. Birlik olursan hakemi de yenersin başkalarını da yenersin. Önemli olan güzel futbol."


TRABZON

"Trabzon insanı Karadeniz insanı bu ülkenin her zaman dinamosu olmuştur. Bu iş eskiden beri böyledir. Yavuz’u yavuz yapan bu enerjidir. Müthiş iradesi çalışkanlığı özgüveni olan bir şehirden bahsediyoruz. 18-25 yaşa arası ülkede 7,5 milyondan fala genç insanımız var. Bu gençlerimizin bu anayasaya herkesten fazla sahip çıkması lazım. 18 yaşında bana seçme hakkı vereceksin. Cezai ehliyet verece, silah verip savaşa yollayacaksın ama seçilme hakkı vermeyeceksin."
 














 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber