Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Bahçeşehir Koleji Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi açıldı.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Türkiye'nin öncü eğitim kurumlarından Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü düzenlenen törenle açıldı.


Anaokulu, ilkokul, ortaokul, Anadolu Lisesi, Fen ve Teknoloji Lisesi kademeleriyle, 2017–2018 eğitim öğretim yılına hazır olan Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü için açılış töreni düzenlendi. Kireçhane Mahallesi, Güzeltepe Küme Evleri'nde, 11 bin metrekarelik alanda kurulan Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü’nün açılış törenine Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, Bahçeşehir Kolejleri Genel Müdürü Özlem Dağ, Genel Müdür Yardımcısı Hale Güneş, Bahçeşehir Koleji Dragos Kampüsü Okul Müdürü Ayşenur Blgicioğlu, Kurumsal Medya İletişim Yöneticisi Pelin Aydar, Bahçeşehir Trabzon Fen ve Teknolojileri Kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya, AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, çok sayıda eğitimci, veli ve öğrenci katıldı.

Törende Bahçeşehir Koleji halk oyunları ekibince davul zurna eşliğinde sergilenen halk oyunları gösterisi davetli ve konukların beğenisi topladı.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

'GELECEĞE GÜVENLE BAKIYORUZ'

Açılış töreninde konuşan kurucu Okul Müdürü Aziz Sonkaya Türkiye'de kaliteli eğitimde öncü olduklarını belirterek "120 günde bu kurumun inşası bitti. Bahçeşehir inşaat bir teşekkürü hak etti. Bu bir inşaat efsanesidir. Ülkemizin geleceğine yön verecek olan çocuklarımızın yetiştirildiği Bahçeşehir Koleji'ne Trabzon kampüsü olarak dahil olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Eğitimin kalitesini içeriğini belirler anlayışıyla Türkiye’de eğitimin öncülüğünü yapıyoruz. Çocuklarımızın gelecekte söz sahibi bireyler olması için Bahçeşehir Koleji'nde geleceğin eğitimini bugün uyguluyoruz. Eğitimin öncüsü olma misyonumuzla yabancı dil eğitimi, STEM, Robotik ve Kodlama eğitimini çocuklarımızla buluşturuyoruz.  Tüm bu öncü çalışmalarımızı akademik başarımızla taçlandırıyoruz. Bahçeşehir Koljei Trabzon kampüsü dünyanın önde gelen okullarının tüm imkânlarına ülkemizin en iyi öğretmenlerine ve Türkiye’nin aydınlık geleceğini temsil eden pırıl pırıl öğrencilere sahip. Tüm bunlar bir araya geldiğinde geleceğe güvenle bakıyoruz. Okulumuzun hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

'TRABZON EĞİTİM MERKEZİDİR'

AK Parti Trabzon Milletvekili Adnan Günnar da böyle bir eğitim kurumunu kente kazandırdıkları için Bahçeşehir Koleji ailesine teşekkür etti. Sanat, turizm ve spor kenti Trabzon'un eğitim kenti de olduğunu kaydeden Günnar "Bahçeşehir ailesine bu anlamlı yatırımları için şükranlarımı sunuyorum. Trabzon bir sağlık merkezidir, bir spor merkezidir, bir turizm merkezdir. Yüzyıllardır Trabzon Türkiye'nin önemli bir merkezinden bir tanesidir. Trabzon’un aynı zamanda eğitim merkezi olduğunu da biliyor ve bunu katlayarak yükseltmek için de gayret ediyoruz. Trabzon’a KTÜ ve Avrasya’dan sonra 3'üncü üniversiteyi de kazandırmak istiyoruz. En yakın zamanda kazandırmış olacağız" diye konuştu.

 Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

'50 YILDIR TÜRK EĞİTİMİNE HİZMET VERİYORUZ'

Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel ise Bahçeşehir eğitim kurumlarından mezun olan öğrencilerinin yurt dışında birçok seçkin üniversitece kabul gördüğünü vurgulayarak şunları söyledi: "Dünyanın her okullarını biliyorum. Ama Bahçeşehir'in Trabzon kampüsü projesi büyük bir heyecan duyduğum projedir burası. Aynı zamanda kolejin yanı sıra Fen ve Teknoloji lisesini de açıyoruz. Fen ve Teknoloji liselerimiz kurulalı 11 yıl oldu. Benim en büyük projem ve hayalim Bahçeşehir Fen ve Teknoloji lisesidir. Şu anda mezun vermeye başladı. Hatta üniversitelerden de mezun oldular. Öğrencilerimiz dünyanı güçlü eğitim kurumlarından kabul alıyorlar. Hem de burslu gidiyorlar. Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları bu yıl 50'nci yılını kutlayacak. 50 yıldır Türk eğitimine hizmet veriyoruz. 42 yıldır eğitim ve öğretimle ilgileniyorum"

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı


'AVRUPA’NIN EN BÜYÜK EĞİTİM GURUBUYUZ'

Üniversitelerinin Türkiye'nin sayılı üniversitelerinden biri olduğunu kaydeden Yücel şöyle devam etti: 

"Şuanda Türkiye’nin her bölgesinde 150 bine yakın öğrenciye hizmet veriyoruz. Üniversitemiz Türkiye’nin artık sayılı üniversitelerinden birisi oldu. Bahçeşehir Üniversitesi 30 bin öğrenci, bin 200 tane akademisyeniyle Türk eğitimine hizmet verecek. Avrupa’nın en büyük eğitim gurubuyuz. Sadece Türkiye'deki yatırımlarla yetinmedik, yetinemeyiz de. Mazimize baktığımızda bu topraklarda eğitim ve öğretim adına çok iyi işler yapıldı. Yaptığımız bu eğitim-öğretim faaliyetini bütün dünyaya açalım istedik. ABD'de Washington'a en yakın üniversite bizim üniversitedir. Berlin’de Almanya'da bir üniversitemiz, Batum’da bir Tıp Üniversitemiz ve bu sene eğitim-öğretime başlayacak Kıbrıs’taki üniversitemiz; yine Toronta'da ve Kanada’da okullarımız, diğer bölgelerde merkezlerimiz dünyanın 25 noktasında eğitim-öğretim kurumlarıyla hizmete başlıyoruz. Önümüzdeki yıl inşallah İngiltere’de de bir lise bünyemize katarak faaliyetlerimizi devam ettireceğiz. Türkiye'nin hizmetindeyiz. 50 yıldır çalışıyoruz. 50 yılda çok şeyler değişti. Neler olamadı ki, darbeler, devrimler. Bu değişime karşı bizde bir şey değişmedi. Değişmeyen şey 50 yıl önce nerdeyse, nasıl duruyorsa bugün de öyle duruyoruz. Hedefimiz muhasır medeniyetler seviyesidir. Cumhuriyetimizin kurucusunun hedef gösterdiği yolda 50 yıldır gayret gösteriyoruz"

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

'EĞİTİM DÜNYANIN EN BÜYÜK SORUNU'

Eğitimsiz kalkınmanın mümkün olmadığını ve eğitime daha büyük yatırımların yapılması gerektiğinin altını çizen Yücel "Gün oldu başka başka konular oldu 15 Temmuz’da nelerin yaşandığını İstanbullu olarak biz daha iyi biliyoruz. 10 bin öğretmenimizin içinde çok şükür içlerinde 1 tane bile fire yok. Yok, olamazda, olmayacakta. Bundan sonra bir 50 yıl daha gitsek olmayacak. Türkiye hak ettiği yerde olacaktır. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Ama acelemiz var. Daha önceden 'Harvard olmak için 250 yıl beklemeyeceğiz' demiştim. En önemli konun da eğitim olduğu biliniyor. Eğitim geleceğe yatırımdır. Eğitimsiz hiç bir toplumun kalkındığı söylenemez, gösterilemez. Bütün ülkelere bakın Japonya, Almanya’ya bakın temelinde kalkınmanın iyi ve kaliteli bir eğitim vardır. Eğitimsiz kalkınmak mümkün değil.  Onun için eğitime daha büyük yatırımlar yapmamız lazım. 'Eğitim sadece devletin işidir' anlayışından da çıkmamız lazım. Bugün 15 yıldır ülkemizde eğitimde çok değişimler oldu. Hatta 'eğitim yap boz tahtası haline geldi' denildi.  Eğitim dünyanın en büyük sorunu. ABD de, Afrika da 'ne olacak bu eğitimin hali' diyor. Eğitimde neler yapabileceklerini araştırıyorlar. Yani eğitimsiz toplum kalkınmaz tezi var. İyi ve zengin bir Türkiye istiyorsak iyi ve düzgün bir eğitim yapmamız lazım. 4'üncü sanayi devrimini yakalamalıyız. Tek çözüm: iyi eğitim" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri kurdele keserek Bahçeşehir Koleji Trabzon Kampüsü’nün açılışını yaptı. Davetli ve konuklar daha sonra okuldaki sınıf, laboratuar ve çalışma alanlarını da inceledi.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

ÜST DÜZEY SOSYAL AKTİVİTE ALANLARI

Türkiye’nin önemli eğitim markalarından biri olan, eğitimde dünya markası olma yolunda hızla ilerleyen ve yeni eğitim-öğretim döneminde kapılarını öğrencilerine açacak olan Bahçeşehir Koleji, kentte 4 ay gibi kısa sürede yapımı tamamlanan 52 derslikli kampüsünde Anaokulu, İlkokul, Ortaokul, Fen ve Fen Teknolojileri gibi birimler yer alacak. Akademik başarının yanı sıra öğrencilerin sosyal hayatlarının gelişmesi için de fiziksel alt yapılar sunan Trabzon Fen ve Teknoloji Lisesi'nde eğitim-öğretim gören öğrenciler çok amaçlı spor salonu, masa tenisi, havuz, kort ve konferans salonu gibi aktivite alanlarından da faydalanabilecek. Türkiye genelinde 48 ilde 101 kampüsü olan ve güçlenerek büyümeyi hedefleyen Bahçeşehir Koleji'nin tüm kampüslerinde disiplinler arasında ilişki kurarak öğrenmenin bütüncül bir yaklaşımı ile teorik olan bilgileri pratikte bir ürüne dönüştürmeyi amaçlayan STEM+A eğitim modeliyle de öğrencilerini, geleceğin sanayi devrimi olarak anılan Endüstri Devrimi 4.0'a da hazırlayacak.

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

Bahçeşehir Koleji Trabzon'da açıldı

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber