Azmi Kuvvetli: "Bertaraf olduk"

Azmi Kuvvetli sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu.

Azmi Kuvvetli: "Bertaraf olduk"

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, "bu pazar biraz kendimden bahsetmek istiyorum" diyerek açıklamalarda bulundu.

Kuvvetli, "'Ya taraf olacaksınız ya bertaraf" müdahaleci anlayış en çok bizim gibi kamu alanında çalışan müteahhitleri etkilemiştir. Taraf olan, istenileni yapan, veren, vergileri silinen müteahhitlerden beşli çete, taraf olmayanlar da bizim gibi bertaraf olmuştur. Bizim bertaraf oluşumuz sadece ticari ve ekonomik anlamda olmamıştır. Ticari itibar anlamında bir felaketi yaşamamıza sebep oldu. Ayrıca dava konusu olmuş milyonlarca alacak davalarımız da ya zaman aşımı yada bir yerlerden müdahale ile kaybetmemizle sonuçlanmıştır." dediğ.

Azmi Kuvvetli yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"Değerli sayfa arkadaşlarım, bu Pazar biraz kendimden bahsetmek istiyorum. 

Bilmeyeniniz olabilir İnşaat Mühendisiyim.1987 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden mezun olduğumda amacım memur olup devletime hizmet etmekti. O dönemlerde kamu kuruluşları personel ihtiyaçlarına binaen sınav açarlardı. Ancak sınav duyuruları çok şeffaf olmadığı için takip ettiğim kadar farklı kamu kurumlarının açtığı sınavlara katıldım ve çok başarılı olmama rağmen "dayımız" olmadığı için devlet memuru olamadım.

Daha sonra müteahhitlik yapmaya karar verdim.Kendi adıma bu hizmeti yaparken o dönemlerde müteahhitlik yapan Ülküdaşım Mustafa Ergün beyle bir kaç ortak şirketimiz oldu.Bu şirketler üzerinden yaklaşık 25 yıl boyunca zevkle bu mesleği icra ettik ve önemli projelere imza attık.

İhracat ithalat ve gıda alanlarında farklı şırketlerde ortaklığım olmuştur.

Bu süre içinde yaptığımız çalışmalarda hedefimiz sadece aldığımız işleri zamanında ve mevzuata uygun kalitede yapmak değildi. Bunları yaparken amacımız çok para kazanıp zengin olmak hiç değildi. 

Benim hasletlerimin başında zengin ve müreffeh bir Türkiye için katkı vermekti. Bunun için bizim okumamızda ailemiz kadar emeği olan devletimize  yüksek miktarda vergi vermeyi ve insanlara istihdam yaratmayı bir vatan borcu olarak gördüm. Buna inandım ve bunun için mücadele ettim. Nitekim Trabzon’da uzun yıllar boyunca vergi sıralamasında ilk beşte yer aldığım gibi istihdam konusunda da zaman zaman binlerce insanla mesai arkadaşlığı yaparak istihdam yaratmaya çalıştım.

Maalesef siyasetin her alanda müdahalesi olduğu gibi bizim mesleğimize de müdahaleleri olmuştur.

"Ya taraf olacaksınız ya bertaraf" müdahaleci anlayış en çok bizim gibi kamu alanında çalışan müteahhitleri etkilemiştir.

Taraf olan, istenileni yapan, veren, vergileri silinen müteahhitlerden beşli çete, taraf olmayanlar da bizim gibi bertaraf olmuştur.

Bizim bertaraf oluşumuz sadece ticari ve ekonomik anlamda olmamıştır.Ticari itibar anlamında bir felaketi yaşamamıza sebep oldu.Ayrıca dava konusu olmuş milyonlarca alacak davalarımız da ya zaman aşımı yada bir yerlerden müdahale ile kaybetmemizle sonuçlanmıştır. 

Ancak kaybettiklerimi muhafaza etmek için kişiliğimden taviz vermediğimden ötürü müsterihim.Çalışarak ekonomik güç kazanılır.Evin, araban hatta her şey kazanılır ama kaybolan insan onuru kazanılmaz.Biz onurumuzla yaşamaya devam edeceğiz.

Allah var gam yok.

Selam ve Saygılarımla."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler