Aydın'dan Arsin'in kanayan yarasına çözüm

Deva Partisi Arsin İlçe Başkanı Gökhan Aydın açıklamalarda bulundu.

Aydın'dan Arsin'in kanayan yarasına çözüm

Deva Partisi Arsin İlçe Başkanı Gökhan Aydın, Arsin'in çözülemeyen sorunu haline gelmiş ''İmar Sorunu'' hakkında açıklamalarda bulundu.

Gökhan Aydın on yıla yakındır süren bu problemin ilçede artık büyük sorun olduğunu belirtirken şu ifadeleri kullandı;

Trabzon büyükşehir olduğundan buyana, Arsinimiz İmar konusunda dokuz yıldır problem yaşamaya devam etmektedir. 

PEKİ NEDEN? 

Öncelikle Trabzon Büyükşehir olmaya hazır bir şehir değildi.
Düşününki 10 yaşındaki bir çocuğun yaşını büyüterek askere gönderiyorsunuz.. 
Ne için? 
Tabiki vatan için değil…
Bir sonraki problem; Büyükşehir Belediyesi Yönetimidir.
İşin ehli olmayan yetkililer bunca yıl doğru plan üretememiş, farklı alanlarda yetkin olan kişiler imar komisyon başkanı olarak görevi üstlenmiş, işin ehli olan kişilererin görüşüne başvurmamış ve
ilgili meslek odalarını yok sayılıp görmezden gelmiştir.
Uzun yıllar üzerine, masa başından üretilip askıya çıkarılan büyük ölçekli planlar, bir çok kurum ve kişi tarafından itiraza maruz kalıp, göstermelik revizeler sonucu reysen askıdan indirilerek onaylanmıştır. 
Bu onaylanan büyük ölçekli planlar, ilçe belediyelerine yanlış yönü gösteren İmar pusulası olarak dayatılmış, bu yönde planlarınızı hazırlayacaksınız diyerek zemin oluşturmuştur.
Ne yazık ki; yanlıştan dönmeye imkan varken, yanlışa yanlışla devam edilmiştir.

NE YAPILMALIYDI? 

Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyesine artık 40 yıllık planlarınız budur dediğinde, ilgili ilçe belediye İmar komisyonu, bu planların ilçemizin gelişimi için uygun olmayacağını söyleyip; İlçenin coğrafi, sosyokültürel ve ekonomik değerlerini göz önünde bulundurarak, şehrin kimliğine uygun tavsiye planlarını üretip büyükşehir meclisine sunmaları gerekirdi. İlçenin geleceği söz konusu olduğu için kararlı bir duruş sergiliyerek daha nitelikli planlar üretilebilinirdi. 

PEKİ BUGÜN NE YAPILABİLİR? 

Arsinin planlarını mesleğim gereği yakından inceledim. Planlara baktığımda 20 yıl öncesinden farkı olmayan ve böyle devam ederse bir 20 yıl daha değişecek imkanı olmayan bir Arsin görüyorum. Oysaki biz Trabzon`un ilçeleri arasında parlayan bir yıldız olmaya çok müsaittik. İlçem adına üzülüyorum. Arsin'in dışından yatırımcının gelmeyeceği, göç çekemeyerek kendi içine kapanmaya devam eden bir Arsin olmanın kime faydası olacak anlayamıyorum. 

BİR 5 YIL DAHA KAYBETMEYELİM!

Üzülerek söylüyorum, 5 yılımızı daha kaybettik. Büyükşehir Belediyesinin kararına göre onaylanan 1/1000 lik İmar planlarında, artık İmar kanununun 15 ve 16 ncı maddelerinin uygulanmayacağını, bunun yerine 18 nci maddenin uygulanacağını görüyoruz. 18 nci madde uygulamasına asla karşı değilim. Üstelik yapılmasından yanayım. Bu anlamda geç kalınmışlık söz konusudur. Lakin; Bu İmar planlarıyla 18 nci maddeyi uygulamak, idam sehbasına tekmeyi vurmak demektir. Çünkü; 18 nci madde uygulanan bir alanda artık geriye dönmek mümkün değildir. Oysaki bu planların düzelmesi için hala çok geç değil.

KÖPRÜDEN ÖNCEKİ SON ÇIKIŞI HENÜZ KAÇIRMADIK

1/5000 ve 1/1000’lik İmar planları tekrar revizyon planı adı altında ivedilikle yenilenmelidir. Böylece 18 nci madde uygulaması vatandaşların daha çok mağdur olmaması için hızlı bir şekilde uygulanmalıdır. Takribi 1000 kişinin üzerinde itirazların olduğunu duydum. Bu rakam basite alınacak bir rakam değil. Bu rakamlar bize planların tekrar revize edilmesi gerektiğinin göstergesidir. Daha yaşanabilir bir Arsin planlarını üretmek, istihdamı artırmak çok zor olmamalı. ''

ARSİN İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Bu sıkıntılı sürecin sonunda görevi ele alan sayın belediye başkanımız, kendi fikriyatını ve arsin hayalini, Büyükşehir Belediyesinin prensipleri sebebi ile uygulayamamış olsada, iyi niyetinden ve arsin için elinden geleni yaptığından hiç bir şüphemiz yoktur. Dolayısıyla bu  süreçte sayın başkanımız Muhammet Sait Gürsoy beye ve imar ekibine gerek teknik anlamda gerekse öz veri olarak tüm desteğimizi vereceğimizi, Arsinimizin problemleri hakkında muhalif bir yaklaşım değil, çözüm odaklı politikalar üreteceğimizi Deva Partisi Arsin Teşkilatı olarak Taahhüt ediyoruz.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber