Ayder'e ulaşım sağlanamıyor!

Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Ayder Yaylası'na ulaşım sağlanamıyor.

Ayder'e ulaşım sağlanamıyor!

Yerli ve yabancı binlerce turistin akınına uğrayan Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki Ayder Yaylası'na araç yoğunluğu nedeniyle ulaşım sağlanamıyor. Vatandaşlar, doğal güzelliği ile nam salan yaylaya yürüyerek ulaşmaya çalışıyor.

Rize'nin Çamlıhemşin ilçesindeki ünlü turizm merkezi Ayder Yaylası, yaz döneminde tatilcilerin akınına uğruyor. Yaylada ve ilçe merkezinde araç yoğunluğu nedeniyle trafik kilitleniyor.

UZUN ARAÇ KUYRUKLARI OLUŞTU

Çamlıhemşin ilçesinde 1350 metre yükseklikte bulunan Ayder Yaylası, yaz aylarında doldu taştı. Yerli ve yabancı, binlerce turistin araçları ile geldiği ilçe merkezinde, uzun araç kuyrukları oluşuyor. Turistler, çileli yolculuğun ardından ulaştıkları yaylada yine trafik sorunu ile karşılaşıyor.

ARAÇLARINI BIRAKIP YÜRÜMEYE BAŞLADILAR

Park yeri bulamayan vatandaşlar, araçlarını yol kenarlarına bırakarak yayla merkezine yaya ulaşıyor. Turistler bölgedeki trafik sorununa çözüm bulunmasını istedi.

TULUM EŞLİĞİNDE HORON

Yaylaya ulaşanlar ise yeşil örtünün keyfini çıkardı, doğa yürüyüşü yaparak tulum eşliğinde horon oynadı.

BAYRAMDA DA BENZER MANZARA ORTAYA ÇIKMIŞTI

Ramazan Bayramı'nda da turist ve tatilcilerin araçları yaylada uzun kuyruklar oluşturmuştu.

İşte doğal güzelliği ile meşhur yaylaya gidiş güzergahı;

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler