Ayasofya Camisi mayısta hizmete açılacak

Trabzon'da restorasyon çalışmaları devam eden Ayasofya Camisi mayısın sonuna doğru ibadete açılacağını belirtildi.

Ayasofya Camisi mayısta hizmete açılacak

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Ahmet Misbah Demircan, Trabzon'da restorasyon çalışmaları devam eden Ayasofya Camisi'nin, planlandığı gibi mayısın sonuna doğru ibadete açılacağını belirtti.

Rize'deki programlarının ardından kara yoluyla Trabzon'a gelen Demircan, Ayasofya Camisi'nde incelemede bulunarak, ilgililerden bilgi aldı.

Demircan, yaptığı açıklamada, camide devam eden çalışmaları yerinde görmek istediğini söyledi.

Çalışmaların güzel gittiğini vurgulayan Demircan, caminin, planlandığı gibi mayısın sonuna doğru ibadete açılacağını ifade etti.

Demircan, "Titiz bir çalışma var. İnşallah tarihimizden, kültürümüzden, geçmişimizden bugüne taşıdığımız tarihi mirasımızı geleceğimize taşımış, korumuş olacağız. İnşallah mayıs ayında hep birlikte, Trabzonlularla, cami olarak ibadete açıldığı gün de burada açılışımızı gerçekleştirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Restorasyonun detayları hakkında bilgi veren Demircan, şunları kaydetti:

"Bütün bu restorasyonlar yapılırken çevresi, içeriği de statik açıdan değerlendiriliyor. Bir emek verildiğinde, bu mekanlarımızda daha uzunca bir süre restorasyona ihtiyaç hissettirmeyecek şekilde esaslı bir çalışma yapılsın diye bakılıyor. Bütün Türkiye'deki tarihi mekanların çalışması bu çerçevede gerçekleştirilir. Bu anlamda bir yapıda ihtiyaç duyacağı ne varsa bu analizler yapılıyor ve ihtiyaç olunan her şey de gerçekleştiriliyor. Burada kapsamlı bir çalışma yapıldığını söyleyebilirim."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Trabzon Haber