Avrupa Şampiyonu olan Trabzonlu Boksörle ilgili gerçek ortaya çıktı

Avrupa Şampiyonu olan Trabzonlu Boksörün masraflarını babası karşılamış.

Avrupa Şampiyonu olan Trabzonlu Boksörle ilgili gerçek ortaya çıktı

Hırvatistan'da düzenlenen Avrupa Üst Minikler Boks Şampiyonası kadrosuna masrafların ailesi tarafından karşılanması koşuluyla dahil edilen Trabzonlu Türkiye şampiyonu 14 yaşındaki Emir Büyükdağ, organizasyonda final oynayan tek Türk sporcu olmayı başardı. 

Başkent Zagreb'de 23 Temmuz-1 Ağustos tarihlerinde düzenlenen Avrupa Şampiyonası'na Türkiye, ikisi kendi imkanıyla 13 sporcuyla katıldı. Türkiye, şampiyonada bir gümüş ve 2 bronz madalya elde etti.

Şampiyonaya ulaşım ve konaklama giderlerini kendi imkanlarıyla karşılayarak katılan 72 kilodaki Emir Büyükdağ, final yapan tek isim olarak gümüş madalyayı boynuna takma başarısı gösterdi.

Oğlunun haksızlığa uğradığını ve milli takıma başarılı sporcuların alınmadığını savunan Emir'in babası Kamil Büyükdağ, olayı Cumhurbaşkanlığı ile Spor Genel Müdürlüğü Teftiş Kuruluna taşıyarak haksızlığın giderilmesini istedi.

Kamil Büyükdağ, Emir'in başarılı bir boksör olması için çalıştığını belirterek, daha önce bir kampta antrenörlerin davranışından rahatsız olduğunu ve bunu üst makamlara taşıdığını söyledi.

Bu şikayeti nedeniyle Türkiye şampiyonu oğlunun milli takıma davet edilmediğini anlatan Büyükdağ, "Son 4 yılın Türkiye şampiyonu boksör oğlumu, milli takıma almadılar. Konuyu bir bakanımıza taşıyınca, Emir milli takıma masrafları tarafımızdan karşılanmak şartıyla kabul edildi. Emir'i Avrupa Şampiyonası'na 4 bin 500 lira borçlanarak gönderdim. Kendi imkanlarımla gönderdiğim oğlum, antrenörlerin psikolojik baskısına rağmen gümüş madalya kazanmayı başardı." diye konuştu.

Haksızlığın giderilmesi ve diğer mağdur olan sporcuların sesini duyurmak için şikayetçi olduğunu vurgulayan Büyükdağ, "Talebim kamu yararınadır. Yoksul ama yürekli vatan evlatlarının gelecekleriyle oynayan antrenörleri devletimizin bilmesi ve önlem almasını istiyorum. Borç parayla çocuğum bayrağımızı göndere çektirmiştir. Bunun için gururluyum." ifadelerini kullandı.



 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler