Avrasya Üniversitesi'nden görkemli mezuniyet töreni

Avrasya Üniversitesi 1350 öğrencisi için mezuniyet töreni düzenledi.

Avrasya Üniversitesi'nden görkemli mezuniyet töreni

Trabzon'da eğitim hizmeti veren Avrasya Üniversitesi mezuniyet töreni düzenlendi.

Tören Haber61 ekranlarından canlı olarak yayınlandı.

Bugüne kadar 11 bin 500 civarında öğrenci mezun eden Avrasya Üniversitesi bugün de 1350 öğrenci için mezuniyet töreni düzenledi.

Mezuniyet töreninden özel kareler için tıklayın...

Tören istiklal Marşı ve saygı duruşu ile başladı.

Törende ilk olarak Avrasya Üniversitesi rektörü Prof Dr. Gülay Yeginoğlu konuşma yaptı.

Yeginoğlu konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

Sevgili mezunlarımız, Üniversitemiz size bu seçkin eğitimi sunarken sizlerin de gelecekteki başarılarınızla bizleri onurlandıracağınızdan hiç kuşkumuz yok. Çünkü bir eğitim kurumunun temel bileşimlerinden biri de mezunlarıdır; Onlar; bilime, sanata ve toplumsal gelişmeye katkıları; mesleki başarıları sağlam duruşları ile anılırlar her zaman. Bu nedenle, düşündüğünüzden çok daha fazla, hayatınızın her döneminde üniversitemizi omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız. Mezunlarımızın kıymetli aileleri, evlatlarınıza üniversitemizde eğitim yaptırmak için verdiğiniz özveriye değer biçilmez.

Bu özveriyi hem evlat hem anne olarak yaşadığım için çok iyi bilirim. Sağ olun var olun. Mezunlarımızın üniversitemize ve ailelerine yakışır kimlik ve duruş sergileyeceklerinden hiç kuşkunuz olmasın onlarla hep gurur duyacaksınız. Avrasya Üniversitesi'nin bu özel gününe hoş geldiniz.

Bugün üniversitemizin 2021-2022 Eğitim ve öğretim yılı mezunlarının en anlamlı günü. Öğrencilerimizin ve ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü. Avrasya ailesi olarak hepimiz hem çok mutlu hem çok gururluyuz. Bu haklı mutluluğumuzu ve gururumuzu bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim

Avrasya üniversitesi kimliği taşımak bir ayrıcalıktır, üniversitemizin diplomalısı olmaksa daha bir ayrıcalıktır Sevgili mezunlarımız, Avrasya'da aldığınız eğitim ve edindiğiniz donanımlar yaşamınızın bundan sonraki döneminde size çok büyük katkılar sunacaktır.

Bu katkılar giderek sizi mesleğiniz de en üst noktalara taşıyacaktır. Bildiğiniz gibi verdiğimiz eğitim; aldığınız dersler ve yaptığınız çalışmalardan ibaret değildir. Üniversitemiz özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe olmak geleneği ve özgün duruşuyla da verdiği akademik eğitimi desteklemiştir.

Sizlere bolca cesaret diliyorum. Bilgileriniz, yetişme tarzınız, sizlere hayatta cesur olmak için her anlamda destek olacaktır. Çünkü cesaret, bir karakter boyutu olarak doğuştan gelen değil, sonradan edinilen bir güçtür. Bu gücü asla yitirmeyin! 

Liderliği dünyaca kabul edilen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri her zaman rehberiniz olsun. Bu ilke ve devrimlerden asla ödün vermeyin. Sizlere, cesaretle başlayacağınız bu yolda, başarılar ve mutluluklar dilerim. Bugünü ayrılık günü değil, yeni başlangıçların ilk günü sayın.

Üniversitenizin kapıları size hep açık olacak bunu unutmayın. Başarılarınızı bizimle paylaşın.Bizim için en mutluluklarınızdır. büyük ödül, başarılarınız ve Üniversitemiz size bu seçkin eğitimi sunarken sizlerin de gelecekteki başarılarınızla bizleri onurlandıracağınızdan hiç kuşkumuz yok. Çünkü bir eğitim kurumunun temel bileşimlerinden biri de mezunlarıdır; Onlar; bilime, sanata ve toplumsal gelişmeye katkıları; mesleki başarıları sağlam duruşları ile anılırlar her zaman. Bu nedenle, düşündüğünüzden çok daha fazla, hayatınızın her döneminde üniversitemizi omzunuzda ve göğsünüzde taşıyacaksınız. Mezunlarımızın kıymetli aileleri, evlatlarınıza üniversitemizde eğitim yaptırmak için verdiğiniz özveriye değer biçilmez.

Bu özveriyi hem evlat hem anne olarak yaşadığım için çok iyi bilirim. Sağ olun var olun. Mezunlarımızın üniversitemize ve ailelerine yakışır kimlik ve duruş sergileyeceklerinden hiç kuşkunuz olmasın onlarla hep gurur duyacaksınız. Avrasya Üniversitesi'nin bu özel gününe hoş geldiniz.

Bugün üniversitemizin 2021-2022 Eğitim ve öğretim yılı mezunlarının en anlamlı günü. Öğrencilerimizin ve ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü. Avrasya ailesi olarak hepimiz hem çok mutlu hem çok gururluyuz. Bu haklı mutluluğumuzu ve gururumuzu bizimle paylaştığınız için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim Avrasya üniversitesi kimliği taşımak bir ayrıcalıktır, üniversitemizin diplomalısı olmaksa daha bir ayrıcalıktır Sevgili mezunlarımız,

Avrasya'da aldığınız eğitim ve edindiğiniz donanımlar yaşamınızın bundan sonraki döneminde size çok büyük katkılar sunacaktır. Bu katkılar giderek sizi mesleğiniz de en üst noktalara taşıyacaktır. Bildiğiniz gibi verdiğimiz eğitim; aldığınız dersler ve yaptığınız çalışmalardan ibaret değildir.

Üniversitemiz özgürlükçü, paylaşımcı, toplumla iç içe olmak geleneği ve özgün duruşuyla da verdiği akademik eğitimi desteklemiştir.



Sizlere bolca cesaret diliyorum.Bilgileriniz, yetişme tarzınız, sizlere hayatta cesur olmak için her anlamda destek olacaktır. Çünkü cesaret, bir karakter boyutu olarak doğuştan gelen değil, sonradan edinilen bir güçtür. Bu gücü asla yitirmeyin!

Liderliği dünyaca kabul edilen, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve devrimleri her zaman rehberiniz olsun. Bu ilke ve devrimlerden asla ödün vermeyin. Sizlere, cesaretle başlayacağınız bu yolda, başarılar ve mutluluklar dilerim. Bugünü ayrılık günü değil, yeni başlangıçların ilk günü sayın.

Üniversitenizin kapıları size hep açık olacak bunu unutmayın. Başarılarınızı bizimle paylaşın. Bizim için en mutluluklarınızdı. Yolunuz, bahtınız açık olsun.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti başkanı Ömer Yıldız da yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:

Bugün burada 1350 civarında öğrencimizi mezun etmiş olacağız. Bu sayıyla birlikte bugüne kadar 11 bin 300 civarında Avrasya’lı öğrencimizi mezun etmiş olduk. Bu 11 bin 300 öğrencinin 6 bin civarında olanı ön lisans geri kalanı ise lisans öğrencilerimizdir. Ancak bunların 5 bin 400 civarında olanı sağlık mezunu öğrencilerimizdir. Bu mezun öğrencilerimiz sağlık kuruluşlarında hastanelerde hastalara hizmet vermektedir. Bin 100 civarında da mühendis mezun etmiş olduk. Biz dün ve bugün mezun olan öğrencilerimizin yaklaşık %50 sini burslu olarak okuttuk. 1350 kadar öğrencimizi mezun etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.

Öğrencilerimizin Trabzon’a katkısı hem kültürel hem de ekonomik olarak fazladır. Ama dediğim gibi Trabzon’da çok bilinmemektedir. 

Bizim bugüne kadar öğrenci ve bizim katkımız 2 katrilyondan fazladır. Bu çok da küçümsenecek rakam değildir. Tek başına Trabzon’a 2 katrilyona yakın paranın girmesini sağlayan başka kuruluş bilmiyorum. 
Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımı Avrasya Üniversitesinin Trabzon ve Türkiye’ye kazandırılmasıdır. 

Üniversite olarak amacımız bu gençlerin iyi yetişmesi, topluma ve kendilerine ailelerine faydalı olmalarını sağlamaktır. Başka da hiç bir amacımız olamaz. 



Eğer bu üniversitede okuyup, benim hakkım yenildi diyen öğrencimiz varsa, ben törenden sonra dışarıda bekleyeceğim, onu dinleyeceğim varsa onun hakkını ödemeye çalışacağım. Bizim burada amacımız birilerinin hakkını yemek değil. Burada mezun olan öğrencilerimizin, hak ettikleri şekilde mezun olmaları lazım. Hiç kimsenin hakkı yenmeyecek, hiç kimseye de haksız bir şey verilmeyecek. Burası parayla diploma verilen yer değil” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler