Avrasya Üniversitesi'nden flaş karar! Yomra kampüsü kapatıldı

Yomra'da yaşanan olaylar sonrasında Avrasya Üniversitesi kampüsü taşıma kararı verdi

Avrasya Üniversitesi'nden flaş karar! Yomra kampüsü kapatıldı

Haber61 Haber Servisi

Yomra'da dün akşam saatlerinde belediye başkanı Mustafa Bıyık tarafından Avrasya Üniversitesi'nin kullandığı alanda bulunan çitler yıkılmıştı. Olayın ardından Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız basın açıklaması yaptı.

Yıldız, üniversitenin Yomra kampüsünü kapatma kararı aldıklarını açıklayarak " Can güvenliğimiz için buradaki yerleşkemizi taşımaya karar verdik. "dedi.

Yomra'daki kampüsün faaliyetlerine son verdiklerini dile getiren Yıldız, personel ve öğrencileri riske atmadan onları diğer yerleşkelerimize alacağız. Burada siyasi partilerin yarışı bizi ilgilendirmiyor. Kaybedenden bizim üzerimizden intikam alınmamalı. Burada işgale uğradık. Zor kullanılarak kanunsuz bir iş yapıldı. Adalete güveniyoruz, burada tedbirler alınana kadar eğitime son vereceğiz."  şeklinde konuştu.

Vali, kaymakam ve siyasilerin yaşananlara destek olduğunu söyleyen Yıldız " Ben Yomra'da vali ve kaymakam olduğunu düşünmüyorum. " dedi.

Yıldız, boşaltılacak kampüsün yerine Yalıncak ve Pelitli'deki yerleşkelerin kullanılacağını ifade etti.

Avrasya Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Ömer Yıldız'ın açıklaması şu şekilde;

Yomra Belediye Başkanlığı, bir yükseköğretim kurumuna karşı son derece yakışıksız bir tavırla, hukuk dışı ve önceden bildirimde bulunmadan ve ancak ihtilalcilerin seçtiği bir saatte bu sabaha karşı Üniversitemizin Yomra Yerleşkesine kepçelerle girerek, öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve memurlarımızın can güvenliğini hiçe sayarak yıkım yapmıştır ve bu eylemlerini nereye kadar götüreceği de belirsizdir.

Buradan anlaşılan şu ki Yomra'da korsanlar var. Bu işgalin, bu yıkımın, bu hukuksuzluğun Trabzon milletvekilleri ve Valisinin ve Yomra Kaymakamının haberi olmadan gerçekleştirilmesinin mümkün olup olmadığını sormaktan kendimizi alamamaktayız. Yomra Belediyesinin yaptığı bu icraat kelimenin tam anlamıyla bir eşkıyalıktır, bir ilçede yer alan bir Yükseköğretim kurumunun ne anlam taşıdığından habersiz olmaktır, öğretime ve bilhassa yükseköğretim kavramlarına, Yomra Halkına, Avrasya Üniversitesinin öğretim üyeleri, memurları ve öğrencilerine saygısızlıktır. Bu nedenle zorbalık ve eşkıyalık yapan Yomra belediye Başkanının bu icraatını protesto ediyor ve kınıyoruz. Öyle görülüyor ki bu gece yarısı darbecisi, Avrasya Üniversitesi'nin Yomra Kampüsünde eğitim-öğretim faaliyetlerinin huzur içinde yürütme imkânlarımızı tamamen ortadan kaldırmıştır.

Buradan öğrencilerimizin, öğretim üyelerimizin ve memurlarımızın can güvenliğinin kalmadığını, yarın başımıza neler geleceğini bilmediğimizi, can güvenliğimiz sağlanıncaya ve durum netlik kazanıncaya kadar, tedbir olarak, Yomra Kampüsündeki eğitim-öğretim faaliyetlerimizi durdurduğumuzu, hukuka güvendiğimizi ve hukukun vereceği her türlü karara saygılı olduğumuzu ve bütün bu yapılanlardan dolayı hukuk önünde hesap soracağımızı kamuoyunun bilgilerine saygıyla duyururuz.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
90 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Trabzon Haber